ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > TECHNÊ 15 Nisan’da İzmir’de

TECHNÊ 15 Nisan’da İzmir’de

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
TECHNÊ 15 Nisan’da İzmir’de

Gizem Renklidağ’ın analog ve dijital teknikleri bir arada kullanarak resim sanatını bambaşka deneyimlere taşıdığı TECHNÊ sergisi, 15 Nisan-15 Mayıs tarihleri arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde sanatseverlerle buluşacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi dijital ile dönüşen resim sanatının Türkiye’deki ilk örneği TECHNÊ sergisini 15 Nisan’dan itibaren Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde konuk edecek. TECHNÊ Sergisi, sanatseverleri tuvallerin teknoloji ile dönüşüp dijitalleştiği, hareketlendiği, sese-müziğe dönüştüğü benzersiz bir deneyime davet ediyor. Gizem Renklidağ'ın kendi geliştirdiği "FISPIS" tekniği ile hayata geçirdiği eserler, dijital sanat alanının usta isimleri aracılığı ile dönüşüyor ve bambaşka bir deneyim yaratıyor. TECHNÊ alışılmışın dışında çok katmanlı bir sanat deneyimi yaşamak isteyenleri, interaktif, hareketli ve eğlenceli dünyalara götürüyor.

TECHNÊ sergisi Türkiye’nin önde gelen dijital sanat stüdyolarından DECOL prodüktörlüğünde Gizem Renklidağ ve N. Cihan Çankaya'nın eş-kuratörlüğünde başladığı İstanbul yolculuğuna, İzmir’de devam edecek. 15 Nisan Dünya Sanat Günü’nde İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde açılacak sergi pandemi koşullarına uygun bir şekilde hafta içi 09.00-17.30 saatleri arasında gezilebilecek.

Türkiye’nin dijital sanat alanının usta isimleri
2017’de ilk kez sanatseverlerle İstanbul’da buluşan TECHNÊ, dijital sanatçıların kolektif üretimleriyle süreç içinde gelişerek büyüyor. Tuval resimlerine bambaşka formlar ve boyutlar kazandıran sanatçılar, resim sanatını dijital tekniklerle dönüştürerek birçok farklı performans ve deneyim tasarlıyor.  

Ahmet Said Kaplan, Can Büyükberber, Deniz Kader, Hakan Hısım, Batuhan Güven, Hakan Yılmaz, Lara Kamhi, Mehmet Kızılay, Selay Karasu resim üzerine projeksiyon mapping ile algı sınırlarını zorlarken, HA:AR (Hande Şekerciler ve Arda Yalkın) karışık multimedya tekniği, Ender Diril foto-manipülasyon, Merve Özgören plastik sanat enstalasyonu, Ozan Türkkan yapay zeka kullanarak ürettiği animasyonla, Süleyman Yılmaz interaktif yerleştirmesi aracılığı ile sanat severleri çok katmanlı bir deneyime davet ediyor.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Maraton İzmir için trafik ve ulaşım önlemleri
Sonraki Haber Bornova’da 2020 yılı faaliyet raporuna onay

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?