Türkiye’de bir ilk olarak bilinen, Karşıyaka protokolünün bir araya geldiği kahvaltıda buluşma toplantıları. Bu toplantılarda Karşıyaka’daki tüm yöneticiler, hizmet için tek vücut oluyor. Yazın kavurucu sıcakları nedeniyle ara verilen bu toplantıların ilki Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın ev sahipliğinde başladı. Birlik ve beraberlik, kardeşlik üzerinde duruldu.
Eski Müftü Hamdi Gevher ve Eski TEDAŞ Müdürü Bahri Kuru projenin mimarı olarak biliniyor. Yıllar önce Kaymakam Mehmet Emin Avcı’ya “Her ay bir gün sabah biraya gelelim. Birlikte kahvaltı yapalım Karşıyaka’nın sorunlarını konuşalım…” dediler.
Kaymakam Avcı tamam, 2 yıl önce Karşıyaka’ya atanan Kaymakam Sadettin Yücel de devam dedi. İyi ki devam ediyor. Bence bu toplantılar, hem bürokratlar hem de siyasi parti yöneticilerine mükemmel bir motivasyon, birlikte davranma duygusu sağlıyor.
Bu dönemin il toplantısında da mükemmel bir birliktelik sağlanmıştı. Karşıyaka’daki kurum yöneticilerinin yanı sıra Ak Parti, CHP ve MHP ilçe başkanları da tam kadro katılmışlardı. Birlik, beraberlik ve barışa şiddetle ihtiyacımız olduğu bu günlerde güzel mesajlar verildi. Kaymakam Yücel “Karşıyaka’da hizmet veren hizmetkârlar olarak, birlik ve berberliğimizi her şeyin üstünde tutmak durumundayız…”, Başkan Akpınar da “Birlik bütünlüğümüz, kardeşlik duygumuz Türkiye’de barışı yeniden tesis edecektir…” diyordu. Alkışlanacak sözlerdi bunlardı. Birlik, beraberlik ve kardeşlik duygusunun barışı sağlayacağına olan inancımı koruyorum.
7 Haziran seçimleri öncesi Kaymakam Yücel, Başkan Akpınar ve siyasi parti yöneticilerinin Kaymakamlıkta bir araya gelerek seçim büroları dışında afiş ve ilan asılmaması, yapıştırılmaması, kararı görüntü ve çevre kirliliğini önlemişti. Umarım 1 Kasım seçimleri için de öyle bir karar alınır ve karara bağlı kalınır.
Kaymakam Yücel, toplantıların birinde, “İzmir’deki bir toplantıda arkadaşlara şöyle demiştim. “O Yaka, Bu Yaka, Burası Karşıyaka” bu sözün patenti Kaymakam Yücel’e ait olduğu için kendilerinin izni ile bu sözü başlık yaptım.
Şehir efsanelerini bilirsiniz. “stajyer ehliyet” uygulaması ile 01.01.2016 tarihinden sonra ehliyet alacakların yanında 2 yıl boyunca refakatçi bulundurma zorunluluğu getirileceği söylentileri yayıldı. Milli Eğitim Bakanlığı yayımladığı bir genelge ile bunu yalanladı. “stajyer ehliyet” haberi için bir araştırma yaparken, Karşıyaka Özel Sema Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Sahibi Sema Çöllü, Emin Direksiyon güvenli sürüş teknikleri uzmanı Özgül Sular ile tanıştım. Sağ olsunlar bana zaman ayırmakla kalmayıp çok ama çok önemli mesajlar verdiler. Sema Çöllü, “Çocuklarımız, gençlerimiz kolay yetişmiyor. Sürücülerimizi iyi eğitip trafiğe çıkarmamız, görevimizin dışında insani sorumluluğumuzdur” derken, Özgül Sular da “Sürücü adaylarına iyi bir eğitim vererek, trafiğe güvenli çıkmalarını sağlarken başkalarının da güvenliğini de sağlamış oluruz. Temel amacımız bu olmalı” diyordu.
Evet bir canın, canların yaşaması çok önemli. Bu sorumluluk duygusu ile her alanda hareket edersek, mutlu toplumu asıl o zaman oluşturmuş oluruz.
Karşıyaka Hükümet Konağı önündeki Büyükşehir Belediyesi’nin ilan panoları ile ilgili rahatsızlığa köşemde yer vermiştim. İzmir Büyükşehir Belediyesi panoları kaldırdı. Buradan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne duyarlılıklarından dolayı teşekkür etmeyi görev sayıyorum.
Kurban bayramınızı kutlar, her gününüzün bayram havasında geçmesini diliyorum.
Son söz; “ Bize kalmayacak dünya için, bize kalacak günahlar biriktiriyoruz” MALCOLM X
SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!