⚡ Son Dakika
Bahadır Kul: Deniz kenarında en güçlü, en sağlam stadı hayata geçireceğiz Makine Mühendisleri Odası'ndan Başkan Ünsal'a yanıt: Gerçekleri çarpıtamazsınız Karşıyaka'da sokaklar çocuk sesleriye yankılandı Köse: Kulübü yerinden edenler Karşıyaka halkının aklıyla alay etmektir Art In Town fotoğraf ve resim sergisine büyük ilgi... Kaf Kaf filede sezonu açtı Karşıyaka Belediyesi SGK borçlarına karşılık taşınmazları teminat gösterecek Karşıyaka Muhaymin Mustafa'yı açıkladı CHP Karşıyaka İlçe Başkanlığı'na Adnan Alabay atandı CHP'li Evsen: Cemil Tugay'ın da bir bağış kampanyası başlatması bizleri ancak memnun eder Karşıyaka’da stadyum tartışması büyüyor... Çeşme, tarihi çeşmelerine kavuşuyor Bahadır Kul: Deniz kenarında en güçlü, en sağlam stadı hayata geçireceğiz Makine Mühendisleri Odası'ndan Başkan Ünsal'a yanıt: Gerçekleri çarpıtamazsınız Karşıyaka'da sokaklar çocuk sesleriye yankılandı Köse: Kulübü yerinden edenler Karşıyaka halkının aklıyla alay etmektir Art In Town fotoğraf ve resim sergisine büyük ilgi... Kaf Kaf filede sezonu açtı Karşıyaka Belediyesi SGK borçlarına karşılık taşınmazları teminat gösterecek Karşıyaka Muhaymin Mustafa'yı açıkladı CHP Karşıyaka İlçe Başkanlığı'na Adnan Alabay atandı CHP'li Evsen: Cemil Tugay'ın da bir bağış kampanyası başlatması bizleri ancak memnun eder Karşıyaka’da stadyum tartışması büyüyor... Çeşme, tarihi çeşmelerine kavuşuyor
AnasayfaİZMİR › İzmir’de zabıtadan fahiş fiyat denetimi...
İZMİR ⚡ Son Dakika 🕐 18 Mart 2020, 15:20 💬 0 yorum

İzmir’de zabıtadan fahiş fiyat denetimi

İzmir’de koronavirüs salgını sebebiyle hijyenik ürünler satan işletmelere fahiş fiyat denetimi yapıldı. Denetimlerin aralıksız süreceği belirtildi.
Paylaş X'te Paylaş WhatsApp
İzmir’de zabıtadan fahiş fiyat denetimi

İzmir Büyükşehir Belediyesi koronavirüs salgınından dolayı hijyen malzemelerinin fahiş fiyatla satılmasını önlemek için denetimlerini arttırdı. Yurttaşların şikayetleri değerlendiren İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ve Ticaret Bakanlığı İzmir Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri ateş ölçer, kolonya, dezenfektan, maske, el sabunu ve genel temizlik maddeleri satan market, eczane ve tıbbi ürün mağazalarını denetledi. İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı Denetim Müdürlüğü görevlilerinin de bulunduğu denetimlerin 30 ilçede aralıksız süreceği belirtildi.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı Denetim Şube Müdürlüğü Zabıta Komiseri Reşit Turan, yurttaşların mağduriyetini önlemek için hijyen ürünleri ve tıbbi malzemelerin dışında gıda ürünlerinde de haksız fiyat artışı yapan işletmeleri incelemeye aldıklarını söyledi. Turan satış fiyatının üzerinde bir fiyatla ürün satanlarla ilgili cezai işlem yapılmak üzere Ticaret Bakanlığı’na bildirimde bulunduklarını aktardı.
 
Şikayet sayısı yüzde 100 arttı
İzmir Ticaret İl Müdürlüğü verilerine göre hijyen ürünleri ve tıbbi malzemelerde fiyat artışıyla ilgili şikayetler son iki hafta içinde yüzde yüz arttı. Yurttaşlar haksız fiyat artışıyla ilgili şikayetlerini Ticaret Bakanlığı’nın mobil uygulaması (HFA-Bildirimi) veya T.C Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) üzerinden bildirebiliyor.   
                                    
Satış fiyatının üzerinde bir fiyatla ürün satan işletmelere 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Kanunu kapsamında para cezası uygulanıyor.

Yorumlar (0)

Yorum Yap

İlgili Haberler