Batur, “Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine çıkılmasında kütüphanelerin rolleri çok büyüktür. Bu açıdan biz de üzerimize düşen ne varsa yaparız. Hatta daha da fazlasını yapmaya her zaman hazırız” diye konuştu.
Başkan Batur, dün meclis üyeleriyle birlikte Milli Kütüphane’yi ziyaret etti. Milli Kütüphane Vakfı Başkanı Ulvi Puğ ile bir araya gelen Başkan Batur’a, kütüphanedeki en eski ve değerli eserlerle ilgili bilgiler verildi.
Enverî’nin, özellikle Osmanlı dönemi öncesi Türk tarihine ışık tutan ön önemli eserler arasında yer alan, 550 yıllık, el yazması kitabı Düstûrnâme, 1000 yıllık, el yazması, altın süslemeli bir Kur’an-ı Kerim, dünyanın ilk matbaasında basılan ve Aristoteles’in hayatın anlatan 500 yıllık bir eser ile Katip Çelebi’nin ünlü coğrafya eseri Cihânnümâ’yı Başkan Batur’a göstererek, bilgi veren Puğ, “Bunlar bizim ön önemli, kıymetli kaynaklarımız. Kütüphanemizde dört bine yakın el yazması eserimiz var, ancak kitapları koyacak yerimiz yok. Bu sorunu muhakkak aşmamız gerekiyor” dedi.
Konak Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Valilik gibi kentin paydaşlarının katılımıyla bir mimari proje yarışması düzenlenebileceğine ve İzmir’e yeni bir kütüphane binası kazandırılabileceğine işaret eden Puğ, mevcut tarihi binanın da kitap müzesine dönüştürülebileceğini belirtti.
Konak Belediyesi ve Milli Kütüphane işbirliğiyle Konak’a, 7 gün 24 saat hizmet veren bir kütüphane kurulmasının da gündemde olduğunu söyleyen Puğ, Başkan Batur’un kütüphane ziyaretinden büyük bir mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Başkanımızın kitaplara, sanata verdiği destek de bizi son derece mutlu ediyor” diye konuştu.
Tarihte ileri gitmiş medeniyetlerin hepsinin kütüphanelere büyük önem verdiğine dikkat çeken Başkan Batur da “Kütüphaneler, kıymetli bilgilerin toplandığı ve paylaşıldığı önemli mekânlardır ve kuşkusuz bir toplumun gelişmesinde, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine çıkılmasında rolleri çok büyüktür. Bu açıdan biz de üzerimize düşen ne varsa yaparız. Hatta daha da fazlasını yapmaya her zaman hazırız. Konak’ta da kitap okuma seviyesinin hızla yükselmesi gerekiyor. Çocuklarımıza, gençlerimize kitap okuma sevgisi aşılamak ve bu anlamda da gerekli tüm olanakları yaratmak için çabalıyoruz. Konak için kurduğumuz gelecek hayaline, okuyan bir neslin katkısı büyük olacaktır” diye konuştu. Batur, Konak’a 7 gün 24 saat hizmet veren bir kütüphane kazandırmak için gereken çalışmaların yapılacağını da kaydetti.
SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!