ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > 37. Uluslararası İzmir Festivali'nde kapanışı Fazıl Say yapıyor

37. Uluslararası İzmir Festivali'nde kapanışı Fazıl Say yapıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
37. Uluslararası İzmir Festivali'nde kapanışı Fazıl Say yapıyor

37. Uluslararası İzmir Festivali, 26 Temmuz 2024 Cuma akşamı Fazıl Say ve Şef Nil Venditti yönetimindeki İZBB Ahmed Adnan Saygun Senfoni Orkestrası konseriyle sona eriyor.

İKSEV, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve AASSM işbirliği ile gerçekleşecek konserde Fazıl Say Beethoven’in, amansız sağırlığının halkın önüne çıkmasını engellediği dönemde yazdığı, şaşırtıcı derecede dramatik Do minör 3 numaralı piyano konçertosunu seslendirecek. 

Konserin ikinci bölümünde, son dönemin gözde genç şeflerinden İtalyan asıllı Türk Nil Venditti yönetimindeki İZBB Ahmed Adnan Saygun Senfoni Orkestrası, Edward Elgar’ın Orkestra için Enigma Varyasyonları”nı seslendirecek. Türkçe’de “muamma” anlamına gelen, Edgar’ın başyapıtı Enigma 14 varyasyondan oluşur ve her biri bestecinin yakın arkadaşlarından birine atıfta bulunur. Edgar, son varyasyonda kendisini betimler. 

37. Uluslararası İzmir Festivali’nin kapanış konseri, İKSEV, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve AASSM’nin Festival izleyicilerine teşekkürü mahiyetinde ücretsiz yapılıyor. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, konser günü DEÜ Sabancı Kültür Merkezi önünden (Mithatpaşa Cad. Tarafı) saat 18.00’de sınırlı sayıda otobüs kaldırılacağını açıkladı.
 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Başkan Önal, mahalle turlarına devam ediyor
Sonraki Haber Ödemiş Belediyesi Kent Lokantası açıyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

pop up açılış