ANA SAYFA > İZMİR > Tanrıkulu: Çiftçiyi kartelcilere mahkûm etmeyeceğiz

Tanrıkulu: Çiftçiyi kartelcilere mahkûm etmeyeceğiz

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Tanrıkulu: Çiftçiyi kartelcilere mahkûm etmeyeceğiz

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir 2. Bölge Milletvekili adayı Ahmet Kenan Tanrıkulu, bugün can çekişen Türk tarımının yeniden şahlanması için tarım ve hayvancılığa garanti fiyat uygulamasını getireceklerini söyledi.

Seçim mesaisini İzmir’in ikinci bölgesinde bulunan ilçelerde aralıksız sürdüren MHP’li Tanrıkulu, Tire ve Bayındır’daki vatandaşlarla bir araya geldi. Gezi öncesinde partisinin ilçe merkezinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Tanrukulu, Türkiye’nin tarımda çok ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirterek “ABD’den pirinç, Kanada’dan mercimek, Çin’den sarımsak, Meksika’dan nohut hatta saman ithal eden ülke konumuna getirildik. Diğer yandan son günlerde patates de ithal edilmeye başlandı.a Yerli üretici 13 yıldır kaderine terk edilmiş, düşünülmüyor” dedi.

Çiftçiyi garanti fiyat kurtaracak

Süt üreticilerinin büyük bir dar boğaz içinde olduğunu ve geçtiğimiz yıl ülke genelinde 1 milyon süt ineğinin kesildiğini bildiren Tanrıkulu, çiğ sütün fiyatlandırılmasında büyük firmaların rol aldığını ve üretilen sütün ekonomik karşılığı olmamasından dolayı ineklerin ete dönüştürüldüğünü belirterek “Sadece bir hayvanı alıp çiftçiye vermekle desteklenmiş zannediliyor. Böyle bir şey yok. Bunun yerine daha fazla soğuk zincir sistemi oluşturulmuş olsaydı ve böylelikle üretici birliklerini destekleyebilseydik süt fiyatları bugün bu durumda olmazdı. Üç beş tane tekelin elinde süt fiyatı belirleniyor. Bu da çiftçinin istediği çiğ süt fiyatını oluşturmuyor. Biz tarım ve hayvancılıkta garanti fiyat uygulamasını getireceğiz” dedi.

AKP’li yıllar tarımı çürüttü
Karanlıklarla dolu 13 yıllık AKP iktidarının tarımı da çürüttüğünü vurgulayan Tanrıkulu, “Şöyle bir etrafımıza baktığımızda çiftçinin ekonomik durumu ortada. Programımızda bulunan toplumsal onarım ve huzurlu gelecekten kastettiğimiz çiftçi, üretici, esnaf, sanayici ve girişimci kesimin hepsini kucaklayacak bir ekonomi politikasıdır. 7 Haziran sonrasında bu bölgeye Küçük Menderes havzasına ilgimiz, alakamız, üzerine titreyişimiz devam edecek. Uygulayacağımız toparlayıcı tarım politikaları nihayetinde bölgemizdeki çiftçilerimizin yüzünü güldürecek” dedi.

Pamuğun sadece adı kaldı
İthalat ekonomisine dayalı uygulanan politika nedeniyle Ege ve İzmir pamuğunun tarımdaki yerini kaybetmeye başladığını ifade eden Tanrıkulu, “Pamukta primin ciddi bir şekilde yükselmesi gerek. Pamuğun kilosu ABD’de Türk lirası olarak 1 lira iken, Türkiye’de 65 kuruş. Bizim dönemimize göre bugünkü fiyatlar, üreticinin geçim sıkıntısı yaşanmasına neden olmaktadır. Buna dikkat etmemiz gerek. Zeytin ve zeytinyağı üzerinde de aynı politika uygulanacak” diye konuştu.
Tanrıkulu, sonrasında Tire İlçe Başkanı Atakan Duran ve Bayındır İlçe Başkanı İbrahim Soğancıoğlu ile birlikte esnaf ve vatandaşlara projelerini anlattı.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Erdal Acar, basketbol ve voleybola da katkı sağlayacak
Sonraki Haber Uçar: İktidar için hazırız

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?