⚡ Son Dakika
Karşıyaka'da futbol takımının ilk deplasman masrafları Voleybol Şubesi'nden Karşıyaka Meclis Üyesi Hürriyet Yurtsever, YENİ Parti'ye katıldı İzmir’de sağlıklı yaşam için binlerce kişiye destek Karşıyaka'da uyuşturucu operasyonu: Bir tutuklama Kılıçdaroğlu Karşıyaka'dan seslendi: Adaleti arayanın yanında olacağız ve onun yol arkadaşı olacağız CHP lideri Kılıçdaroğlu İzmir'de MYK'yı topladı Karşıyaka'ya teknoloji sponsoru Başkan Ünsal'dan Cemal Bülbül Sokak ile ilgili açıklama YENİ Parti Karşıyaka Meclisi'nde ilk kez yerini aldı Ak Parti'li Ünal'dan Başkan Ünsal'a Bostanlı Pazarı ile ilgili sorular Hüseyin Çığ vefat etti Karşıyaka'dan Ateş Özerk adına basketbol turnuvası Karşıyaka'da futbol takımının ilk deplasman masrafları Voleybol Şubesi'nden Karşıyaka Meclis Üyesi Hürriyet Yurtsever, YENİ Parti'ye katıldı İzmir’de sağlıklı yaşam için binlerce kişiye destek Karşıyaka'da uyuşturucu operasyonu: Bir tutuklama Kılıçdaroğlu Karşıyaka'dan seslendi: Adaleti arayanın yanında olacağız ve onun yol arkadaşı olacağız CHP lideri Kılıçdaroğlu İzmir'de MYK'yı topladı Karşıyaka'ya teknoloji sponsoru Başkan Ünsal'dan Cemal Bülbül Sokak ile ilgili açıklama YENİ Parti Karşıyaka Meclisi'nde ilk kez yerini aldı Ak Parti'li Ünal'dan Başkan Ünsal'a Bostanlı Pazarı ile ilgili sorular Hüseyin Çığ vefat etti Karşıyaka'dan Ateş Özerk adına basketbol turnuvası
AnasayfaGÜNDEM › Çocuk gözünden Karşıyaka...
GÜNDEM ⚡ Son Dakika 🕐 23 Mayıs 2022, 10:22 💬 0 yorum

Çocuk gözünden Karşıyaka

“Çocuk Dostu Kent” anlayışıyla örnek bir projeye daha imza atan Karşıyaka Belediyesi, okul çevrelerini çocuklar ile birlikte tasarlıyor.
Paylaş X'te Paylaş WhatsApp
Çocuk gözünden Karşıyaka

Dokuz Eylül Üniversitesi iş birliğinde hayata geçirilen proje çerçevesinde, çocuklara okullara en yakın noktaların nasıl olmasını istedikleri soruluyor. Çocuklar da yaşadıkları alanlara ilişkin önerilerini paylaşıyor. Proje kapsamında 6 mahallede 8 okul ile 6 atölye gerçekleştirilirken, 2 okul ve 1 atölye çalışması daha yapılarak atölye süreci bitirilecek. Ardından “Çocuk Dostu Rapor” oluşturularak eylem planı hazırlığı tamamlanacak. Atölyeler; Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hikmet Sivri Gökmen ile Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Bölümü Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gözde Ekşioğlu Çetintahra tarafından düzenleniyor. 

Proje hakkında bilgi veren Doç. Dr. Gözde Ekşioğlu Çetintahra “Bugün, Şemikler Mahallesi Lamia Karer İlkokulu öğrencileriyle birlikteyiz. Çocuklarımızla birlikte, okullarına yakın çocuk mekanlarına erişim ve mekanların yeniden çocuk ihtiyaçlarına göre düzenlenmesine yönelik çalışmalar yürütüyoruz. Öncelikle çocukların okullarından çıkarak 400 metreye kadar erişebilecekleri çocuk mekanlarını tespit ediyoruz. Bu mekanlar çocuk oyun parkları, yeşil alanlar, spor sahaları gibi alanlardan oluşuyor. Ardından, bu alanlarda çocukların sorun olarak gördükleri engelleri onlar ile birlikte oyun diliyle çözümlemeye çalışıyoruz. Belirlenen bölgelerdeki atölye çalışmaları bittiğinde veriler incelenerek önerilerde bulunacağız ve bu önerileri Karşıyaka Belediyesi yeni projeler üzerinden hayata geçirecek” dedi. 

Prof. Dr. Hikmet Sivri Gökmen ise konuyla ilgili şunları kaydetti: “Amaçlarımızdan bir diğeri de çocukların yaşadıkları çevrede üretilen projelerde söz ve oyun hakları üzerinden katılımını sağlamak ve beklentilerini ortaya çıkarmak. Çalışma sayesinde çocuklarda kendi yaşadıkları yakın çevrelerine dair farkındalık oluşuyor. Gün içinde şikayetçi olunan problemleri onların düşünceleriyle ele almak istiyoruz. Atölyeler, çocuklarda kentlilik bilinci yaratmak ve onların eleştirel düşüncelerine katkı sağlamayı amaçlıyor. Karşıyaka Belediyesi'ne bu çalışmaya ön ayak olduğu için kendilerine akademisyenler adına teşekkür ediyorum.”

Yorumlar (0)

Yorum Yap

İlgili Haberler