ANA SAYFA > SAĞLIK > Egeli bilim ekibinden yenilikçi bir proje daha

Egeli bilim ekibinden yenilikçi bir proje daha

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Egeli bilim ekibinden yenilikçi bir proje daha

Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi bilim ekibi tarafından yenilikçi bir anlayışla hazırlanan proje kapsamında mobil aplikasyon geliştirilecek.

Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Yelda Candan Dönmez’in yürütücülüğünü yaptığı, Arş. Gör. Dr. Hatice Eda Yoltay ve Arş. Gör. Dr. Nihal Çeliktürk Doruker’in araştırmacı olarak yer aldığı “Abdominal Cerrahi Geçiren Hastalarda Mobil Aplikasyon ile Verilen Solunum Egzersizleri Eğitiminin Oksijenlenme Üzerine Etkisi: Randomize Kontrollü̈ Çalışma” başlıklı proje TÜBİTAK 1002-A Hızlı Destek Modülü tarafından desteklenmeye hak kazandı. Bu proje ile abdominal cerrahi geçiren hastalarda mobil aplikasyon ile verilen solunum egzersizleri eğitiminin oksijenlenme üzerine etkisinin incelenmesi amaçlanıyor.

Proje ekibini makamında ağırlayan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, yaptıkları nitelikli çalışmalarından dolayı tebrik etti. Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemiz bilim insanları,  ülkemiz başta olmak üzere tüm insanlığın ihtiyaçları doğrultusunda araştırma alanlarını yoğunlaştırarak, ulusal ve uluslararası iş birlikli ve  disiplinlerarası  önemli projeler hazırlamaya devam ediyorlar. Referans gösterilen araştırma üniversitemiz ekosistemi bünyesinde görev yapan Hemşirelik Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Yelda Candan Dönmez hocamız ve ekibi ülkemizin 12. Kalkınma Planında yer alan hedefler doğrultusunda yenilikçi bir anlayışla hazırladıkları proje TÜBİTAK tarafından desteklenmeye uygun bulundu.  Nitelikli bilimsel çalışma yürüten ekibimizi yürekten tebrik ediyorum” dedi.

Proje yürütücüsü Doç. Dr. Yelda Candan Dönmez, “Bu proje kapsamında abdominal cerrahi geçiren hastaların iyileşme sürecini desteklemek ve sağlık sonuçlarını iyileştirmek için kullanılacak olan solunum egzersizleri eğitimine yönelik mobil aplikasyon geliştirilecektir. Böylece mobil aplikasyon aracılığıyla abdominal cerrahi geçiren hastalara verilen solunum egzersizleri eğitiminin etkinliği ilk defa değerlendirilecektir. 12. Kalkınma Planı sağlık hizmetlerinin gelişen teknolojiye bağlı olarak yeniden kurgulanması başlığı altındaki maddelerde; teknolojik gelişmelerle birlikte bilgiye erişimin artacağı belirtilmiştir. Araştırmamızda kullanılacak olan mobil aplikasyonun da bilgiye erişimi artıracağı, bilgiye ulaşmayı daha kolay hale getireceği ve hastane ortamında hasta eğitimlerinde öğretim strateji olarak kullanılmasının yenilikçi bir yaklaşım olduğu düşünülmektedir” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kent Konseyleri Bornova’da buluştu
Sonraki Haber EİB’ten 2024’ün ilk yarısında 200 ülke ve bölgeye ihracat

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

pop up açılış