Tam altı yıl önce bu köşede “KARŞIYAKA’NIN HAVASINI SOLUYORSAK…” Yazmıştım.
Sonra 2021 yılında Ege Telgraf gazetesindeki köşemde “KARŞIYAKA İÇİN ŞART” diye yazmıştım Karşıyaka’daki kurumların birer birer Karşıyaka’dan uzaklaştığını, yeni bir hükümet konağına acil ihtiyaç olduğunu.
“KARŞIYAKA’NIN HAVASINI SOLUYORSAK…” Başlıklı 6 yıl önceki yazımda şöyle yazmıştım. [“‘Karşıyaka’da yaşama ayrıcalığına sahipsek, onun havasını soluyorsak, Karşıyaka’yı daha da güzelleştirmek için elimizi taşın altına koymamız gerek. Bu güzel kentin hakkını vermek gerek’ diye yazmıştım günün birinde. …
Hükümet Konağının yeniden inşasını yazmıştım. Yer yetersizliğinden tapu müdürlüğü de taşındı. Hem de denizin öbür tarafına. Sağlık, Tarım, SGK her biri ayrı yerde. Ocak ayında pasaport, ehliyet nüfus müdürlüğünden verilecek. Nikâhları müftülük kıyacak… Hükümet Konağı alan olarak yetersiz kalacak.
9 bin metrekarelik alanda kurulu olan Hükümet Konağı, Adliye Sarayı ve Vergi Dairesinin yıkılarak alanın altında eksi 3-4 kat, bin araçlık otopark ve sığınak, binanın tepesine bir toplantı, konferans salonu ve restoran da eklense…
Caddede yapılan bayram törenleri hiç de şık olmuyor. Bu üç binanın geri çekilmesi ile Karşıyaka bir tören alanına kavuşmuş olacak. Dolmuş duraklarının bulunduğu alanda eklenilirse süper olacak.”]
O günlerde yazıma sadece milletvekili olan “Karşıyaka’nın Vekili” Kerem Ali Sürekli ’den destek görmüştüm. Ne bir STK ne bir siyasi parti yöneticisi bunu destekler açıklama yapmadı.
2018 seçimlerinde bu önerim seçim vaatlerindeki projelerde yer aldı. Olmadı.
2021 yılında Ege Telgraf gazetesindeki köşemde de KARŞIYAKA İÇİN ŞART diye yazdım.
[“Karşıyaka’ya yeni ve büyük bir hükümet konağı şart! Bunu sadece ben söylemiyorum.
“Karşıyaka’da yaşamak bir ayrıcalıktır” bu güzel söz herkesin dilinde. Dilinde de ne yapıldığına bakmak lazım. Bu güzel kentte yaşamanın hakkını vermek, Karşıyaka’ya hizmet etmekte olur.
…. Alsancak’ta bulunan Karşıyaka Tapu Müdürlüğü’ne, Yenişehir’deki Askerlik Şubesi’ne, Dedebaşı’ndaki Sağlık Müdürlüğü’ne, Örnekköy’deki SGK, Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne gitmekten yorulan Karşıyakalının bir de Adalet Sarayı’nın bina yetersizliğinden hukuk mahkemelerinin Çiğli’ye taşınması ile yorgunluğu artarken, vatandaşın ulaşım maliyetleri arttı, çarşı esnafının gelir kayıpları oluştu. …
Karşıyaka’daki yüzlerce STK’dan, siyasi partilerden ses seda çıkmadı. Destek sadece sözde kaldı. Tartışılmadı, kamuoyu oluşturulamadı. …
Bunu yazıp duracağım. Tek başıma da olsa bu önerimin arkasında duracağım. “Karşıyaka’da yaşamak bir ayrıcalık” ise bu ayrıcalığın hakkını vermek te hepimiz için bir görev olmalı.”]
Ne mi oldu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü de uygun yer bulunmadığından Buca’ya taşındı. Yakında tüm adliye sarayı Karşıyaka’dan taşınırsa şaşmam.
Kendilerini Karşıyaka’nın bir ferdi olarak gören Kaymakamımız Özkan Demir’de bu önerime fazlası ile sıcak bakıyor, hatta birtakım girişimlerde bulunduğuna da tanık oluyorum. Sahilde, park alanlarında gelişi güzel park eden karavanların çekilmesi için verdiği mücadeleyi yakından izledim. Sonun da İzmir Büyükşehir Belediyesi bu karavan sorununu çözmüş gibi.
“Yağmurda çatı onarılmaz” dediği için yadırganan Mehmet Şimşek yeni hükümette Hazine ve Maliye Bakanı oldu. Sanırım 2013’te Emerging Markets dergisi tarafından 'Gelişmekte olan Avrupa ülkeleri Yılın Maliye Bakanı' seçilen Mehmet Şimşek'in "Türkiye'nin rasyonel bir zemine dönme dışında bir seçeneği kalmamıştır" sözü bile ekonomide güven oluşturduğunu düşünüyorum.
Adalet ve içişleri bakanlarının görevi devraldıklarında “tüm suçlarla mücadele” ve “hukuka bağlılık” vurgusu yapmaları güzel. Bunu izleyip göreceğiz.
Bu aralar okullar yıl sonu etkinlikleri düzenliyor. Karşıyaka BİLSEM ’in (Bilim ve Sanat Merkezi) gecesine katıldım. Çocuklar muhteşemdi. Hepsi de çok iyi seçilmişlerdi. Sonra okul müdürünün kurucu müdür olarak görevlendirildiğini öğrendim. Bu müdürün mutlaka bu okulda devam etmesi gerektiğini düşünüyorum. Öğretmenlik yıllarımdaki değer bilinmemezlik inşallah artık yaşanmıyordur dedim.
Beni çok sevindiren bir karar. Karşıyaka’nın birlik ve beraberliğinin sembolü olan Karşıyaka’daki tüm kamu ve özel kurum yöneticilerini bir araya getiren aylık toplantıların yıllar sonra Kaymakamımız Özkan Demir’in yeniden başlatması. Yıllarca katıldığım bu toplantıları çok verimli gördüğümü ve buna en çok belki de benim sevindiğimi belirtmeden geçemeyeceğim.
Karşıyaka için kollarını sıvayan başta Kaymakamımız ve güzel yöneticilerimize destek vermek, bu güzel kente yaşamanın hakkının gereğidir diyorum.
SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!