Pınar Enstitüsü öncülüğünde, çiğ süt üreticilerinin hayvan sağlığı, hayvan beslenmesi, hijyen ve sanitasyon konularında eğitilmesi amacıyla gerçekleştirilen ‘Sütümüzün Geleceği Bilinçli Ellerde Projesi’nin ikinci ayağında, Eskişehir’de 1.400 yetiştiriciye eğitim verilecek. Eskişehir eğitimlerinin tamamlanmasıyla birlikte 4 binden fazla üretici 2014 yılında eğitim alacak.
İlk olarak Mayıs ayında Muğla Milas’ta 2.600 süt üreticisinin katılımıyla başlayan proje, Pınar Enstitüsüsü’nün yürütücülüğünde Eskişehir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Eskişehir İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, SS Eskişehir Bölgesi Hayvancılık Kooperatifleri Birliği ve İnönü İlçesi Süt Üreticileri Birliği’nin yanı sıra Pınar Süt ve Çamlı Yem Besicilik işbirliğiyle Eskişehir’e taşındı. Projeye, Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi ve Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi de destek verdi.
Yaşar; ‘’Pınar, yetiştiricilere sürdürülebilir bir iş modeli öğretiyor”
Hedef A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Feyhan Yaşar, “Pınar Süt, 1973’te İzmir’de bulunduğu bölgeyi kalkındıran, harekete geçiren ve refah yaratan bir iş modeli ortaya koydu. Bu model sayesinde, İzmir süt üretiminin başkenti oldu. İlerleyen yıllarda biz bu modeli Eskişehir’e taşıdık ve benzer bir ekonomik etki bu bölgede de gerçekleşti. Bu modelle tüm sektöre örnek oluşturduk. Tıpkı Ege, tıpkı İç Anadolu’da yarattığımız değeri, şimdi de Güneydoğu Anadolu Bölgemiz için yaratmaya soyunduk. Şanlıurfa fabrikamız aracılığıyla bu bölgedeki üreticilere de sürdürülebilir bir iş modeli öğreteceğiz” şeklinde konuştu.
Şirket bazında büyümenin sadece rakamsal değil, ülkeye ve doğal çevreye faydalı olarak gerçekleşmesi gerektiğinin altını çizen Yaşar, bu doğrultuda çalışmalarını sürdüren Yaşar Holding’in daha sağlıklı bir dünya ve sürdürülebilir büyüme hedefinde tabandan tavana her bir bireyin eğitilmesinin ve duyarlılık kazanarak bilinçlenmesinin önemine inandığını vurguladı. Feyhan Yaşar, “Yaşar Holding olarak, bunu, bu ülkeye ve ülkemiz insanına karşı bir sosyal sorumluluk olarak kabul ediyoruz” dedi.
Aktaş: “Üreticilerimizin ihtiyaçlarına cevap verebilecek her türlü katkıyı sunmaya hazırız”
Çiğ süt eğitimlerinin önemine değinen Yaşar Holding İcra Başkanı Mehmet Aktaş, “Çiğ süt üretimi ülkemizde hayvancılığın gelişmesine önemli katkılar sağlarken, aynı zamanda hem halkımızın yeterli ve dengeli beslenmesine destek oluyor, hem de üreticilerimizin yaşam kalitesini arttırarak, refahın tabana yayılmasını sağlıyor. Çiğ süt üretiminden bu faydaları elde etmenin yolu ise “bilinçli üretim”den geçiyor. Bu eğitimler ortaya koyacağı sonuçlar itibariyle hepimiz için önemli değerler sağlayacak” dedi.
Mehmet Aktaş: “Süt, doğası gereği pek çok paydaşı bir araya getiriyor. Hepimizin bu değeri nasıl daha iyi şartlarda üretip sunabileceğimizi, süt tüketim alışkanlığına ve toplum sağlığına nasıl katkı sunacağımızı düşünmemiz ve bunun için çalışmamız gerekiyor. Üreticilerimizin ihtiyaçlarına cevap verebilecek her türlü katkıyı sunmaya hazır olduğumuzu da bir kez daha belirtmek istiyorum.”
Emil: “Sütümüzün kalitesini ve geleceğini güvence altına alıyoruz”
Pınar Enstitüsü Yönetim Kurulu Başkanı Dilek Emil, süt ve süt ürünlerinin bütün yaş gruplarının beslenmesinde önemli bir yere sahip olduğuna dikkat çekerek, “Böylesi büyük bir öneme sahip olan sütün, tüm faydalarından azami olarak yararlanılabilmesi için, hayvanlarımızın sağlıklı olması, doğru beslenmesi, yetiştiricilerimizin de hijyen ve sanitasyon konularında bilinçli olması gerekiyor. Pınar Enstitüsü öncülüğünde yürütülen ‘Sütümüzün Geleceği Bilinçli Ellerde’ Projesi de çiğ süt üreticilerinin hayvan sağlığı, hayvan beslenmesi, hijyen ve sanitasyon konularında eğitilmesini amaçlıyor. Amacımız, bilinçli çiğ süt üretimini sağlayarak, hem üreticilere hem de tüketicilere katkı sunmak… Bir diğer deyişle, sütümüzün kalitesini ve geleceğini güvence altına alıyoruz. Önce Milas, şimdi de Eskişehir’deki yetiştiricilerimizin eğitim programına gösterdikleri ilgi, bizi son derece mutlu etti ve gelecek adına ümit verdi” şeklinde konuştu.
Sertifika törenine katılan Eskişehir Vali Yardımcısı Ali Çetin de ‘Sütümüzün Geleceği Bilinçli Ellerde Projesi’nin süt sektörü açısından olduğu kadar bölge ve Türk ekonomisi için de büyük önem taşıdığını vurgulayarak, Yaşar Holding ve Pınar Enstitüsü’ne katkılarından dolayı teşekkür etti.
Pınar Enstitüsü, sağlıklı beslenme bilinci kazandırmak için toplumun hizmetinde…
Pınar Enstitüsü, gıda, sağlık ve beslenme konularında toplumu bilinçlendirmek ve kaliteli yaşam farkındalığı yaratmak amacıyla bilimsel projelere destek vermek ve eğitim faaliyetlerinde bulunmak misyonuyla çalışmalarını sürdürüyor.
Güvenilir bir referans noktası olmayı amaçlayan Pınar Enstitüsü, toplumun sağlıklı beslenen bireylerden oluşmasına katkı sunmayı da hedefliyor.
SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!