ANA SAYFA > İZMİR > TİP'ten İzmir'de su faturalarına tepki

TİP'ten İzmir'de su faturalarına tepki

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
TİP'ten İzmir'de su faturalarına tepki

TİP, İzmir'de yüksek su faturalarına tepki gösterdi. "Suya sabuna dokunamıyoruz" diyen TİP, su hakkı talebinde bulundu.

Türkiye İşçi Partisi (TİP), İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) Genel Müdürlüğü önünde düzenlediği basın açıklamasıyla, İzmir'de su faturalarının yüksekliğine tepki gösterdi. Aslıhan Keleş tarafından okunan basın açıklamasında, "Faturalar yüzünden suya sabuna dokunamıyoruz." ifadeleri kullanıldı.
 
"SEÇİM VAATLERİ UNUTULDU, ZAM ÜSTÜNE ZAM YAPILIYOR"
Keleş, İzmir'in Türkiye'de en yüksek su faturalarının ödendiği şehir olduğunu belirterek, bunun sorumlusunun yerel yönetimin tercihleri olduğunu söyledi. "Seçimden önce su faturalarında indirim yapacağını söyleyenler, bugün koltuğa oturunca vaatlerini unuttu." diyen Keleş, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin borç bahanesiyle zam üstüne zam yaptığını ifade etti.
 
İzmir'deki fahiş faturaların gerekçesini soran Keleş, "Halkın temel ihtiyaçlarını bir kenara bırakıp rant projeleriyle manşete çıkmak yerine, Büyükşehir Belediyesi ve ona bağlı kurumlar, halkın ulaşımdan altyapıya, park bahçelerden faturalara kadar öncelikli olan ihtiyaçlarını karşılamak üzere hareket etmelidir." dedi.
  
Su faturaları belirlenirken her haneye asgari bir yaşam sürdürecek kadar su hakkı tanınması gerektiğini ve ardından kademeli olarak artış yapılabileceği ifade edilen açıklamada, "Açlık sınırının 18 bin 978 lira, asgari ücretin ise 17 bin 2 lira olduğu şu zamanda, her gün sefalet ile mücadele ederken bir de yüksek su faturalarıyla emekçi halkın canına mı kastedeceksiniz?" denildi.
 
TİP KAMPANYA BAŞLATTI
Türkiye İşçi Partisi, İzmir'de suya yapılan zamların geri alınması ve suya erişimin temel bir hak olarak kabul edilmesi için imza kampanyası başlattı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Başkan Yıldız Bilgelik Dolu Çınarlarla bir araya geldi
Sonraki Haber Dilek Gappi: İGC en prestijli dönemlerinden birini yaşıyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?