⚡ Son Dakika
AnasayfaGÜNDEM › Üyeler protesto için gelmeyince Karşıyaka Belediye Meclisi t...
GÜNDEM ⚡ Son Dakika 🕐 07 Mayıs 2026, 18:57 💬 0 yorum

Üyeler protesto için gelmeyince Karşıyaka Belediye Meclisi toplanamadı!

Karşıyaka Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı ikinci oturumu, CHP'nin muhalefet meclis üyeleri ile Ak Parti grubunun katılmaması nedeniyle toplanamadı.
Site Yöneticisi
Son güncelleme: 07.05.2026 19:58
Paylaş X'te Paylaş WhatsApp
Üyeler protesto için gelmeyince Karşıyaka Belediye Meclisi toplanamadı!

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal’a muhalif  CHP'li belediye meclis üyelerini Adem Şahin, Ali Ekber Güneş, Aysun Kuru, Candaş Yeter, Cemil Yüm, Fehmi Yılmaz, Feyyaz Sungur, Figen Gülgör Algıer, Mehmet Atilla Baysak, Mehmet Mithat Salepçioğlu, Mustafa Özuslu, Nilüfer Bakoğlu Aşık, Özenç Kalkan, Saadet Çağlın, Sedredil Coşkuner, Servet Ebru Gürdemir, Şevket Balla ve Dilek Bilgin katılmadı. protesto ederek katılmaması ve AK Parti Grubu’nun da oturumu CHP'li muhalif üyelere destek amacıyla katılmaması üzerine Karşıyaka Belediye Meclisi toplanamadı.
Saat 17.00’de başlaması gereken meclis 15 dakika geçmesine rağmen üyelerin salonda olmaması nedeniyle başlamadı. Salona gelen Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı Murat Ilgın ve Karşıyaka Belediyesi Hukuk İşleri Müdürü Hüseamettin Kocaoğlu ile istişarede bulunduktan sonra sayısal çoğunluk olmadığı gerekçesiyle salonu terk etti.
Normalde parti ayrımı gözetmeksizin 20 meclis üyesinin katılması durumunda meclis ytoplanıp gündemdeki maddeleri görüşecekti. Ancak AK Parti Grubu’nun da muhalif üyelerin protestosuna destek vererek meclise katılmama kararı alması, oturumun gerçekleşmesini engelledi. Salt çoğunluğun sağlanamaması üzerine meclis açılışı yapılamadı ve toplantı yarına ertelendi.

Yorumlar (0)

Yorum Yap

İlgili Haberler