Sivil katılımı güçlendirmek üzere yerel yönetimleri ve sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirmeyi hedefleyen programa Ege Bölgesinden kabul edilen tek belediye olan Bornova Belediyesi, sivil aktörlerin katılımıyla hazırlanacak olan “Sivil Katılım Eylem Planı” ile birlikte, eğitimden mülteci haklarına kadar pek çok sorunun çözümünde sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği yapacak.
Yerel yönetimler ve sivil aktörlerin politika yapım ve uygulama süreçlerinde aralarındaki iletişimi ve iş birliğini arttırarak demokrasi kültürünün geliştirilmesine katkı sağlamayı hedefleyen “Katılıyoruz” programı kapsamında birçok etkinliğe imza atılacak. Sorunları belirlemek üzere gerçekleştirilecek olan öz değerlendirme çalışmalarının ardından ortaya çıkan ihtiyaç haritasına göre stratejik iletişim, ağ kurma ve savunuculuk gibi konularda seminer, eğitim ve atölye çalışmaları gerçekleştirilecek.
Başkan İduğ: “Bornova’nın sorunlarını Bornovalılarla birlikte çözeceğiz.
Sivil toplumun güçlendirilmesinin aynı zamanda demokrasi kültürünün geliştirilmesi açısından hayati önem taşıdığını ifade eden Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, kentin sorunlarını halkın katılımıyla çözüme kavuşturacaklarını söyledi. Az sayıda kurumun proje kabul edildiğini hatırlatan Başkan İduğ, “Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz çalışmalar, bizim referansımız oldu. Şimdi de program kapsamında iş birliği yapacağımız farklı alanlardan 7 sivil toplum örgütü ile birlikte bir yandan kentimizde çok sesliliğin, çoğulculuğun ve demokrasinin güçlendirilmesine yönelik çalışmalar gerçekleştirirken, bir yandan da eğitim, mülteci ve kadın hakları gibi pek çok alanda sorunların çözümüne yönelik inovatif hamleler yapacağız” diye konuştu.
Katılımcı STK’ler belirlendi
Bornova Belediyesi’nin kentin sorunlarına yönelik çalışmalarına katılım sağlayacak olan STK’lar ve sivil girişimler Corona Günlerinde İyilik Platformu, İzmir Başka Bir Okul Mümkün Eğitim Kooperatifi, Suriyeli Mültecilerle Dayanışma Derneği, Maide Mutfak, Sınırlı Sorumlu Halka Temizlik İşleri Hizmet Kooperatifi, Genç İşi Bilimsel Araştırma ve Geliştirme Eğitim Kooperatifi ve Kadın Öz Savunma Akademisi olarak belirlendi.
Ulusal Demokratik Enstitüsü
1983 yılındaki kuruluşundan itibaren demokratik kurumları ve faaliyetleri destekleyen, demokrasi ve demokrasinin işlemesi için çalışan, kar amacı gütmeyen ve siyasi olmayan uluslararası kurum olup, dünya çapında bu doğrultuda 50’yi aşkın ülkede faaliyet gösteriyor.
Enstitü, Türkiye’deki çalışmalarıyla yerel yönetim, sivil toplum ve sosyal girişim temsilcilerinin çalıştıkları bölgelerdeki toplumun öncelikli konu ve sorunlarını ele almak için bir araya gelmelerine yardımcı olmayı hedefliyor.
SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!