Kuruluşundan bugüne, Türkiye Bilişim Derneği'nin (TBD) üyesi olduğunu Tarım, Gıda ve Çevre Bilimlerinde Bilişim Çalışma Grubu kuruculuğunu ve uzun dönem başkanlığını yaptığını belirten Sındır; “TBD, ülkemizin bilişim alanındaki en önemli sivil toplum kuruluşlarından birisidir. 32. Ulusal Bilişim Kurultayı ve 2. Ankara Bilişim Fuarı’nda bilişim sektörünün geleceği ele alınmaktadır. Düzenlenen panellerde birbirinden önemli konular, sektörün sorunları, çözüm önerileri vb konularda uzman katılımcıların sunumları ile paylaşılmakta ve bu anlamda Kurultay, bilişim sektörünün ve ilgililerin buluşmasına ev sahipliği yapmaktadır. 3-5 Aralık 2015 tarihlerinde Ankara’da ATO CONGRESIUM Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen Kurultay’ımızın sektörümüze, ülkemize iyilikler ve yararlar getirmesini diliyorum” dedi.
Bilişim yaşamımızın her alanında
Etkinlikler kapsamında düzenlenen "Ulaşım ve Kent Yaşamında Akıllı Sistemlerin Geleceği" konulu Panelde oturum Başkanlığı da yapan CHP’li Sındır yaptığı konuşmada; “Özellikle son yıllarda bilim ve teknoloji alanındaki gelişmeler ve özellikle bilişim teknolojileri insan, doğa, ekosistem ve yaşamın her alanında sürdürülebilirlik ve yaşam kalitesi adına önemli etkiler yaratmaktadır. Bu anlamda bilişim sektöründeki yenilikleri, gelişmeleri yakalayabilmek son derece önemlidir. Bilişim teknolojilerindeki gelişmeler ışığında akıllı sistemlerle çevre, iklim ve ulaşım sorunlarına yeni çözümler getirilebilir. Bugünkü oturumumuzda birbirinden değerli konuşmacılarla; ulaşım, trafik, çevre, eğitim, turizm ve yönetim gibi temel konularda bilgi sistemlerinin önemini değerlendirdik. Doğaya ve çevreye zarar vermeden, temiz enerji ile sağlıklı,hızlı, verimli ulaşım ve kent yaşamı ancak akıllı sistemlerle mümkün” dedi.
Kent yönetimlerinde bütünleşik yapının önemine değinen Sındır şöyle konuştu: “Kentlerin yönetiminde; alt yapı, eğitim, turizm, sağlık gibi temel ihtiyaçların karşılanmasında doğaya zarar vermeyen bir kent yapısının öncelik haline getirilmesi zorunludur. Kent bilgi sistemleri ile bunların hayata geçirilmesi mümkün olabilir. Birçok Avrupa ülkesinde olduğu gibi kent içi trafik sorunu da benzeri bütünleşik yapının bir unsuru olarak hızlı, sağlıklı ve verimli bir şekilde çözülebilir. Tabi burada önemli olan akıllı sistemleri yönetim uygulamalarında hakim kılacak akıllı yöneticilere ihtiyaç var”
SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!