ANA SAYFA > Yazarlar > Araştırmacı Bedri Cumhur Doğu > Karşıyaka Stadı'nın 13 Yıllık Hikayesi

Karşıyaka Stadı'nın 13 Yıllık Hikayesi

Araştırmacı Bedri CumhurDoğu
Sosyal Medya :
14 Temmuz 2024, Pazar 23:13
588 kez okundu

2011 yılında Karşıyaka Belediyesi'nin öncülüğünde başlayan ve 2024 yılına kadar süren Karşıyaka Stadı'nın inşaat süreci, birçok zorluğu ve mücadeleyi içeren uzun bir hikayedir. Bu süreçte Karşıyaka Spor Kulübü, yerel yönetimler ve taraftarlar arasında yaşanan gerginlikler, projelerin iptali ve yeniden başlaması, karşılıklı destek ve protestolar, stadın bugünkü haline gelmesine kadar geçen 13 yılı kapsayan bu tarihçe, sporseverler için önemli bir kaynak olarak tarihe not edilmiştir. Bu kronolojiyi hazırlayan dostlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. Tamamını değil ama önemli noktalarını sizlerle paylaşıyorum.

Başlangıç ve İlk Projeler (2011-2014):

2011 yılında Karşıyaka Spor Kulübü için stat ve tesis yatırımları yapılması amacıyla “Stad Çalışma Grubu” oluşturulmuş, İzmir Büyükşehir Belediyesi de bu süreçte destek sözü vermiştir. İlk projeler, büyük umutlarla hazırlanmış ancak çeşitli sebeplerle hayata geçirilememiştir.

Karşıyaka Belediyesi öncülüğünde, Karşıyaka Spor Kulübü’ne stat ve tesis yatırımı yapılması için Karşıyaka Spor Kulübü yönetimi, Ali Erten başkanlığında “Stad Çalışma Grubu” oluşturuldu. Dönemin Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Kulüp Başkanı Hüseyin Çalışkan.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bir TV kanalında yaptığı açıklamada, Karşıyaka’ya 15 bin kişilik stad sözü verdiklerini, sözlerinin arkasında olduklarını söyledi.

Federasyon Başkanı Mahmut Özgener’ in daha sonra stadın küçük olduğu yönünde kafasında soru işaretleri belirdiğini ifade eden Başkan Kocaoğlu, “Bu kez, gelecekte 30 bin kişilik ilave yapılacak proje gündeme geldi. Kısa bir süre önce Özgener’ e, “Bir kez daha oturalım, konuşalım. Son noktayı koyalım dedim. Biz 15 milyon TL’yi vermeye hazırız. İhaleye kim çıkarsa çıkar. Hak ediş geldiği zaman ödemeyi yaparız. Sözümüz söz. Bütçede bu kaynağı ayırdık. Gerekirse 15 milyon TL’yi bloke de ederiz. Biz başlamaya hazırız” dedi.

Karşıyaka Spor Kulübü Stad Çalışma Gurubu tarafından Mavişehir’ de 30.000 kişilik stad projesi hazırlandı. Arazi temin edildi. Gerekli anlaşmalar yapıldı. Ancak Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Belediyesi’nin olumlu görüşüne rağmen, yapılması gereken İmar Planı değişikliğini reddetti. (Bu proje gerçekleşse idi, KSK’ ın kendi tapulu stadı olacaktı.) Dönemin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu (Yaklaşık 99 500 m2 lik bu alan, İZVAK ve dönemin KSK Yönetiminin ortak çalışması ile altyapı tesisleri yapılmak üzere Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kulübe 29 yıllığına tahsis edildi. )

Karşıyaka Spor Kulübü; Dönemin Kulüp Başkanı Cihan Büyükoral ve 2011’de kurulan Stad Çalışma Gurubu ile birlikte bu kez Karşıyaka Yalı Stadı Projesi hazırlandı. Gereken onaylar alındı.

Taraftarlar, Karşıyaka Stadı’nın Yalı arsasında yapılması için Çarşı girişinde 15.000 imza topladı.( KSK TV öncülüğünde Taraftar Dinçer Kale tarafından başlatıldı) Dönemin Ulaştırma Bakanı olan Sayın Binali Yıldırım, KSK ile birlikte Göztepe Stadı’nın da eş zamanlı olarak yapılacağını belirtti.

Yalı Stadı Projesi (2014-2016):

2013 yılında Karşıyaka Yalı Stadı Projesi onaylanmış ve taraftarların desteğiyle büyük bir ivme kazanmıştır. Ancak, yerel yönetimler ve bazı vatandaşlar arasında çıkan anlaşmazlıklar ve açılan davalar, projenin sürekli ertelenmesine ve iptal edilmesine yol açmıştır.

Karşıyaka Stadı ihalesinin iptal edilmesi için 4 adet dava açıldı. Dava açanlar, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Belediyesi, Şehir Plancıları Odası, Bölgede yaşayan bir kısım vatandaşlar.

Çadır kurarım Yalı’ya o stadı yaptırmam!

Karşıyaka Belediyesi, Temmuz ayı birinci olağan meclis toplantısı belediye başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar başkanlığında gerçekleşti.

Akpınar, meclisin açılış konuşmasında hükümetin Yalı’ya yapmayı planlamasını eleştirdi ve “Karşıyaka’nın göbeğinde bir yoğunluğun yapılmasını istemiyoruz. Çadır kurarım Yalı’ya o stadı yaptırmam.” Dedi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Örnekköy’ de stadyum projesini hayata geçirmek istediği araziyi Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Fatih Diniz ile birlikte gezdi.

Projenin detayları hakkında bilgilendirdiği Fatih Diniz, “Stat için en uygun yerin Örnekköy olduğu konusunda bize tam destek verdi” açıklaması yaptı.

Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Fatih Diniz de yeni stat için en uygun yerin Örnekköy’de olduğunu söyleyerek, Başkan Akpınar’ın önerdiği alanın doğru tespit olduğunu ifade etti.

Diniz “Başkan Akpınar’ın heyecanı bana ve taraftara da yansıyor. Manzarası ve havası ile çok güzel bir arazi.

Stat için de ideal. İşin içinde siyaset olmamalı ve projeye bir an önce başlanmalı.

Burası uygun bir alan. İnşallah Sayın Başkan stadı bir an önce yapar ve bize armağan eder” diye konuştu.

Karşıyaka Taraftarı Yalı’daki Stadın ihalesi yapıldığı halde ,başka yer öneren ve karşı çıkan kulüp başkanı ve belediye başkanına mesaj olarak ;

Vedat Yeter ve Feruz Bozaslan stadın giriş kapısına Zübeyde Hanım Stadı yazılı pankart astı.

Karşıyaka Stadı’nın Yalı’da tarihi yerinde yapılmasını istemeyen Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın bir tv programında söylediği “Orasının ne tarihi var” biçimindeki sözlerine kızan taraftarlar Lemi Yerli, Dr. Bülent Zeren, Yaşar Aksoy  gibi kulübe hizmet etmiş ve Yalı’daki Karşıyaka Stadı’na sahip çıkan az sayıda ki büyüklerle yapılan röportajlardan stadın tarihini anlatan kesitlerle, belediye başkanına tarihi değeriyle ilgili cevap verildi.

Ak Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Karşıyaka Kulübü ve Karşıyaka Stadı’nı ziyaret etti. KSK Başkanı Fatih Diniz’in karşıladığı Yıldırım ,Karşıyaka Stadı’nın Yalıdaki alana yapılacağını, KSK’ye söz verdiklerini söyledi. Kulüp Başkanı Fatih Diniz ile Yalı’daki Mevcut Karşıyaka Stadı’nda açıklama yapan Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na stad tartışmasını artık bitirmeyi, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’a ise davasını geri çekmesi çağrısı yaptı. “Bu stad buraya yapılacak. Biz KSK’ye söz verdik.” dedi.

STAD İNŞAATI BAŞLADI

İtiraz ve davalara rağmen, Kulüp yönetiminin girişimleri ve Binalı Yıldırım’ın talimatı ile stad inşaatı başladı. Aynı yılın Aralık sonuna kadar temel, altyapı, kazık ve zemin iyileştirme çalışmaları tamamlandı. (Stadın temeline dönemin parasıyla 15 milyon TL yatırım yapıldı.)

Açılan davaların 3 tanesi, stadın yapılmasına engel bulunmadığı sonucu ile reddedildi.

Ancak İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Ankara 18. İdari Mahkemesi’nde açılan davada yürütmeyi durdurma kararı çıktı.  

Dönemin Karşıyaka Spor Kulübü Divan Kurulu Başkanı Cihan Büyükoral, yapımı durdurulan Karşıyaka Stadı’na dair bir açıklama yayımladı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu ve Karşıyaka Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Mutlu Akpınar kulüplerimizin derdinden anlamıyor, kulüplerin dili ile belediyelerin dili birbirini tutmuyor. Diyelim Sayın Akpınar, Örnekköy’ e stad yaptı, bu stad hangi gelir kaynağını Karşıyaka’mıza kazandıracak? Ayrıca Örnekköy’e yapılacak bu tip bir stadın bakımı, masrafı da kulübümüze ayrı bir yük getirecektir. Sayın Akpınar ayrıca; ”Apartman arasında stat kaosa yol açar” demiş, şimdi kendisine

soruyorum Karşıyaka’mızın tarihi yatan bizim mabedimiz Karşıyaka Stadı kaos oluyor da, trafiği birbirine katacak olan alışveriş merkezleri ve tramvay projesi mi kaos olmuyor? 15 günde bir 2 saat oluşacak maç trafiği mi kaos yaratacak? Biz stadımızı şehir içinde istiyoruz. Sayın Kocaoğlu belediye olarak bu konuya itiraz etmeseydi zaten ortada mahkemenin bir red kararı da olmayacaktı. Artık bu davalar, itirazlar bir an evvel geri çekilmelidir.” Dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Ankara 18. İdari Mahkemesi’nde açılan davada ihalenin iptali kararı çıktı. Bunun üzerine inşaatlar durdu.

Taraftarların Mücadelesi ve Protestolar (2016-2017):

Karşıyaka taraftarları, stadın yapılması için çeşitli eylemler ve protestolar düzenlemiş, yerel yönetimlere ve yetkililere seslerini duyurmaya çalışmıştır. Bu süreçte, stadyumun yapılması için birçok girişim ve destek çağrısı yapılmıştır.

İkinci İhale ve İnşaatın Başlaması (2017-2024):

2017 yılında yeniden yapılan ihale ile stad inşaatı tekrar başlamış ve birçok zorluğa rağmen ilerleme kaydedilmiştir. Sonunda, 2024 yılında stadın tamamlanmasıyla Karşıyaka Spor Kulübü ve taraftarları büyük bir sevinç yaşamıştır.

Karşıyaka, Alsancak ve Göztepe Statları ile eş zamanlı olarak tekrar başlaması ve 9 Eylül 2017 tarihine kadar prosedürlerin yetişerek temel atılması için İZVAK koordinasyonunda çalışmaların ilerletilmesine karar verildi. Bölge milletvekilleri de desteği ile Karşıyaka Stadının, Göztepe ve Alsancak stadları ile birlikte ikinci kez ihalesi yapıldı.

Karşıyaka Stadı ihalesini bu kez Rönesans firması kazandı. Bu firma aynı zamanda Göztepe Stadının ihalesini de aldı.

İkinci kez yapılan İmar planına, bu kez birinci plan değişikliğinde itiraz etmeyen 51 adet vatandaş, Şehir Plancıları Odası tarafından kabul edilmiş ve mutabakat sağlanmış bu plana, aynı matbu dilekçe ile itiraz ettiler.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı itirazları reddetti.

Ancak, itiraz sahipleri bu kez, işin iptali ve yürütmenin durdurulması talebi ile dava açtılar. Ancak mahkeme yürütmeyi durdurma kararı vermedi.

Mart 2018’de Karşıyaka Belediyesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın İnşaat Ruhsatı için yaptığı müracaatı reddetti.

İşi sabit fiyatla alan Rönesans firması, ihale tarihinden itibaren 1,5 yıl geçmiş olması, gerekli izinler alınamaması vs. gibi gerekçelerle, ihaleyi yapan TOKİ ile anlaşarak işten çekildi. Temmuz 2018’de İş tasfiye edildi.

Karşıyaka Spor Kulübü adına İZVAK tarafından yapılan müracaatla İmar Barışından faydalanıldı ve tamamlanan altyapı ve temel işlerine ilişkin olarak “Yapı Kayıt Belgesi” alındı. Gereken harç, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ödendi.

İZVAK’ın girişimleri sonucunda, stadın inşaatları için itirazlara konu olan otopark alanının temini amaçlı olarak Milli Emlak ve Orman Bakanlığı nezdinde yapılan girişimler sonucunda stadın arka alanında bulunan ve 412 araç kapasiteyi sağlayan toplam 4 996 m2 alan, otopark alanı olarak Spor Bakanlığına tahsis edildi. (Orman Genel Müdürlüğü’nün 14.02.2019 tarih ve E-316731 sayılı yazısı)

Mücadele Devam ediyor! (2024)

Karşıyaka Stadı ile ilgili Devam eden davada, ikinci ihaleye esas olan 4 tribünlü, idari bina ve otoparktan oluşan mimari proje, teknik gerekçeleri ile birlikte İZVAK avukatları tarafından mahkemeye sunuldu, savunmalar yapıldı. Ayrıca mahkemece arazide keşif yapıldı. Sonucunda 7 kişinin açtığı dava 03.07.2020 tarihinde yerel mahkeme tarafından reddedildi. Bu arada 1 kişi davadan çekildi.

Davacılar bu kez yerel mahkeme kararına danıştay nezdinde itiraz edip dosyayı temyiz ettiler. Karşıyaka Spor Kulübü ve İZVAK gerekçeli savunmalarını Danıştay’a gönderdiler.

Danıştay’da devam eden davada Danıştay, davacıların yürütmeyi durdurma talebini reddetti.

Temmuz 2021’de Karşıyaka Spor Kulübünde stat toplantısı yapıldı.

Toplantıya; İzmir Valisi, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ve İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, İZVAK Başkanı Ali Erten, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Buğra Gökçe, Kulüp Başkanı Turgay Büyükkarcı ve yöneticiler katıldı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, arazinin, stadyum inşaatı yapılmak üzere Belediyeye tahsis edileceğini basın önünde beyan etti.

Toplantıdan yaklaşık 2 hafta sonra Bakanlıkça hazırlanan arsa tahsis protokolü Karşıyaka Spor Kulübü’ne ulaştı. KSK ve İZVAK hukukçuları, özellikle kazanılan davalara ilişkin olumsuz sonuç doğurmaması veya davanın tekrarına sebep olabilecek maddeleri gözden geçirerek gerekçelendirilmiş önerilerini hazırladılar.

Bakanlığın arsa tahsis protokolü taslağı, Temmuz 2021 sonunda Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği’ne ve Karşıyaka Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü’ne teslim edildi. (İlgili protokol ve ekinde yer alan mimari avan projeler 21.09.2021 ve 24.12.2021 tarihlerinde belediyeye tekraren gönderildi.)

Nisan 2023’te Müellif Mimar Bahadır Kul’un muvafakat belgesine dair kararı Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bıraktığını anlatan Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay,  Bakanlık muvafakat belgesini gönderebileceği halde göndermiyor. Bunu işi kilitlemek için yaptıklarını düşünüyorum. Muvafakat gelmeden İzmir Büyükşehir Belediyesi hiçbir şey yapamaz.” açıklamasında bulundu.

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, başkanlık dönemimde “Belediye üzerine düşeni yaptı. Çevrede oturan vatandaşların da açtığı davalar sonuçlandı. Stadın yapılmasının önünde hukuki bir engel kalmadı. Sayın Hamza Dağ eşliğinde, kulüp başkanı ile beraber dönemin Gençlik ve Spor Bakanı ile görüştük.Fakat o tarihte bakan bey bize buraya kaynak ayıramayacaklarını söyledi.Bunun üzerine Büyükşehir Belediyesi’nin yapmasını önerdik. Bunun için Sn. Tunç Soyer ile görüştük. O da yapmayı kabul etti.” Dedi.

İZVAK Başkanı Erten’den Karşıyaka Stadı için Bakanlığın yeniden üstlenmesi önerisi:

Katıldığı bir televizyon programında 2015 yılında temeli atılan Karşıyaka Stadı ile ilgili yaşananları özetleyen İZVAK Başkanı Ali Erten, stadın tahsisiyle ilgili protokolün bakanlık tarafından Temmuz 2021 de İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne gönderildiğini, ancak protokolün İzmir Büyükşehir’de imzalanıp geri gönderilmediğini söyledi. Ekonomik zorluklar nedeniyle projenin Büyükşehir’i zorladığını gördüklerini belirten Erten, “Eğer Büyükşehir yapamayacaksa, bakanlıkla oturup yeni bir yol haritası belirlemeli” diye konuştu.

Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Azat Yeşil; Stad yeri konusunda bir tereddüt olmadığını, stadın Yalı da yapılacağını belirterek “Çimento, demir maliyetleri karşılansın stadı gerekirse biz kendi imkanlarımızla yapacağız” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanından randevu talep etti. Ancak bu konuda henüz bir gelişme olmadı.

Somut öneri sunan bir önceki kulüp başkanımız Azat Yeşil çimento demiri karşılayın Stadı biz yapalım dedi. Peki Azat Yeşil’in bu teklifine geri dönüş yapan oldu mu? HAYIR!

Mart 2024’te, tarihte ilk defa Karşıyaka Taraftarı ve Karşıyaka Spor Kulübü ortak hareketle Karşıyaka Stad arazisinde ‘Stad Mitingi’ yaptı.

Karşıyaka taraftarları, bu duruma tepki göstermek amacıyla atıl durumda olan Yalı'daki stad arazisine çadır kurdu. Her Cuma akşamı Berkay Pugar Karşıyaka Taraftarı farkındalık yaratmak adına stad atıl arazisinde kalıyor.

Önemli noktalarını paylaştığım, bu 13 yıllık hikayeyi, kronolojiyi bizlere ulaştıran KarşıyakaMedya instagram sayfası başta olmak üzere tüm dostlara selam ve sevgiler. Çalışmanın tamamını KARŞIYAKAMEDYA instagram hesabından bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

#KarşıyakaStadınıİstiyor!


PAYLAŞ

Yazara Ait Diğer Makaleler

29.08.2024 Karşıyaka'nın Tarihi: Omiros Ailesi'nden Çocuk Yuvasına

12.08.2024 Ayaktopu’nun Memleketimize Yolculuğu

29.07.2024 Ölümsüz Karşıyakalılar

01.07.2024 “Bir Baba Hindi” Mustafa’nın Dedesi Milli Mücadele Kahramanı Çıktı!

14.06.2024 Karşıyaka’yı İdare Etmek Zor İştir – Cemal Ahmed Bey’in İdareciliği

18.05.2024 Kaf Sin Kaf'ın hâl-i pürmelâli

14.05.2024 Kalbinde Kalmasın Acı Bir Sızı: 1952 Şampiyonluğa Doğru

23.04.2024 Karşıyaka'nın kuruluş öyküsü

15.04.2024 Karşıyaka Stadı Yalı'ya yapılacak!

15.03.2024 Muharrem Candaş ve Fazlı Arınç Türk Güreşinin Efsane Karşıyakalıları

08.03.2024 Cumhuriyet Dönemi Su Sporları Gururumuz Alparslan, Rasim ve Muhiddin

24.02.2024 Atatürk’ün İzlediği İlk ve Tek Tenis Müsabakası

14.02.2024 Bülent Zeren Unutulmadı / Karşıyakalı Petriçe

25.01.2024 Samim Kocagöz’den Spor Psikolojisi / Suat Gürbüzer ve Bülent Öztosun

12.01.2024 Queen's Park Rangers İzmir'de

29.12.2023 Milli Müdafilerimizden Lap Lap Lütfi

14.12.2023 Cumhuriyetin Muhafızı Karşıyaka / Türkiye Şampiyonu Muhafızgücü İzmir’de

30.11.2023 Atletizm'de Türkiye Şampiyonu: İbrahim Bey

09.11.2023 Kaf Sin Kaf'tan İsmet Paşa'ya Yıldırım İşaretli Telgraf / Bölüm 3

27.10.2023 Kaf Sin Kaf'tan İsmet Paşa'ya Yıldırım İşaretli Telgraf / Bölüm 2

14.10.2023 Kaf Sin Kaf'tan İsmet Paşa'ya Yıldırım İşaretli Telgraf / Bölüm 1

29.09.2023 İstanbulspor İzmir'de

10.09.2023 Bir Efsanenin Ardından: Mustafa Baykara (Bir Baba Hindi)

29.08.2023 Karşıyakamızın İlk Yönetim Kurulu - Son Yönetim Kurulu

14.08.2023 İstanbul'un yüz yıllık hegemonyası! / Refik Osman Top'un ziyaretleri

31.07.2023 Dostluk ve Barış Maçları / Denizciliği Tesis Eden Karşıyakalı: Rifat Bey

16.07.2023 Kaf Sin Kaf’ın Ping Pong Maçı – İlk Hakemlerimiz

27.06.2023 Spor tarihimizde yarım kalan Darüşşafaka maçı -1925

15.06.2023 Bisiklet tarihi / Bucalıların misafirperverliği

18.05.2023 Türkiye Yelken Şampiyonu: Karşıyaka

15.05.2023 Denizciliğin Başkenti: Karşıyaka

23.04.2023 Bilinmeyenle karşılaşmak

15.03.2023 Geçmişe Yolculuk / FB İlk Yurtiçi Seyahatinde Karşıyaka Belediyesi Ziyafet Listesi

24.02.2023 Anadolu’dan Göğe Selam Olsun

31.01.2023 146 Yıldır Spor Sahnesinde Rum Kulüpleri – Ermis/Pera/Beyoğlu

19.12.2022 Bugün 19.12, Dünya Karşıyakalılar Günü

10.11.2022 9 Eylül Kupası'nı Kaf Sin Kaf kazandı

29.10.2022 KAF SİN KAF’ın malül gazisi: Mustafa Cemal Ahmed Umar

09.09.2022 9 Eylül Kutlu Olsun!

30.08.2022 Zafer ve Tayyare Bayramı & Şehid Tayyareci Binbaşı Fazıl Bey

09.07.2022 Ay-Yıldız Meselesi & İsmet Paşa’nın Karşıyaka Spor Kulübü Ziyareti

31.05.2022 Yasaklar ve Kaf Sin Kaf!

19.05.2022 Donanmamızın Şanlı Kruvazörü: Hamidiye; Karşıyaka’ya Hoş Geldiniz

24.04.2022 Zorlu Yolculuk: Midilli – Bölüm 3

09.03.2022 Zorlu Yolculuk: Midilli – Bölüm 2

14.02.2022 Zorlu Yolculuk: Midilli

01.02.2022 İzmir Dayanışmanın Şehri

14.01.2022 Çitlembik ağacı ve Agora

10.01.2022 Bornova'nın ilk Türk kulübü: Bornova Gençler Birliği / KSK Bornova Lokali-1933 / Yamanlar Spor -1937

19.12.2021 Bornova Karşıyakalıdır!

12.11.2021 Kaf Sin Kaf Bisikletçileri

01.11.2021 1 Kasım 1912 - 1 Kasım 2021 Biz Karşıyakalıyız!

13.10.2021 Gazi Paşa’mız Karşıyaka’da – Atatürk’ün Adımlarıyla Karşıyaka

06.09.2021 Yavuz geliyor, Yavuz

22.08.2021 Körfezin ayırdığı biraderler… Karşıyaka Göztepe tarihteki ilk maç

26.07.2021 Konuşan Karşıyaka fotoğrafları - Karesi Mıntıkası Şampiyonu İzmir'de

17.06.2021 KSK tarihinde Macaristan dostluğu ve rekabeti

19.05.2021 İzmir'in ilk deniz müsabakaları-1924

16.04.2021 Karşıyaka İdman Ocağı - Karşıyaka'nın gençleri

07.03.2021 İzmir'in rengi: İtalyan Garibaldi/Spor Alemi Kupası Karşıyaka'nın

13.02.2021 Ay-Yıldızlı şanlı armamızı yurt dışında ilk kez dalgalandıran Karşıyakalı…

13.01.2021 Karşıyaka-Vefa-Altınordu-Muhtelit

19.12.2020 Dünya Karşıyakalılar Günü ve Karşıyaka’nın Konuşan Fotoğrafları:


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?