ANA SAYFA > GÜNDEM > İşten çıkarılan işçiler eylem yaptı

İşten çıkarılan işçiler eylem yaptı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İşten çıkarılan işçiler eylem yaptı

Karşıyaka Belediyesi'ne bağlı Kent A.Ş.'den işten çıkarılan işçiler, belediye binası önünde eylem yaptı.

Basın açıklaması yapan Genel-İş İzmir 8 No’lu Şube Başkanı Deniz Şahin Gümüştekin, işçilerin maaşlarının düzenli ödenmediğini ve taksitler halinde yapıldığını belirtti. Bu durumun çalışanların geçimlerini zorlaştırdığını vurgulayan Gümüştekin, şunları söyledi: “30 Temmuz’da sosyal tesislerde bir eylem gerçekleştirdik. Sosyal tesisleri kapattık ve maaşımızı alamadığımız için işten kaçınma hakkımızı kullandık. Önceki hafta 6 bin lira Haziran maaşı yatırılmıştı, ama maaşın tamamı ödenmediği için bu eylemi yaptık. Daha sonra, tesislerin 2 gün kapalı kalması nedeniyle şirket zarara uğratıldığımız gerekçesiyle savunma istedi. Savunmalar yapıldı ancak disiplin kurulu toplanmadan 93 arkadaşımızın iş akitleri feshedildi.”

Gümüştekin, işten çıkarılan 93 kişinin sadece eyleme katılanlar olmadığını, belediye binasında çalışan ve eylemle ilgisi olmayan birçok kişinin de etkilendiğini belirtti. Eylemciler, belediye binası önünde direnmeye devam edeceklerini, yasal süreçleri takip edeceklerini ve mahkemeye başvuracaklarını açıkladılar.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Sivrisinekle havadan ve karadan mücadele sürüyor
Sonraki Haber Sefa Küpeli Karşıyaka'da kaldı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

pop up açılış