⚡ Son Dakika
AnasayfaGÜNDEM › Karşıyakalılar da “Battı-Çıktı” istiyor…...
GÜNDEM ⚡ Son Dakika 🕐 12 Eylül 2026, 14:30 💬 0 yorum

Karşıyakalılar da “Battı-Çıktı” istiyor…

Karşıyaka’da yaya ve araç trafiğinin en yoğun ve en tehlikeli olan bölgesi Karşıyaka İskelesi ile Karşıyaka Çarşı arasındaki yolun trafiğe kapatılması ve araçların yer altına “Battı-Çıktı” ile alınması konusu gündemden düşmüyor.
Site Yöneticisi
Son güncelleme: 12.09.2026 17:02
Paylaş X'te Paylaş WhatsApp
Karşıyakalılar da “Battı-Çıktı” istiyor…

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Karşıyaka Belediyesi’nin çeşitli alternatifler üretmesine karşın yoğunluğun ve tehlikenin giderilmediği çarşı girişindeki yolun yeraltına alınması konusunda siyasi partilerin yanı sıra Karşıyakalılar da hem fikir. Yolun araçların geçişi için çift yönlü “Battı-Çıktı” ile Karşıyaka Anıtı civarından yerin altına alınması ve parkın oradan yeniden yukarıya çıkarılmasıyla iskele önündeki yoğunluğun yanı sıra tehlikenin de yüzde sıfıra düşeceğini belirten Karşıyakalılar “Böylelikle Karşıyaka harika bir gezinti ve prestij meydanına da sahip olacak dediler. 

“Battı Çıktı”dan oluşacak yolun araçların tehlikesizce ve durmadan seyrine devam edeceği, gürültü kirliliğinin de ortadan kalkacağını ifade edenler, “Üstelik üst alanda da anıttan itibaren tramvayın geçeceği alan, Barış Manço Heykeli, iskele ortaya daha da görkemli olarak çıkacak ve burası Karşıyakalıların yanı sıra gelecek yerli ve yabancı konukların da cazibe merkezi olacak” dediler. Karşıyaka Haber, bu konuyu siyasi partilerin Karşıyaka İlçe Başkanlarından sonra Karşıyakalılara da sordu. Bakın Karşıyakalılar bu konuda ne dedi.

Doğan Kesimler (Emekli): Ben doğma büyüme Karşıyakalıyım. Burada trafiğin yer altına alınması şart. Üzerinde harika bir Hergele Meydanı olur ve Karşıyaka’nın yeni cazibe merkezi haline gelir. Yer altına alınmadan böyle devam ettiği sürece koşuşturma, korna sesleri, sürücülerle yayaların kavgaları, küfürleşmeler bitmez. Üstelik de ölüm tehlikesi söz konusu. Burada harcanan akaryakıtı da göz önüne almak gerekir. Her şekilde yer altı, battı-çıktı şart.

Fikret Bostancı (Esnaf): Karşıyaka için olmazsa olmaz battı çıktı diye düşünüyorum. Ne zaman İskeleye gidecek olsak hep bir kargaşa, kaos, kırmızı ışıkta geçenler, korna basan sürücüler, çaresiz kalan trafik. Üstelik de tehlikeli. Bu nedenle battı çıktı diyorum. Hem üzeri harika bir meydan olur. Karşıyaka’nın buna ihtiyacı var. İnsanlar artık rahat yürümeli. 
Halil Çiçek (Erkek Kuaförü): Tek kilemi ile battı çıktı diyorum. Son olarak boyadılar ancak hiçbir işe yaramadı. Üst veya alt geçit sorunu çözmez. Trafiğin yer altına alınmasından yanayım. Hem üstte insanların rahatça tehlikesiz dolaşacağı meydan olur hem de oradaki esnaf rahat nefes alır.

Emrah Boz (Gözlük tamircisi-saatçi): Üst veya alt geçit sorunu çözer mi bilemem ama görsel olarak güzelliği bozar. Zaten iskeleden deniz görülmüyor bir de üst geçit tamamen kapatır. İnsanlar yine alttan geçer kaos devam eder. Bunun için trafiğin yer altına alınması en mantıklısı. Bunun bir örneği Göztepe Sahil yolunda Karantina’da yapıldı. Önünüzde örnek de var. O zaman battı çıktıyı yapmalı.  

Furkan Bostancı (Öğrenci): Alt geçit diyorum. Üst geçitten geçmezler. Asansörler bozuluyor. Aylarca yapılmıyor. Yürüyen merdivenler de bir müddet sonra yürümüyor. Bunları diğer üst geçitlerde yaşıyoruz. O nedenle battı çıktı denilen trafiğin yer altına alınması en doğrusu. 

Haber ve fotoğraf: Burçak Erboy

Yorumlar (0)

Yorum Yap

İlgili Haberler