Üstelik bu mücadele ormanlarda kimyasal ilaçlarla doğaya zarar vermeden biyolojik yönetmelerle yapıyor. Bunun da en etkili yöntemi zararlı böcekleri yine başka bir böcek türüyle ve kuşlarla yok etmek...
İzmir'in en gözde turistlik merkezlerinden olan Selçuk İlçesi Pamucak mevkiinde orman alanına kurulmuş orman zararlıları ile biyolojik mücadele laboratuarında yürütülen çalışmalar hakkında basın mensuplarına bilgi veren İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal laboratuvarda üretilen yırtıcı böcek Calosomo sychopanta böceklerini orman alanlarına bıraktı.
İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal 2016 yılı Mart ayında; laboratuar ortamında üretilen ve sadece çam keseböceği tırtıllarını yemek suretiyle beslenen yırtıcı böcek Calosoma sychopanta’nın Orman Bölge Müdürlüğünce Selçuk, Urla, İzmir, Bergama, Manisa, Akhisar, Demirci ve Gördes’te kurulan 8 adet yırtıcı böcek üretim laboratuarında 176.918 adet üretilerek çam keseböceğinin yoğun olduğu sahalara salınmak suretiyle 8.846 ha alanda biyolojik mücadele yapıldığını belirtti.
SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!