ANA SAYFA > GÜNDEM > ''4007 Körfezin Karşıyaka’sı Bilim Kültür ve Sanat Şenliği'' göz kamaştırıyor

''4007 Körfezin Karşıyaka’sı Bilim Kültür ve Sanat Şenliği'' göz kamaştırıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
''4007 Körfezin Karşıyaka’sı Bilim Kültür ve Sanat Şenliği'' göz kamaştırıyor

Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yürütücü kurum olduğu, TÜBİTAK tarafından desteklemeye hak kazanan 45 proje arasına giren ‘Körfez’in Karşıyaka’sı Bilim, Kültür ve Sanat Şenliği’ başladı.

4007 Körfezin Karşıyaka’sı Bilim Kültür ve Sanat Şenliğinin başlaması nedeniyle Mavi Bahçe’de düzenlenen açılış törenine Karşıyaka Kaymakamı Özkan Demir, Ege Deniz Bölge Komutanı Deniz Kıdemli Albay Tamay Durğun, Karşıyaka Belediye Başkan Vekili Berkhan Alptekin, İlçe Müftüsü Hayri Cihangeri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Serdal Şimşek, İlçe Emniyet Müdürü Ercan Kaçanoğlu, Kızılay Karşıyaka Şube Başkanı Kamil Karadeniz, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Cenk Benli, Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Yoksul, Kurum yöneticileri, Halk Eğitim kurs öğretmenleri, okul müdürleri, öğrenciler ve Karşıyakalılar katıldı. 

“Öğrencileri bilimsel çalışmalarda cesaretlendirerek teşvik etmeyi...”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürü Serdal Şimşek bir konuşma yaptı. Şimşek konuşmasında şenliklerinin tüm kademelerdeki öğrencilere farklı bakış açıları kazandırdığını belirterek şunları söyledi. “Öğrencilerimizi bilimsel çalışmalarda cesaretlendirerek teşvik etmeyi, bilim kültürünün toplumda yaygınlaşmasını sağlamayı, bilim ve teknoloji arasındaki etkileşimin, etkinlikler yoluyla topluma aktarılmasını sağlamayı hedefleyen ve TÜBİTAK tarafından desteklenen araştırma çalışmalarıdır.
Proje yürütücüsü Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün yürütücüsü olduğu, değerlendirmelerde 45 proje arasına girerek Tübitak tarafından Desteklemeye hak kazanan ‘Körfez’in Karşıyaka’sı Bilim, Kültür ve Sanat Şenliğini’ sizlerle buluşturmanın mutluluğunu yaşamaktayız.” 

“Ülkenin geleceği için teknoloji çok önemli”
Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi Halk oyunları ekibinin gösterisinden sonra Karşıyaka Kaymakamı Özkan Demir ve beraberindekiler stantları tek tek gezerek projeler hakkında bilgi aldı.

Kaymakam Demir öğrenci ve öğretmenlerin çalışmalarının gurur verici, bilimsel çalışmaların çok önemli olduğunu belirterek, teknolojiye yapılan yatırımların ülkenin geleceği açısından çok önemli olduğunu söyledi.

Karşıyaka Mavi Bahçe’de üç gün sürecek olan ‘Körfez’in Karşıyaka’sı Bilim, Kültür ve Sanat Şenliğinde’ 34 proje standıyla birlikte, Halk Eğitim Merkezinin el sanatları sergisi de bulunuyor.

Karşıyaka BİLSEM fizik öğretmeni Mehmet Sertkahya’nın proje yürütücülüğünü yaptığı Bilim, kültür, sanat şenliğine Karşıyaka, Buca, Çeşme, Bornova, İzmir il Milli Eğitim Müdürlüğü Arge birimi, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Basın Bölümü, Torbalı, Karabağlar, Çiğli, Kemalpaşa, Buca, Menemen ilçelerinde görevli olan öğretmenler, Kâtip Çelebi Üniversitesi Orman Fakültesi ve Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi öğretim üyeleri katkıda bulundu.  

Tüm vatandaşları hedef kitle olarak belirlenen projede Karşıyaka Kaymakamlığı, Kâtip Çelebi Üniversitesi, Karşıyaka İlçe Sağlık Müdürlüğü ile protokol yapılırken, Karşıyaka İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Kızılay Karşıyaka Şubesi’nden proje kapsamında destek mektupları alındı.
4007 Körfezin Karşıyaka’sı Bilim Kültür ve Sanat Şenliği kapsamında; Enerji Dönüşüm Atölyesi-Eğlenceli Ses Deneyleri ve Bilimsel Gözlem-Körfezin Köpüğü ,Körfezin Kokusu,Körfezin Kodu-Bitkisel Bilim Atölyesi-Sorgulamaya Dayalı Fen Deneyleri Atölyesi-Makey Makey ve İlginç Devreler ile Yaratıcılığa Yolculuk-Katı Atık Ayrıştırıcı Atölyesi-Mikro Python ile Raspberry Pi Pico Programlama ve Uygulama Eğitimi-Kara Şimşek-iMHADBÜS-Zeka Oyunları Atölyesi-Matematiğin Eğlenceli Hali-Yaratıcı Drama ile Geri Dönüşüm-Gazetecilik ve Medya Okur Yazarlığı Atölyesi-Kil Zaman Makinesi Atölyesi-Arttırılmış Sanal Gerçeklik ile Ülke Turları-Coğrafyada Toprağın Serüveni-Seramik Sanatıyla Keşif ve Uygulama Atölyesi-Taşlar ve Yüzler-Atık Malzemelerle Yaratıcı Maske Süsleme-Türk Musikisi Enstrümanlarını Öğreniyorum-Geleneksel Türk El Sanatları-Geleneksel Türk Okçuluğu-Kaç Litre Su Giyiyoruz ?-Ayaklarımız Yerde Gözlerimiz Gök Yüzünde-Doğa Fotoğrafçılığı -İnsansız Hava Aracı ile Haritalama Uygulaması -Veli-Öğrenci Rol Değişimi Buluşması: Karşılıklı Beklentilerin Anlaşılması-Disiplinlerarası Bilim Öğretimi gibi sanat, bilim, teknoloji içeren birçok etkinlikler  bulunuyor.

Haber ve fotoğraf: Yılmaz Durmaz
 

HABERE AİT RESİMLER

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka, FIBA tehlikesini savuşturdu
Sonraki Haber Kaf Kaf'tan filede transfer

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

pop up açılış