ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Paylaştığınız fotoğraflar hiç bu kadar hareketli olmamıştı!

Paylaştığınız fotoğraflar hiç bu kadar hareketli olmamıştı!

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Paylaştığınız fotoğraflar hiç bu kadar hareketli olmamıştı!

İzmir Üniversitesi öğrencileri Kaan Burak Şener ve Erdi İzgi’ye fotoğrafın 2 boyutu yeterli gelmedi.

Geliştirdikleri Parallise projesi ile fotoğrafı 2.5 boyutlu hale getirip 3 boyutlu görüntü gibi hareket kazandıran gençler, 4. Genç Beyinler Yeni Fikirler yarışmasında da 185 proje arasında ikinci oldu.

Sosyal medyada hayatımıza, beğenilerimize, duygularımıza ve tepkilerimize yönelik fotoğraf paylaşmak hayatımızın bir parçası haline geldi. Sadece fotoğraf paylaşımı amacı ile kurulan Instagram’da günlük paylaşılan fotoğraf sayısı 70 milyon civarında ve bugüne kadar yaklaşık 30 milyar fotoğraf paylaşılmış. Facebook’ta ise günlük paylaşılan fotoğraf sayısı yaklaşık 350 milyon. Fotoğraf paylaşırken en çok yapılan ise çeşitli filtrelerle fotoğrafı daha de etkileyici hale getirmek. İzmir Üniversitesi Yazılım Mühendisliği bölümü öğrencileri Kaan Burak Şener ve Erdi İzgi’nin fotoğraf paylaşırken filtre kullanmayı bir adım daha ileri götüren ve 2 boyutlu fotoğrafı saniyeler içinde 2.5 boyutlu neredeyse bir görüntü haline getiren projesi Parallise ise sosyal medyada yeni bir akım başlatacak.

Fotoğrafta yeni boyut: 2.5

Kaan Burak Şener ve Erdi İzgi, İzmir Üniversitesi Teknoloji Transfer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Aydın Öztürk danışmanlığında 8 ayda hazırladıkları projeleri Parallise ile 8 üniversitenin 500’den fazla Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği bölümü son sınıf öğrencisinin 185 proje ile yarıştığı 4. Genç Beyinler Yeni Fikirler yarışmasında ikinci oldu. Günümüzde özellikle bilgisayar oyunu ve film endüstrisinde grafikerler tarafından kullanılan teknolojiyi basitleştirerek günlük sosyal medya kullanıcılarına açan gençler, Parallise ile fotoğraflara saniyeler içinde derinlik özelliği kazandırarak göz yanılması yaratıyor ve üç boyutlu (3D) hissi uyandırmasını sağlıyor.

“Rengi ve ışığı ile oynamak yetmez, fotoğrafa hareket getirmek lazım!”

Mezuniyet sonrası lisansüstü eğitimine Charles University in Prague’da Computer Graphics and Game Development bölümünde devam edecek olan Kaan Burak Şener ile Rusya’da bulunan National Research University Higher School of Economics’de sürdürecek olan Erdi İzgi’nin çıkış noktası, “Rengi ve ışığı ile oynamak yetmez, fotoğrafa hareket getirmek lazım!” olmuş. Halen fotoğraf paylaşımı için kullanılan uygulamaların böyle bir özelliğe sahip olmadığını söyleyen Şener ve İzgi’nin bir sonraki hedefi, halen masaüstü uygulama olarak çalışan projeyi bir uygulama olarak mobil hale getirmek.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Tanrıkulu: ''Muhtarların sorunları çözülecek''
Sonraki Haber Karşıyaka Belediyesi'nden ''Atık Pil Toplama Makinesi''

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?