ANA SAYFA > GÜNDEM > 19 Eylül Gaziler Günü Karşıyaka’da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor

19 Eylül Gaziler Günü Karşıyaka’da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
19 Eylül Gaziler Günü Karşıyaka’da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Gazi unvanın verildiği gaziler günü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Karşıyaka Hükümet Konağı'nın bahçesindeki Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayan törene; Karşıyaka Kaymakamı Özkan Demir, Ege Deniz Bölge Komutanı Deniz Kıdemli Albay Tamay Durğun, Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Karşıyaka Başsavcısı Ali Rıza San, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Karşıyaka Şube Başkanı Halil Taşçı, İlçe Müftüsü Hayri Cihangeri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Serdal Şimşek, İlçe Emniyet Müdürü Ercan Kaçanoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Büşra Koçak, AK Parti İlçe Başkanı Selahattin Köse, CHP İlçe Başkanı Levent Güçlü, MHP İlçe Başkanı Akif Yılmaz, Siyasi Partilerin yönetici ve temsilcileri, gaziler,  Kamu kurum yöneticileri, STK lerin yönetici ve temsilcileri, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Gaziler derneğinin çelenklerini Atatürk Anıtı’na sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Burada düzenlenen törende Türkiye Muharip Gaziler Derneği 2. Bölge Karşıyaka Şube Başkanı Halil Taşçı bir konuşma yaptı. Bütün gazilerin gaziler gününü kutlayarak başladığı konuşmasında şunları söyledi: “19 Eylül Gaziler Günü Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından gazi unvanı ile taçlandırıldığı gündür. 19 Eylül Savaş meydanlarında canlarına ortaya koyarak Savaşan fedakâr ve kahraman gazilerimizin şeref ve kahramanlık günüdür.19 Eylül Gaziler Günü, bedeli canlı ve kanlı ödenmiş bu toprakların vatan olmasında ve devletimizin bekası uğruna canlarının adayanların gurur ve şerefle hatırlandığı ve anıldığı bir gündür. 19 Eylül Kurtuluş Savaşı’nda Kore’de Kıbrıs’ta savaşan muharip gazilere, Türkiye Cumhuriyeti’nin rejimi üniter yapısını ve toprak bütünlüğü uğruna vatan hainlerine, terör örgütlerine karşı kahramanca mücadele eden asker, polis ve 15 Temmuz’da meydana gelen hain darbe girişiminden vücutlarını siper eden tüm gazilerin şeref günüdür. Hiç düşünmeden ve geriye bakmadan vatan millet bayrak için 7’den 70’e emperyalist devletlerin topyekûn saldırılarına karşı mücadele ederek bize bu cennet vatanı emanet eden şehitlerimiz ile Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, ebediyete intikal eden tüm gazilerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlık ve mutluluklar diliyoruz”

Törenden sonra Karşıyakalılar Türkiye Muharip Gaziler Derneği 2. Bölge Karşıyaka Şubesi'ni ziyaret ederek gaziler gününü kutladı.
Etkinlikler yarın gazilerle birlikte yürüyüş yapılacak, Dernekte Kıbrıs Barış Harekâtı'ndan fotoğraflar sergilenecek, Karşıyaka Müftülüğünce Şehitler ve yaşamını kaybeden gaziler için Kur-an’ı Kerim okunacak ve dualar edilecek.

Haber ve fotoğraf: Yılmaz Durmaz

HABERE AİT RESİMLER

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Başkan Önal, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Karşıyaka Şubesi'ni ziyaret etti
Sonraki Haber Karşıyaka, FIBA tehlikesini savuşturdu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

pop up açılış