Spor Bakanımız Kasapoğlu çok faal, faal olduğu kadar da ekibi çalışmalarını kamu oyuna yansıtmakta bir o kadar becerikli. Geçen hafta içinde Türkiye’deki spor tesisleri ve alt yapı çalışmaları hakkında bilgi verdi. Türkiyemizde spor tesislerinin H’i belediyelerin, &’sı devletin, ’u spor kulüplerinin, %5’i ise özel şahısların elinde bulunuyormuş. Bu istatistiğin eksik tarafı için sorularımız var.
Bu tesislerin başındaki yöneticiler nasıl seçiliyor? Türkiyemizde Spor Tesisleri ve yöneticileri için devletin hazırladığı bir yönetmelik var mı?
1- Spor tesisi yöneticileri nasıl seçilir?
2- Spor tesisi yöneticileri için özel kriterler nelerdir?
3- Spor tesisi yöneticileri için özel sözleşme var mıdır?
Çünkü; bugüne kadar gördüklerimiz, spor sahalarının kötü duruma düşmelerinin sebepleri, uzman olmayan, eğitimsiz yöneticilerin iş başına getirilmesidir. TMOK Fair Play Kervanı ile 60 Ünivesiteyi ve Spor Bilim Fakültesini ziyaret edip konuşurken, en büyük sorunun, spor akademilerinden mezun olanların spor alanlarında iş bulamaması olduğunu tespit ettik. Şimdi yukarıdaki sorularımıza birisini daha ekleyelim.
Türkiye’deki spor tesislerinde kaç tane Üniversitelerin Spor Bilimleri Fakültesi mezunu çalışıyor? Bu sorumuzun cevabını görür gibiyim, inşallah üzülmem. Devletin tamamen kontrolünde olan ülke sporunu kalkındırmak istiyorsak, yönetimin alt yapısını Üniversitelerin Spor Fakültelerine dayanarak kurmak zorundayız. Işık ancak uzmanlık ve eğitimden sonra görülebiliyor.
SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!