ANA SAYFA > İZMİR > İzmir Büyükşehir'de TİS krizi

İzmir Büyükşehir'de TİS krizi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir Büyükşehir'de TİS krizi

Tüm Bel-Sen ve İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında bugün gerçekleştirilen TİS görüşmelerinden de sonuç çıkmadı. Büyükşehir memurları saat 15.00 itibariyle iş bıraktı. Tüm Yerel-Sen İzmir şubeleri de eyleme destek verdi.

Tüm Bel-Sen ve İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında gerçekleştirilen Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde yine sonuç çıkmadı. Büyükşehir'de çalışan Tüm Bel-Sen'de örgütlü memurlar iş bıraktı. Tüm Yerel-Sen'de kendi sendikasında örgütlü memurlara çağrı yaparak eyleme çağırdı. 

Sendika yetkilileri ile belediye temsilcileri bugün Çetin Emeç Toplantı Salonu’nda bir araya geldi. Yapılan görüşmelerde sonuç çıkmazken eylemlilik kararı alındı Süreç hakkında açıklamalarda bulunan Tüm Bel-Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Cevdet Keleş masadan kalktıklarını belirtirken, “Görüşmeye girmeden önce bir teklif beklediğimizi ve bulunduğumuz noktadan geri adım atmayacağımızı belirtmiştik. Ancak bize yasal sınırdan teklif yaptılar. İzmir B.B. iş barışını tek taraflı bozmuştur. Bundan sonra buranın her metrekaresi bizim eylem alanımızdır. Bu teklifi bir gasp olarak değerlendiriyoruz ve cevabını alanlarda vereceğiz. CHP toplumsal sorunları dile getirmekle övünüyor. Emekçilerin, emeklilerin, çay üreticilerinin sorunlarından bahsediyorlar. Biz de destekliyoruz. Ancak iktidarda olduğu belediyelerde ilk iş olarak emekçilerin kazanılmış haklarına el koyuyorlar. Bu saldırıyı kabul etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Tüm Yerel-Sen'in sosyal medya hesaplarından, "İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyeleri tarafından Toplu Sözleşme ile kazanılmış haklarımız yok sayılmak istenmektedir. Kazanılmış haklarımıza sahip çıkmak ve tasarruf tedbirlerinin emekçilerin ekmeğinden başlatılmaması gerektiğini işverenlere hatırlatmak için alandayız" denildi

Yenigün

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bıçaklar kurban için bileyleniyor
Sonraki Haber Başkan Yıldız’dan Anıtkabir ziyareti

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

pop up açılış