ANA SAYFA > EĞİTİM > Öğrencilerden meslek tanıtımına büyük ilgi

Öğrencilerden meslek tanıtımına büyük ilgi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Öğrencilerden meslek tanıtımına büyük ilgi

Karşıyaka Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen meslek tanıtımı büyük ilgi gördü.

Karşıyaka Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından Karşıyaka Gençlik Merkezi’nde düzenlenen meslek tanıtım gününde İzmir genelindeki meslek eğitimi veren liselerin 26 bölümü stant açtı.

Ortaokul 8.sınıf öğrencilerine mesleklerin tanıtılması amacıyla düzenlenen etkinlik gününde yaklaşık üç bine yakın öğrenci ziyaret etti. 
Öğrencilerin lise tercih döneminde farkındalıklarını artırmak ilgi, yetenek ve becerilerine uygun meslekleri tanıyarak kariyer yolculuğunda yardımcı olmak amacıyla yapılan etkinliğe, Karşıyaka Kaymakamı Özkan Demir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu, Rehberlik Araştırma merkezi Müdürü Hakan Zorlu, Karşıyaka Gençlik Spor Müdürü Hüseyin Hamurcu, Gençlik Merkezi Müdürü Salim Birol, İlçe Milli Eğitim şube müdürleri, okul müdürleri, ortaokul 8.sınıf öğrencileri, öğretmen ve velileri katıldı.

Kaymakam Demir beraberinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu ve şube müdürleri stantları tek tek gezerek öğrencilerin yaptığı projeleri inceledi ve onları tebrik etti.

Karşıyaka, Konak, Bornova, Kemalpaşa, Menemen… liselerinden 26 bölüm stant açtı
Meslek tanıtım gününde; Hava Jet Havacılık Meslek Lisesi, Karşıyaka Zeki Şairoğlu, Karşıyaka Necip Demir, Bayraklı Nuri Atik, Mazhar Zorlu, Bornova Mimar Sinan, İzmir Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Konak Mersinli, Konak Atatürk, Şehit İdari Ateşe Çağlar Yücel, Konak Çınarlı, Güzelbahçe Borsa İstanbul, Arkas Narlıdere, Özel İzmir Atatürk Osb Nedim Uysal, Özel Kosbi Zülfü-Mevlüt Çelik, Karşıyaka Suzan Divrik Mesleki Teknik AnadoluLiseleri, Özel Karataraklı Güzel Sanatlar, Şehit Prof.Dr.İlhan Varank, Konak Ömer Halisdemir Kız İmam Hatip ve Mustafa Kaya Anadolu Spor Lisesi katıldı.

Liselerde yapılan projelerin sergilendiği tanıtım günlerinde, sumorobot, robotik, zeka oyunları eskrim, jimnastik, judo, basketbol gösterileri de yapıldı. Karşıyaka Kaymakamı Özkan Demir ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu’nun Osmanlıca hat sanatı ile isimleri yazılan birer tablo verildi.

8. Sınıf öğrencilerinin havacılık, bilişim, teknoloji ve gençlik spor, stantlarına çok ilgi göstermeleri dikkat çekti. Gençlik kamplarına yazılmak için sıraya girdi.

“Meslek Lisesi, Memleket Meselesi”
Özel Hava jet Meslek Lisesi Ceosu Mehmet Çelebi, etkinliğin öğrencilerin meslek seçiminde çok yararlı olduğunu belirterek şunları söyledi. “Tanıtım Günün düzenleyenleri tebrik ediyorum. Merhum Vehbi Koç’un “Meslek Lisesi, Memleket Meselesi” sözü hala kulaklarımızda ve benliğimizde duruyor.”

26 standı tek tek gezen Karşıyaka Kaymakamı Özkan Demir ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu gençleri tebrik etti, projeleri ile gurur duyduklarını söyledi. 

Kaymakam Demir öğrencilerin bu güzel projelerini izlerken gururlandıklarını belirterek şunları söyledi.” Bu tanıtım gününü düzenlemede emeği geçenleri, Gençlik Merkezimizde bu güzel buluşmayı sağlayanları kutluyorum. Öğrencilerimizin projelerini izlerken, onları dinlerken gururlandım. 8. Sınıf öğrencilerimizin meslek seçmesinde büyük katkısı olacağını düşünüyorum.” 

Haber ve fotoğraf: Yılmaz Durmaz

HABERE AİT RESİMLER

PAYLAŞ
Beğendim 2 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Efes Selçuk Belediyesi'nden yakacak desteği
Sonraki Haber Karşıyaka Belediyesi'nden satış kararı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

pop up açılış