ANA SAYFA > Yazarlar > Nejat Sayman > Euroleague'de Yeni Sezon Keyifli Başladı

Euroleague'de Yeni Sezon Keyifli Başladı

NejatSayman
Sosyal Medya :
07 Ekim 2024, Pazartesi 22:50
103 kez okundu

  
Turkish Airlines Euroleague'in açılış haftasında Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes fire vermeden sezona başlarken İspanyollar sadece Baskonia ile gülebildi. İzlediğim kadarıyla özellikle zirve adayı takımların henüz net hazır olmadıkları ve zamana ihtiyaç duyacaklarını gözlemledim.
Barcelona zorlu Kaunas deplasmanında son derece silik görüntüsü ile hayal kırıklığı yarattı. Koç Penarroya çok erken panik olup kırmızı yanaklarla maçı izledi. Tabi ki ilk maçta karar vermemek gerek ama Barça kadro yapısı ile Final Four adayı olmaktan uzak bir görüntü verdi. Zalgiris 38 Ribaund 8 asist 9 top çalma 13 top kaybı ile oynarken Barcelona 31 Ribaund 19 asist 7 top çalma 10 top kaybı ile oynadı. Barça sadece asist bölümünde öndeydi.

Real Madrid ise Alman Milli Takımı Koçu Gordon Herbert'in Koçluğunda Bayern Münih önüne favori çıksa da son periyota 9 sayı önde girip 33-16'lık seri ile resmen perişan oldu. Bayern Münih 30 Ribaund 22 asist 8 top çalma 16 top kaybı ile oynarken Real Madrid 29 Ribaund 18 asist 8 top çalma 17 top kaybı ile intihar etti. Koç Mateo son periyot bizim TV'de izlediğimiz gibi maçı izledi.

Panathinaikos Almanya deplasmanında ligin zayıf ekiplerinden Alba Berlin'e karşı ilk periyot başlattığı savunma bombardımanı ile rakibine asla kazanamayacağı havasını verse de Hermannsson'un füzeleri ile yakalandı ama Nunn'ın liderliğinde takım oyunundan vazgeçmeyip dengeli bir skor dağılımı yakalayıp 10 sayılık fark ile kazanmayı bildi. Alba Berlin kendisini küçümseyen takımlara çelme takabileceği havasını verdi. Formsuz ve eksik takımları yenebilecek güçte bir takım bence. Aldıkları 40 Ribaund ve 19 asist gelecek için önemli bir gösterge oldu. Panathinaikos bile 28 Ribaund alabildi. Pana'nın bulduğu sayıların 21 asist üzerinden gerçekleştirmesi ise kısa rotasyonunun kalitesini ortaya koydu.

Her yıl Messina önderliğinde çok fazla oyuncu değişimine giden ve eski yılları ve başarılarını rafa kaldıran Milano, Monaco deplasmanında tel tel dökülüp rakibi ile hiç bir alanda mücadele bile edemeden farklı kaybetti. Koç olarak son sezonu olduğunu açıklayan ve Kulüp Başkanı olarak kalacağını belirten Messina artık yorulduğunu net olarak ortaya koyuyor. Değişen Basketbol modellerine ayak uyduramaması en büyük sıkıntı. İtalyan ekibi sadece 23 Ribaund alırken 11 asist 5 top çalma ve 13 top kaybı ile maçı tamamladı. Mirotic'in çember altı atışı yok. 9 sayı 2 üçlük ve 3 serbest atıştan ortaya çıktı. Monaco ise 36 Ribaund 15 asist 8 top çalma ve 8 top kaybı ile farkı yaratan taraf oldu. Diallo 20 sayı 4 ribaund 2 top çalma ile maçın en iyi oyuncusuydu.

Pablo Laso önderliğinde kadrosu tamamen değişen Partizan önüne çıkan Baskonia, maçın büyük bölümünü geride götürse de son periyot yaptığı hamleler ile kazanmayı başardı. Yeni Partizan kısa sürede çok mesafe alsa da güçlü rakibine kaybetmekten kurtulamadı ama özellikle iç saha maçlarında önemli bir galibiyet yüzdesi yakalayacağı havasını verdi. Baskonia'da yıllardır patlayıp büyük kulüplere yüklü bonservis bedeli ile satılması beklenen ama bir türlü o patlamayı yapamayan Litvanyalı Sedekerskis bu kez 6/5 atış yüzdesi ile 14 sayı 6 Ribaund performansı ile maça önemli dokunuş yaptı. Baskonia 30 Ribaund 14 asist 4 top çalma 10 top kaybı ile oynarken Partizan 27 Ribaund 20 asist 6 top çalma 10 top kaybı ile maçı tamamladı. Son yıllarda yıldız oyunculara topu teslim edip uzun saniyeler onun bire biri üzerinden hücum eden Obradovic'in bu kez daha fazla takım oyununa dönüşü dikkat çekiciydi. 20 asist Partizan için geleceğe dair çok olumlu bir gösterge. Oyuncu parlatıp satmak ve bonservis bedeli ile yaşam stiline sahip bir kulüp olan Baskonia'nın Laso transferi hedef büyüttüğü anlamına geliyor. Obradovic'in elini dokunduğu Tariq Jones 22 sayı 4 Ribaund 2 top çalma 1 asist ile Erdem Can'ı fazlasıyla haklı çıkardı.

Maccabi Tel Aviv'in savaş ortamında zor günler günler geçirdiği kesin. Çok etkin oldukları evlerinde oynayamamak, yabancı bir ülkede seyircisiz mücadele genelde rakipler için avantaj oluştursa da İsrail ekibi ilk periyot yediği 31 sayıyı birden vites yükseltip her periyot çok daha aşağı çekip kazanması dikkat çekiciydi. İlk periyot 31 sayı yiyen Maccabi sonrasında sırayla 21-19-11 sayıya izin verip kazanan taraf oldu.  Maccabi 31 Ribaund 20 asist 10 top çalma 11 top kaybı ile kazanmayı bildi. Asvel ise 27 Ribaund 23 asist 6 top çalma 17 top kaybı ile kaybeden taraf oldu.

Ligin yeni Takımı Paris Basketball evinde konuk ettiği Kızılyıldız'a çok dirense de 80-77 kaybetmekten kurtulamadı. Fransız ekibi 29 Ribaund 11 asist 8 top çalma ve sadece 4 top kaybı ile oynadı. Euroleague için bence harika istatistik ama rakip, transfer hamlesi çok yüksek Kızılyıldız olunca kazanmaya yetmedi. Sırp ekibinde ise 43 Ribaund (Müthiş) 19 asist sadece 2 top çalma ve 14 top kaybı istatistikleri oluştu. Kızılyıldız daha büyük hedeflere oynayacak olsa da Partizan ile olan savaşları onları aşağı çekiyor. Hayatın sadece Kızılyıldız-Partizan mücadelesi olduğunu sanmaları en büyük yanlışları. İki Başkanın da daha olumlu tavır ortaya koymaları iki takımı da ilk sekiz içine atabilir ancak bu çok düşük bir ihtimal gibi duruyor.


PAYLAŞ

Yazara Ait Diğer Makaleler


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?