Geçtiğimiz aylarda Karşıyaka Seyirtepe’de yanan ormanlık alanda gerçekleştirilen fidan dikim törenine İGC üyeleri ve Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri katıldı. Orman yangınları ve fidan dikimi hakkında gazeteciler bilgilendirildikten sonra, fidan dikimi gerçekleşti. İzmir Orman İşletme Müdürü Ersen Çetin, yanan 2,7 hektarlık alana toplamda 3 bin 350 adet fidan dikileceğini belirterek, “Bu saha içinde yaklaşık olarak 2 bin 150 adet kızılçam, 500 tane fıstık çamı, 700 adet de karaselvi olmak üzere toplamda 3350 adet fidan toprakla buluşturulmuş olacak” dedi.
Toplumsal Ödev
İGC olarak çevre adına yapılan her çalışmada üzerlerine düşen görevi yapmaya hazır olduklarını belirten İGC Başkanı Dilek Gappi, “Her çalışmanın temeli her alanda mutlaka iletişime dayanır. İletişim de doğru habercilikle taçlandırıldığı sürece geleceğe katkı sunabilirsiniz. Bu, bireysel çalışma değil toplumsal bir ödevdir. Biz de İGC olarak bu ödevi sonuna kadar üzerimize alıyoruz. Temiz bir çevre için yapılacak her çalışmanın arkasındayız, yanındayız. Küresel iklim krizleri, karbon ayak izi gibi çalışmalar konusunda hem meslektaşlarımızı bilgilendirmeye devam edeceğiz hem de bu çalışmaların yanında olacağız’’ diye konuştu.
Heykelleri Dikilmeli
Orman yangınlarında şehit olan orman emekçilerinin heykellerinin dikilmesi için İGC olarak açık çağrı yaptıklarını dile getiren Gappi, “Özellikle geçen sene yaşanan yangınlarında çok sayıda orman şehidi verdik. Buradan tüm orman şehitlerimizi minnetle anıyorum. Orman şehitlerimizin heykellerinin dikilmesi ve anılmasına yönelik bir talebimiz ve çağrımız var” dedi.
İzmir Orman İşletme Basın İletişim Şube Müdür Vekili Erol Pehlivan, yanan ormanlık alanların en kısa sürede ağaçlandırıldığını açıklayarak, “Her 10 yılda bir yaptığımız gözlemler doğrultusunda İzmir’de son 25 yılda orman varlığı yüzde 5 arttı” şeklinde konuştu. Öte yangın sonrası ağaçlandırma ve dikilecek türler hakkında bilgi veren Pehlivan, orman köylülerinin gelirinin artırılması amacıyla yapılan çalışmaları anlattı. Pehlivan, “Zeytin, ceviz, badem, kestane, fıstık çamı gibi türler dikerek orman köylülerine destek oluyoruz. Ağaçların bakımını orman köylüsü yapıyor ve meyvesinden elde edilen geliri de onlar alıyor” sözlerini kaydetti.
SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!