İzmir yeni yıla ulaşım zammıyla giriyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi, yeni yılda otopark gibi birçok hizmetin yanında ESHOT’a zam yapılmasını içeren taslağı kabul etti. Zamlarla birlikte A Tarife'de indirimli öğrenci biletleri 1.25 TL’den 1.35 TL’ye, tam bilet 2.25 TL’den 2.40 TL’ye, , kamuda görevli olan öğretmen biletleri ise 1.60 TL’den 1.75 TL’ye yükseldi. ESHOT tarafından düzenlenen tarife değişikliği 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren geçerli olacak.

Zamlarla birlikte ayrıca B tarife adı verilen kent merkezine yakın mesafedeki Urla, Özdere, Torbalı, Seferihisar, Doğanbey, Kemalpaşa, Foça, Selçuk ve Balıkova hatlarında ücret tam 3,95 TL’den 4,20 TL’ye, öğrenci 2,15 TL'den 2,30 TL'ye öğretmen 2,40 TL’ten 2,60 TL’ye yükseldi.
Karaburun, Bergama, Dikili, Kiraz, Kınık, Ödemiş, Tire, Beydağ ve Çeşme’yi kapsayan C tarifede ise 4,50 TL olan biniş 4,80 TL’ye, 2,45 TL olan öğrenci binişi 2,65 TL’ye, 2,75 TL olan öğretmen binişi 3 TL’ye çıktı.



