ANA SAYFA > EKONOMİ > İzmir Ticaret Borsası'na Dünya Gıda Günü ödülü

İzmir Ticaret Borsası'na Dünya Gıda Günü ödülü

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir Ticaret Borsası'na Dünya Gıda Günü ödülü

İzmir Ticaret Borsası (İTB), üretimden tüketime kadar olan her safhada yürüttüğü çalışmalar kapsamında, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) kuruluş tarihi olan 16 Ekim’de verilen Dünya Gıda Günü Ödülüne layık görüldü.

FAO’dan ödülle ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “İzmir Ticaret Borsası, temel borsacılık hizmetlerinin yanı sıra gerçekleştirmiş olduğu yerel ve ulusal projeler ile tarım sektörüne ilham veren çalışmalara imza atmaktadır. Yapılan çalışmalardan biri olan İzmir Tarım Teknoloji Merkezi (İTTM) bu alandaki iyi örneklerden biridir. İTTM, ihtiyaç duyulan teknolojik uygulamaların geliştirilmesine imkân sağlayacak ve üreticiler ile tarımsal teknoloji alanında faaliyet gösteren girişimcileri bir araya getirecektir. Ayrıca, tarım sektörü için bilgi ve iletişim teknolojileri tabanlı ürün ve hizmet geliştirme olanakları ile deneme alanları sunacaktır. Burada söz ettiğimiz İTTM örneğinde olduğu gibi, tarım sektörünün sürdürülebilirliği ve rekabet edebilirliği adına tedarik zincirinin tüm aşamalarında sektöre öncülük eden katkılarından dolayı 2024 Yılı Dünya Gıda Günü Ödülüne İzmir Ticaret Borsası layık görülmüştür.”   

Ankara'da, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ahmet Bağcı’nın ev sahipliğinde, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO), “Daha iyi bir yaşam ve daha iyi bir gelecek için gıda hakkı” mesajıyla kutlanan ve Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Demir Şarman ile Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü Türkiye Temsilci Yardımcısı Dr. Ayşegül Selışık’ın da yer aldığı etkinliğe, Borsamızı temsilen Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ercan Korkmaz ile Genel Sekreter Dr. Erçin Güdücü katıldı.
2024 yılı Dünya Gıda Günü Ödülü, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ahmet Bağcı ve FAO Türkiye Temsili Yardımcısı Ayşegül Selışık tarafından İTB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ercan Korkmaz’a takdim edildi.

DÜNYA GIDA GÜNÜ HAKKINDA
Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) kuruluş tarihi olan 16 Ekim, Dünya Gıda Günü olarak kutlanıyor. FAO tarafından belirlenen bir tema çerçevesinde kutlanan Dünya Gıda Günü’nde, dünya genelindeki açlık ve yoksulluğa dikkati çekmek ve herkesin gıda güvenliğine katkı sunmak amacıyla FAO üyesi ülkelerde çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Bu özel günde gıda üretimi, tüketimi ve gıda güvencesine ilişkin konular gündeme getirilirken dünyadaki açlık probleminin giderilmesi için ülkeler arasında iş birliğinin geliştirilmesi yönünde çalışmalar gerçekleştiriliyor.
 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Gençİz Fest başlıyor
Sonraki Haber BUCAKUT, bilgi ve deneyimlerini Buca’nın çocuklarıyla paylaşıyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?