ANA SAYFA > İZMİR > İzmir Bombası dünya listesine girdi

İzmir Bombası dünya listesine girdi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir Bombası dünya listesine girdi

Dünyanın dört bir yanındaki yerel yemekler, içecekler ve restoranlar hakkında bilgi sunan interaktif harita ve bilgi platformunca “Dünyanın en iyi 100 kurabiyesi listesi” hazırlandı. İzmir bombası 14. sırada yerini aldı.

Gastronomi dünyasının önemli kaynaklarından biri olan, Hırvatistan merkezli "TasteAtlas" isimli yerel lezzetleri değerlendiren platformun, "Dünyanın en iyi 100 kurabiyesi" listesinde İzmir bombası da yer buldu. Kurabiyenin ilk ne zaman yapıldığına dair net bilgi bulunmasa da Osmanlı mutfağında "Murabbalı mecidiye" olarak adlandırılan kayısı marmelatlı kurabiyenin, içine çikolata dolgusu konularak İzmir bombası halini aldığı değerlendiriliyor. İnce yapılı çıtır hamurun içine akışkan çikolata doldurularak pişirilen İzmir bombası, yoğun tadıyla öne çıkıyor. İzmir bombasının, son yıllarda sosyal medyada paylaşılan fotoğraf ve videolarla daha da yaygınlaştığı değerlendiriliyor.

Listede yer alan ilk 13 kurabiye ise şöyle: Petticoat Tails / İskoçya, Makroud el louse / Cezayir, Alfajores / Arjantin, Stroopwafel / Hollanda, Melomakarona / Yunanistan, Marranitos / Meksika, Chocolate chip cookie / Amerika, Speculaas / Hollanda, Vanillekipferl / Avusturya, Baci di dama / İtalya, Amygdalota / Yunanistan, Kaab el gazel / Fas ve Moustokouloura / Yunanistan.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka iki isimle anlaşmaya vardı
Sonraki Haber Karşıyaka'da sınavı geçen ''Yerel Hayvan Koruma Görevlisi'' olacak

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?