ANA SAYFA > ÇEVRE > Yamanlar Dağı'ndaki yangının nedeni belli oldu

Yamanlar Dağı'ndaki yangının nedeni belli oldu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Yamanlar Dağı'ndaki yangının nedeni belli oldu

Karşıyaka'ya bağlı Yamanlar Dağı'ndaki ormanlık alanda 13 Ağustos 2024 tarihinde başlayan ve geniş bir alana yayılan yangının, tarihi eser bulmak amacıyla kaçak kazı yapan kişiler tarafından çıkarıldığı tespit edildi. Yangın, Çiğli ve Bornova ilçeleri sınırlarına kadar ulaşıp, toplamda 2 bin 159 hektar alanda etkili oldu.

Yangının ardından başlatılan soruşturma kapsamında Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen çalışmalarda, İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri detaylı bir inceleme gerçekleştirdi. 150 saatlik kamera görüntülerini inceleyen ekipler, yangına sebebiyet veren kaçak kazı yapan 8 şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı.

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda, tarihi eser olduğu değerlendirilen 40 obje, imitasyon banknotlar, polis emeklileri derneği üyelik kartları, polis gazetesi kimlik kartları, polis araç tanıtım kartları ve sahte pasaportlar ele geçirildi. Şüphelilerden E.Y., S.K., ve M.İ., "taksirle yangına neden olmak" ve "kaçak kazı yapmak" suçlamasıyla, D.Y. ve A.S. ise "kaçak kazı yapmak" suçundan tutuklandı. Üç şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İlköğretim haftasında protokol zili çaldı
Sonraki Haber Çeşme'de öğrencilere ''Okula hoşgeldin'' paketi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

pop up açılış