ANA SAYFA > GÜNDEM > “Şeref Günü'nde” gazileri ve şehit yakınlarını yalnız bırakmadılar

“Şeref Günü'nde” gazileri ve şehit yakınlarını yalnız bırakmadılar

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
“Şeref Günü'nde” gazileri ve şehit yakınlarını yalnız bırakmadılar

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği İzmir Şubesi, derneğin kuruluşunun 109. “Şeref Günü'nde” tavuk, pilav ve ayran dağıtarak kutladı.

Karşıyaka Kaymakamı Özkan Demir, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İlçe Emniyet müdürü Ercan Kaçanoğlu, İlçe Jandarma Komutan Vekili Cesur Yiğit, Sosyal Hizmetler Müdürü Müge Hanay Ünveren çiçeklerle karşılandı, birer buket çiçek takdim edildi.
Karşıyaka İZBAN istasyonu önündeki alanda halka tavuk, pilav ve ayran dağıtıldı. 

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği İzmir Şubesi’nin düzenlediği “Şeref Günü'ne” Karşıyaka Kaymakamı Özkan Demir, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul Ve Yetimleri Derneği  İzmir Şube Başkanı Recep Doğru, Karşıyaka Muharip Gaziler Derneği Başkanı Halil Taşçı, İlçe Emniyet müdürü Ercan Kaçanoğlu, İlçe Jandarma Komutan vekili Cesur Yiğit, Sosyal Hizmetler Müdürü Müge Hanay Ünveren, dernek yöneticileri, şehit yakınları, gaziler ve Karşıyakalılar katıldı.

Etkinliğe katılan protokol daha sonra dernek binasına giderek “Şeref Gününü” kutladı, dernek yöneticileri ile bir süre sohbet etti. Ziyaret sırasında ziyarette bulunanlara tavuk, pilav ve ayran ikram edildi.

Dernek Başkanı Recep Doğru, Karşıyaka Kaymakamı Özkan Demir, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve tüm katılımcılara teşekkür ederek başladığı konuşmasında, her yıl derneklerinin kuruluş yıl dönümü olan 26 Ağustos’u “Şeref Günü” olarak kutladıklarını, 26 Ağustos 1915 tarihinde “MALULİNİ GUZATA MUAVENET HEYETİ” ismiyle kurulduğunu, aynı amaç uğruna faaliyet gösteren bu derneklerin 18 Haziran 1983 gün ve 18081 sayılı Resmî gazetede yayınlanan 2847 sayılı kanunla “Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği” adı altında birleşmeleri hüküm altına alındığını söyledi. 

Doğru konuşmasını şöyle sürdürdü. “Böylelikle derneğimiz 2847 sayılı kanunda kurulu bir dernek olarak 1984 yılından bu tarihe çalışmalarını sürdürmektedir. Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile bütün şehitlerimizi, hayatlarını kaybeden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, yaşayan gazilerimize uzun ömürler diliyoruz. 
Hiç yaşanmamış hayatların baharıdır, 
Vatan için feda edilen ilk aşkların, 
Okşanamamış saçların, 
Sevilememiş evlatların, 
Söylenememiş türkülerin adıdır.
Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnet, rahmet ve saygıyla anıyoruz.
Bu vatan size minnettardır.”

Haber ve fotoğraf: Yılmaz DURMAZ

HABERE AİT RESİMLER

PAYLAŞ
Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka, örnek hayvan kompleksine kavuşacak!
Sonraki Haber Karşıyaka'dan Mustafa Kemal Atatürk anısına forma

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

pop up açılış