Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da her biri önemli ödüllerin sahibi keman yapımcıları Nicolas Gilles (Montpellier-Fransa) ve Wolfram Neureither’in (Montpellier-Fransa) yanı sıra D.E.Ü. Devlet Konservatuarı Öğr. Gör. M. Ufuk Güler tecrübelerini yurtiçinden ve yurtdışından gelecek öğrenci ve akademisyenlerle paylaşacaklar. İki grup halinde yapılacak atölyede, öğrenciler 3. Çalgı Yapım Atölyesinde yapımına başlanan viyolayı bu sene bitirerek konser vermeye hazır hale getirecek, diğer grup ise kendi getirdikleri işler üzerinde çalışacaklar.
4. Uluslararası Çalgı Yapımı Atölyesi ve Sergisi’nin Sergi bölümünde bu yıl Atölye çalışmasında yer alan ustalarla birlikte Türkiye’den ve yurt dışından toplam 15 keman yapımcısının ürettiği keman, viyola, viyolonsellerden oluşan 50’ye yakın çalgı yer alacak. Atölye çalışması, etkinlik süresince iki de konsere ev sahipliği yapacak. 4 Kasım 2019 Pazartesi günü etkinliğin açılış konserinde Doç. Alper Kazancıoğlu, Doç. Melek Göküstün ve Öğr. Gör. Özlem Ebesek, Türkçe aryalardan oluşan bir konser verecekler. 8 Kasım 2019 Cuma günü kapanış konserinde ise Japon Keman virtüözü Nobuhiko Asaeda ve Doç. Suzan Şenol'un konseri olacak.
Alanında Doğu Akdeniz’in En Önemli Etkinliği
Geçtiğimiz yıllarda Türk öğrencileri Avrupa’nın ve Dünya’nın önemli keman yapımcıları ile buluşturan etkinlik bu yıl çevre ülkelerin de ilgisini çekti. Çalışmaya gelen yabancı hocaların dışında, atölyeye Rusya’dan, çalgı sergisine ise Fransa ve Yunanistan’dan katılımcı olarak başvurular var. Dördüncüsü düzenlenen etkinlik sadece Türk öğrencilere değil yabancı öğrencilere de ücretsiz olması büyük fırsat sunuyor.
Atölye çalışmasının düzenlenmesine öncülük eden Andy Lim ve D.E.Ü. Devlet Konservatuvarı Öğr. Gör. M. Ufuk Güler, Atölye’nin alanında Doğu Akdeniz’in en önemli etkinliği olduklarını ve önümüzdeki yıllarda da etkinliği Avrupa’da ses getirecek bir boyuta taşımayı planladıklarını dile getirdi.
Atölyesi, sergisi, konserleri ve günlük söyleşileri ile bir festival havasında geçmesi planlanan Etkinlik kapsamında bir seminer ve oturum var. 6 Kasım 2019 Çarşamba günü İKSEV’de “Çalgı Yapımı” konulu seminer yapılacak. Ayrıca 8 Kasım’da Alman yay yapımcıları Josef Peter Gabriel ile Mathias Wohlleber müzisyenlerle buluşarak arşelerin değer tespitine yönelik bir oturum yapacaklar.
8 Kasım akşamı öğrencilere katılım belgelerinin verildiği tören sonrası ünlü Japon keman sanatçısı Nobuhika Asaeda’nın piyanist Doç. Suzan Şenol ile birlikte vereceği konser ile atölye sona erecek. Albüm çalışmalarının yanı sıra önemli konserler vermiş sanatçı Asaeda etkinliğe özel davet edildi.
SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!