ANA SAYFA > İZMİR > Orman yangını sürüyor...

Orman yangını sürüyor...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Orman yangını sürüyor...

Buca'da ormanlık alanda başlayan yangına müdahale sürüyor.

İzmir'deki yangın dün saat 13.15'te, Gaziemir ile Buca ilçeleri arasındaki ormanlık alanda başladı.Alevler, rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayıldı. İtfaiye ve Orman İşletme Müdürlüğü seferber oldu. Söndürme çalışmalarına, hava kararana kadaR 7 uçak ve 16 helikopter de destek verdi.Ancak sürekli yön değiştiren rüzgar nedeniyle, saatler ilerledikçe tehlike de arttı.

Gece de havadan müdahale yapabilmek için gece görüş özelliğine sahip 4 helikopter devreye girdi.Bu sırada önlemler artırıldı. Yangının yaklaştığı Sarnıç mahallesinde bazı evlerin tahliyesine başlandı. Yangının, Adnan Menderes Havalimanı'na yakın konumda olması hava ulaşımını da aksattı. Yoğun duman sebebiyle çok sayıda sefer ertelendi. İniş yapamayan bazı uçaklar çevre havalimanlarına yönlendirildi.

2 binin üzerinde orman görevlisinin yönlendirildiği yangında söndürme çalışmaları devam ediyor.Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı gece saatlerinde sosyal medyadan yaptığı son açıklamada Buca ve Gaziemir’i etkileyen yangının enerjisinin düşürüldüğünü duyurdu.

İzmir Valisi Süleyman Elban sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yangına ilk andan itibaren 7 uçak, 23 helikopter, 2 treyler çekici, 98 arazöz, 19 su tankeri, 1 paletli traktör, 21 tonajlı tanker, 8 dozer, 13 TOMA, 69 Yunus polis timi, 26 trafik ekibi, 98 sivil ekip ve 2172 personel ile müdahale edildiğini belirtti.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir Büyükşehir okul kantinlerinin ihalelerine girecek
Sonraki Haber Elektrik faciasında 14 kişi tutuklandı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

pop up açılış