Bergama, Çandarlı, Kınık, Kiraz, Ödemiş, Tire, Aliağa, Bayındır, Selçuk ve Urla’daki mezbahalar ise bu bayramda vatandaşların hizmetine açılacak. Önceden sıra alan vatandaşlara uzman kasap ve veteriner hekimlerle “uygun fiyatlı” kesim hizmeti verilecek. Bayramın son üç gününde indirimli kesim yapılacak. Büyükşehir, kurban kesim yerlerine 22 adet portatif tuvalet de yerleştirilecek
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 6360 sayılı kanunla devraldığı Bergama, Çandarlı, Kınık, Kiraz, Ödemiş ve Tire’deki mezbahaların yanı sıra, önceden işlettiği Aliağa, Bayındır, Selçuk ve Urla mezbahalarında Kurban Bayramı süresince belirlenen tarife üzerinden kesim yapacak. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşların kurbanlarını sağlıklı koşullarda kestirebilmesi için gerekli düzenlemeleri yapan Büyükşehir Belediyesi, uzman kasap ve veterinerleriyle bayram süresince görev başında olacak.
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin belirlediği ücret tarifesine göre, bayramın birinci günü her bir küçükbaş hayvan için 60 TL, sonraki günler (2’nci, 3’üncü, 4’üncü gün) 50 TL, büyükbaş hayvan için birinci gün 200 TL, sonraki günler ise 180 TL kesim ücreti alınacak.
Bu bölgelerdeki yaşayan vatandaşlar, 14 Eylül’den itibaren Belediye Meclisi’nin belirlediği kesim ücretlerini ilçelerindeki mezbaha idaresine yatırarak bayram öncesinden sıra alabilecek. Büyükşehir, kesimi yapılarak 7 parçaya ayrılacak kurbanlara ait et ve sakatatların sağlıklı bir şekilde taşınmasını sağlamak amacıyla gıda standartlarına uygun et taşıma poşeti de dağıtacak.
25 noktada çadır kurulacak
Daha hijyenik şartlarda ve yeterli donanıma sahip yerlerde kesim yapılabilmesi için her yıl merkez ilçelerde kurban kesim çadırları kuran İzmir Büyükşehir Belediyesi, ‘İlçe Kurban Hizmetleri’ komisyonlarının kesim izni verdiği alanlarda da 25 adet çadır kuracak. Balçova, Bayraklı, Buca, Karabağlar, Konak ve Gaziemir’de kurulacak çadırların bulunduğu yerlerde, çadır zemin betonunun atılması; kesim kancalarının, monorayların, hava kompresörlerinin kurulması, foseptiklerin açılması gibi alt ve üst yapı hizmetleri de Büyükşehir Belediyesi tarafından yerine getirilecek. İhtiyaç görülen alanlara yine Büyükşehir Belediyesi tarafından 22 adet portatif tuvalet yerleştirilecek. Kaçan kurbanlıkların yakalanması amacı ile “Kurban Yakalama Ekibi” oluşturularak arife ve bayram süresince hizmet verilecek.
İlaçlama ekipleri işbaşında
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kurban satış ve kesim yerlerindeki haşere mücadele, ilaçlama ve dezenfeksiyon çalışmalarını Bayram günleri ve sonrasında da sürdürecek. Cadde, sokak, apartman aralığı, park, otopark, yol ve otoyol kenarları, spor ve çocuk oyun alanları gibi yerlerde kesinlikle kurban kesimi yapılmayacak. Belirlenen yerler dışında kurban kesen veya kesilen kurban atıklarını sokağa ve kamuya ait alanlara bırakanlara, Kabahatler Kanunu’nun 41/3. maddesi gereği işlem yapılacak ve Belediye zabıta görevlileri tarafından para cezası uygulanacak. İzmir Büyükşehir Belediye Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, kent genelinde uygunsuz kurban kesimlerini önlemek için denetimlerini sürdürecek.
SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!