ANA SAYFA > SAĞLIK > Halk Sağlığı Haftası'nda muhteşem etkinliklere tam not

Halk Sağlığı Haftası'nda muhteşem etkinliklere tam not

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Halk Sağlığı Haftası'nda muhteşem etkinliklere tam not

Karşıyaka İlçe Sağlık Müdürlüğü 3-9 Eylül tarihleri arasında kutlanan “Halk Sağlığı Haftasında” birçok alanda yaptığı çalışmalar vatandaşı memnun ediyor.

Her yıl 3- 9 Eylül tarihleri arasında kutlanan “Halk Sağlığı Haftasında” bu yıl Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen “aşının gücüne inan aşnı ol”, “farkında ol taramanı yaptır, kanseri engelle”, “emzirmek annenin, anne sütü bebeğin sigortasıdır”, “ekranı değil hayatı yaşa”, “her adımda aile hekiminin yanında”, “alışkanlıklarımızı değiştiriyoruz, sağlıklı besleniyoruz”, “sağlıklı anneler, sağlıklı nesiller” ana temalar doğrultusunda birçok alanda çalışmalar yapılıyor.

Kadınlara kanser taraması yapıldı
Bu çalışmalar kapsamında; Karşıyaka İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından Çiğli Eğitim Araştırma Hastanesi Karşıyaka Semt Polikliniği ‘nde stant açıldı emzirmenin anne sağlığı açısından önemi vurgulanarak broşürler dağıtıldı. Karşıyaka 8 nolu ASM’ de vatandaşlara aşılar ve aşıyla önlenebilir hastalıklar hakkında bilgilendirme çalışması yapıldı.  21 kadar Karşıyaka 1 nolu SHM ye davet edilerek kanser taraması yapıldı.  

Psikolog, diyetisyen, fizyoterapist eşliğinde aktiviteler yapıldı
Son dönemde çocukların ve ailelerin mağduriyet yaşadığı ekran sürelerine getirilmesi gereken kısıtlamaya yönelik Karşıyaka bir nolu SHM’ de görevli psikolog, diyetisyen, fizyoterapist tarafından ailelere eğitimler verildi. Çocuklara yaşlarına uygun olacak şekilde aktiviteler düzenlendi. Alışkanlıklarımızı değiştiriyoruz, sağlıklı besleniyoruz teması kapsamında ise kuruma davet edilen vatandaşlara sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite konusunda bilgilendirme yapılarak spor salonunda fizyoterapist eşliğinde fiziksel aktivite yaptırıldı. 
Karşıyaka ilçe Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikleri çok beğendiklerini belirten Karşıyakalılar, İlçe Sağlık Müdürlüğü çalışanlarına teşekkür ettiler.

Haber ve fotoğraf: Yılmaz Durmaz
 

HABERE AİT RESİMLER

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Başkan Önal’dan afetzede Arda’ya doğum günü sürprizi
Sonraki Haber İlker Ergüllü isim sponsorluğundan vazgeçti

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

pop up açılış