“Bahar kadınlar ile gelir” derler çok doğru.
Bana göre sadece erkeğin yaşamında değil, toplumun şekillenmesinde mücadeleci, öğrenmeyi ilke edinmiş kadının yeri çok ama çok önemlidir. Her ne kadar, zaman zaman öğrenmeden öğrenmiş gösterişinde bulunan, üretmeden tüketimi seçen kadınlara rastlasak da kadının değeri, kadın ile baharın geldiği asla inkâr edilemez.
1957 yılının 8 Martında Amerika’da hak arayan 129 kadın şüpheli bir yangında yaşamını kaybeder. Birleşmiş Milletler, 66 yıl sonra 8 Mart'ı 'Dünya Kadınlar Günü' olarak kabul eder. Türkiye'de ilk kez 1921 yılında "Emekçi Kadınlar Günü" olarak kutlanmaya başlanır. 12 Eylül Darbesi'nden sonra cunta yönetimi dört yıl süreyle kutlamaları 1984’ e kadar yasaklar. 1984’ten beri mücadeleci kadınlarımız sayesinde "Dünya Emekçi Kadınlar Günü" kutlanılıyor.
“Kadın elinin değdiği yer, cennete dönüşür” buna çoğu kez şahit oldum. Karşıyaka Muharip Gaziler Derneği’ni, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin Yıl Dönümü etkinlikleri kapsamında Karşıyaka protokolü ile ilk ziyaretimde dikkatimi çekti. Daha sonra zaman zaman onlarla sohbet için, çalışmalarına katkıda bulunabileceğim bir şey var mı diye derneğe gittim. Hepsi sevecen, yaşama yeniden başlamış gibi sevinçli. Yaşama karamsar bakmıyorlar. Oradaki kadınlar sayesinde, çay, kahve, günde 30-40 kişiye öğle yemeği… Açık büfe gibi. Onların kuru fasulye ve ev turşularını tatmadan olmaz.
Güler yüzlü, şefkatli, yardımsever bir kadın gözüme çarptı. Sordum kim diye. Başkan Halil Taşçı’nın eşi Fatma hanımmış. Fatma Hanım, güngörmüş tam bir Türk kadını, bir o kadar da mütevazı. Oradaki yemeklerin harcamalarını o karşılıyormuş. Gazi eşleri ile uyum içinde, derneğe sohbete gelenler ile çok güzel bir aile ortamı oluşturmuş. Oradaki kadınlar, gazi eş ve kız çocukları o yaşlı gaziler için çay pasta ikramları, derneğe uğrayan herkeste bir saygı uyandırması… "Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde bunu yazmamak olmazdı.
Karşıyaka Muharip Gaziler Derneği’nin 685 asil, 150 fahri üyesi bulunuyor. Bu üyeler Muharip gazi ve eşlerden oluşuyor. 70 Kore gazisinden 28’i hayatta. Hayatta kalan İstiklal gazisi maalesef yok. Erden koramirale kadar üyeleri var.
Bu güzel ortamı sürdürmek için kamu ve özel kuruluşları ile hayırseverlerin yardımına ihtiyaçları var. Kiradan kurtulacakları sohbetler ve etkinlikler düzenleyecekleri geniş bir yere ihtiyaçları var. Biri çıkıp ta ‘Dairemi derneğe bağışlıyorum’ dese, sanırım gaziler 7 gün 7 gece düğün, bayram edecek.
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 103. Yıl Dönümü kutlanacak. O gün Muharip Gaziler ziyaret edilmeli, yürekleri okşanmalı. Çanakkale’de sergilenen birlik, kardeşlik ve dayanışmanın zaferi getirdiğini, hem de Kurtuluş Savaşımız için gerekli olan cesareti ve mücadele ruhunu verdiğini unutmayalım.
Ege Telgraf Gazetesi, “Eğitim’de İlklerin Kenti Karşıyaka” manşeti ile Karşıyaka İlçe Milli Eğitimin çalışmalarına tam sayfa ayırmış. Haberin tümünün altına ben de imzamı atarım. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu’nu öğretmenlik dönemimden beri tanırım. Daima kendini yenileyen, geliştiren bir müdür. Karşıyaka’daki yöneticilerin tümünün en iyisini yapmaya çalıştıklarına inanıyorum. Karşıyaka’daki birlik ve beraberliğe nazar değmesin.
Son söz “Gönül almayı bilmeyene, ömür emanet edilemez” Hz. Mevlana
SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!