ANA SAYFA > EĞİTİM > TÜBİTAK 4007 İzmir Bilim Şenliği-2 kapılarını açtı

TÜBİTAK 4007 İzmir Bilim Şenliği-2 kapılarını açtı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
TÜBİTAK 4007 İzmir Bilim Şenliği-2 kapılarını açtı

İzmir’in tarihi Alsancak Garı, dört gün boyunca bilimin heyecan verici atmosferine ev sahipliği yapacak. “Gece Gündüz Bilim” temasıyla öğrenci, öğretmen, akademisyen ve velileri bir araya getiren TÜBİTAK 4007 İzmir Bilim Şenliği-2, İzmir’in simgesel mekânlarından biri olan Alsancak Garı’nda gerçekleştiriliyor.

16 Ekim’de başlayan ve dört gün sürecek bu kapsamlı etkinlik, öğrenci, öğretmen ve velileri bilimin heyecan verici dünyasında bilim insanlarıyla buluşturarak bilimsel merakı pekiştirmeyi amaçlıyor.

Öğrencilere bilim insanı olma yolunda ışık tutan şenlik, ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ vizyonu temel amaçları çerçevesinde çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış ve bu donanımı insanlık hayrına kullanabilen, bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı, nitelikli, ahlaklı bireyler yetiştirmek ilkesini benimsiyor. Bu doğrultuda, etkinlik öğrencilerin bilim okuryazarlığını geliştirme hedefini taşıyor.
Ödemiş Halk Eğitim Merkezi Zeybek Ekibinin gösterisinin yer aldığı açılışta, İzmir Kız Lisesi öğrencileri de müzik dinletisi gerçekleştirdi. Türkiye’nin farklı üniversitelerinden akademisyenlerin öğrencilere ve katılımcılara rehberlik edeceği şenlik bilim atölyeleri ve interaktif etkinlikler ile etkinlik her akşam saat 22.00’a kadar devam edecek.

Öğrencilerin Keşfetme Tutkusu Gurur Kaynağı
Şenliğin açılış töreninde konuşan Milli Eğitim Bakan Danışmanı Arzu Günaydın, öğrencilerin bilimsel merakını ve keşfetme tutkusunu vurguladı. Günaydın, “Öğrencilerimizin bilimsel merakı, keşfetme arzusu ve öğrenme tutkusuyla harmanladıkları projeler bizlere büyük bir gurur veriyor. Evlatlarımızın bitmeyen enerjisi ve potansiyeli, milli teknoloji yolunda ülkemizin ilerlemesini simgeliyor. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin sunduğu vizyonla, bilgiyi pratiğe dökme yetisine sahip bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bu sayede gençlerimiz, milli ve manevi değerlerimizi modern dünyanın gereksinimleriyle harmanlayarak geleceğin liderleri olacaktır,” dedi.
TÜBİTAK 4007 İzmir Bilim Şenliği-2, bilim sevgisini artırarak genç zihinlerin gelişimine katkıda bulunmayı hedeflerken, tüm İzmir halkını bu eşsiz deneyimi paylaşmaya ve bilimin heyecan verici dünyasına katılmaya davet ediyor.
 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Çiğli'de Dünya Gıda Günü’nde simitli farkındalık
Sonraki Haber Gençİz Fest başlıyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?