Türkiye, Polonya, Romanya ve Portekiz’den gelen toplamda 30 genç, sosyal fobilerin insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerini tartışıyor. Erasmus Plus Gençlik programlarının, sosyal fobileri bulunan insanlar açısından önemli bir sosyal etkileşim ortamı yarattığını düşünen gençler, uzmanların ‘Kaygılarınızın üzerine gidin ve sosyal etkileşimlerinizi artırın.’ önerilerinden hareketle bu projeyi oluşturmuşlar ve şimdi de İzmir’de gerçekleştiriyorlar.
Psiko-Sosyal Destek Platformu tarafından yürütülen, Zift Hayat Boyu Öğrenme ve Eğitim Derneği tarafından desteklenen proje; 1 Aralık 2020 tarihinde İzmir’de başladı. 8 Aralık 2020 tarihinde sonlandırılacak olan projenin yasal temsilcisi Başak TEKYAZMAN, proje lideri Nuri BİLİRGEN ve Portekizli lider Andreia TEIXEIRA tarafından yürütülen ve desteklenen proje ile gençler, sosyal fobilerin psikolojik bir sorun olduğu bilincini toplum nezdinde yaygınlaştırmaya çalışıyor. Aynı zamanda fobilerden kaynaklı sorunların, ilaç ve terapi yöntemlerinin kullanılmasıyla çözümlenebileceğini de belirtiyorlar.
Gençler proje süreci içerisinde, hem sosyal fobi konusuna dikkat çekerek hem de Erasmus Plus Gençlik Projelerinden bahsederek İzmir halkını bilinçlendirmeyi amaçlıyor. Proje yürütücülerinden alınan bilgilere göre gençler; sosyal fobinin ne olduğu hakkında bilinç kazandırmayı, sosyal fobinin nedenleri, belirtileri ve sosyal fobi ile mücadele yöntemleri hakkında farkındalık kazandırmayı, sosyal fobisi olan bireylerin iş yaşamında, eğitim alanında, sosyal ve duygusal ilişkilerinde yaşadıkları sorunlar hakkında insanları bilinçlendirmeyi, sosyal fobinin kalıtsal, kültürel ve psikolojik nedenleri hakkında insanların bilgi sahibi olmalarını sağlamayı ve sağlıklı bir toplum yapısı oluşturmayı hedefliyorlar.
SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!