ANA SAYFA > EĞİTİM > Karşıyaka’da Spor Ortaokulu’na 30 öğrenci alınacak

Karşıyaka’da Spor Ortaokulu’na 30 öğrenci alınacak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka’da Spor Ortaokulu’na 30 öğrenci alınacak

Geçen yıl eğitim öğretime başlayan Karşıyaka Mustafa Kaya Anadolu Spor Lisesi bünyesinde ortaokul açıldı.

Millî Eğitim Bakanlığınca, öğrencilerin erken yaşta spora yönlendirilmesi ve yeteneklerinin keşfedilmesi amacıyla 9 ilde belirlenen 9 spor lisesi bünyesinde ülkenin ilk "spor ortaokulları" yeni eğitim öğretim dönemi itibarıyla öğrenci kabul edecek. Millî Eğitim Bakanlığınca, Spor Ortaokulları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Kılavuzu hazırlanarak bu okullara sportif yeteneğe göre öğrenci alım sürecine ilişkin usul ve esaslar belirlendi.

9-15 Eylül'de e-Okul üzerinden başvurabilecek
Mustafa Kaya Anadolu Spor Lisesi bünyesinde açılan spor ortaokuluna kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler, 9-15 Eylül'de e-Okul üzerinden başvurabilecek. Komisyonların 16-18 Eylül'de oluşturulmasının ardından, "sportif yetenek değerlendirme uygulaması" 19-25 Eylül'de yapılacak, sonuçlar ise 27 Eylül'de ilan edilecek. Kesin kayıt hakkı kazanan öğrencilerin kayıt ve nakil işlemleri ise 7-11 Ekim'de yapılacak.
Karşıyaka Mustafa Kaya Anadolu Spor Lisesi, geleceğin sporcularını yetiştirme konusunda iddialı.
100 kız olmak üzere 200 kişilik pansiyonu ve yemekhanesinin bulunduğu lisede geleceğin basketbolcuları, spor adamları, antrenör ve hakemleri uzman kadrolarca yetiştirilecek.

Haber ve fotoğraf: Yılmaz Durmaz
 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka sezona 1 puan ile başladı
Sonraki Haber Karşıyaka Belediyesi yeni hayvan barınağı için düğmeye bastı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

pop up açılış