Toplantıda Kitvak Yönetim Kurulu Başkanı YMM Ramazan Soncul, Kitvak Yönetim Kurulu Üyeleri A.İklil Ulueren, Nesrin Coşkun ve Maksude Kılınç, İcra Komitesi Üyesi Berna Özyaman Öztin ile bağışçılar Ahmet Özken ve YMM Mehmet Tıkaç, EÜ Konukevi Müdürü Ayşen Sülün, DEÜ Kitvak-Abdulrezzak Sancak Konukevi Müdürü Deniz Köker, Halkla İlişkiler Müdürü Melis Akan ile EÜ Kitvak Konukevi’nde kalan hasta ve hasta yakınları hazır bulundu.
Kurulduğu günden bu yana, onkoloji ile mücadele eden hasta ve hasta yakınlarının hizmetinde olan Kitvak’ın bir hastane ve ekonomik gücü yetersiz hasta ve hasta yakınlarının barınma sorunlarını çözmek amacıyla iki konukevini hayata geçirdiğini söyleyen Kitvak Yönetim Kurulu Başkanı YMM Ramazan Soncul, “Kitvak güzel İzmirimizde kurulmuş, çok kıymetli bağışçı ve hayırseverlerle bugünlere ulaşmış, hasta ve hasta yakınlarına umut olmak adına 3 büyük eseri hizmete sunarak; eski rakamla 50 trilyon, şimdiki ifadeyle 50 milyon TL’lik yatırım yaparak örnek bir imece organizasyonuna imzasını atmıştır” dedi.
Vakfın ilk eseri olan Ege Üniversitesi Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi’nin bugün için yılda 45 bin hastaya hizmet verdiğini hatırlatan Soncul, hastanenin Pediatrik Kemik İliği Nakil Ünitesi’nin Avrupa Transplant Birliği tarafından akredite ve onaylı olduğunu söyledi. Türkiye’nin köklü üniversitelerinden Ege Üniversitesi’nin alanında uzman sağlık çalışanlarının başarılı operasyonları ile uluslararası anlamda da takdirle izlenmesinden duydukları memnuniyeti dile getiren Başkan Soncul “Hastanemiz, bugün için kendi alanında dünyanın en büyük akreditasyonu olan ‘JACIE Accreditation’ için başvurusu kabul edilmiş bir sağlık merkezi olmayı başarmıştır. Gerek operasyonları ve gerekse hasta memnuniyeti açısından örnek çalışmalarından dolayı emeği geçen doktor ve hemşirelerimiz ile tüm sağlık çalışanlarımızı bir kez daha kutluyorum” dedi.
KİTVAK KONUKEVLERİNDE 116.482 GECELEME
Kitvak’ın ekonomik gücü yetersiz hasta ve hasta yakınlarının barınma sorunlarını çözmek, onları soğukta, yağmurda hastane bahçelerinde, koridorlarında yatmaktan kurtarmak amacıyla Ege ve Dokuz Eylül Üniversite Hastane kampüslerinde hayata geçirdiği iki ‘konukevi’ projesinin de hedefine ulaşmış olduğunu görmenin mutluluk ve huzurunu yaşadıklarını ifade eden Soncul, “Vakfımızın 7 yıl önce Ege Üniversitesi’nde 7 Ekim’de hizmete açtığı KİTVAK Hasta ve Hasta Yakınları Konukevinde bugüne kadar 109.830 geceleme yapılırken; 2018 Aralık ayında hizmete sunduğumuz Dokuz Eylül Üniversitesi Kitvak-Abdulrezzak Sancak Hasta ve Hasta Yakınları Konukevi’nde ise 6.652 olmak üzere her iki konukevimizde toplam 116.482 geceleme gerçekleşmiştir. Konukevlerimizde konaklayan hasta ve yakınları; güleryüzlü kaliteli hizmetten, konukevinin tedavilerini sürdürdükleri hastane yerleşkesinde olmasından dolayı çok memnun. Her iki konukevimizin yöneticilerine ve konukevi çalışanlarına çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
ASKIDA ODA 102 İNSANIMIZA UMUT OLDU
Kitvak Yönetim Kurulu Başkanı YMM Ramazan Soncul, 2018 yılını ‘Askıda Oda’ yılı ilan ettiklerini ve yıl boyunca bu kapsamda bağışçı ve hayırseverlere çağrıda bulunduklarını hatırlatırken, 2014 yılı Aralık ayında başlanan bu uygulama kapsamında Ege Üniversitesi Kitvak Konukevi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Kitvak-Abdulrezzak Sancak Konukevi’nden 102 hasta ve hasta yakınının toplam 4.128 gece vakıf tarafından ücretsiz olarak konuk edildiğini söyledi.
Soncul, “Bu rakamlar KİTVAK’ın ne kadar önemli ve büyük bir ihtiyacı karşıladığının ve karşılamaya devam edeceğinin göstergesi. Biz vakıf olarak, hizmeti hep çok önemsedik. Tüm bu eserler, İzmir’de İzmirliler’in ve vakfımızın çalışmalarını takdir eden birçok kişi ve kurumun desteği ve katkılarıyla ortaya çıktı. Kitvak’a can suyu olan tüm bağışçı ve hayırseverlerimize, faaliyetlerimizi kamuoyu ile paylaşmak adına her zaman yanımızda olan siz değerli basın mensuplarına ayrı ayrı şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.
Toplantı sonunda, EÜ Kitvak Konukevi'nin 7'nci açılış yıldönümü nedeniyle yönetim kurulu üyeleri, hasta ve hasta yakınları ile pasta kesti.
SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!