ANA SAYFA > SAĞLIK > Obezite tedavisinde cerrahi müdahale tek başına yeterli değil

Obezite tedavisinde cerrahi müdahale tek başına yeterli değil

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Obezite tedavisinde cerrahi müdahale tek başına yeterli değil

İzmir Özel Gazi Hastanesi Obezite Cerrahisi Birimi Sorumlusu Genel Cerrah Doç.Dr. Serdar Kaçar, hastaların doktorlarının tavsiyelerine uymadığı takdirde obezite ameliyatı sonrası verilen kiloların geri alınabileceği uyarısında bulundu. Dr. Kaçar, “Her zaman hastalarımıza söylüyoruz. Biz, cerrahi operasyonla onlara yardımcı oluyoruz. Başrol onların" dedi.

Tüp mide ameliyatı sonrasında doktor tavsiyesine uymayan hastaların kilolarını geri alabileceklerinin altını çizen İzmir’deki Gazi Hastanesi Obezite Cerrahisi Birim sorumlusu Doç.Dr. Serdar Kaçar, "Kilo almak ve vermek toplama ve çıkarmadan ibarettir. Biz bu ameliyatla mideyi  küçültüyor,  bir bardakla dolacak hale getiriyoruz. Bu bardağın içine ne koyacağı kişiyle kalmış. Su koyabilir, ayran koyabilir, erimiş çikolata da koyabilir. Kişi, yeme içme alışkanlığını değiştirmezse, tüp mide ameliyatlarından 7-8 sene sonra yeniden eski kilolarını geri alır. Mideyi büyütmek yine kişiye bağlı. Çünkü mide elastik bir yapıya sahiptir. Bizim küçülttüğümüz mideyi eski haline getirip yine duble iskender yiyecek duruma sokabilir. Mide küçültme ameliyatları, kişinin yeme içme alışkanlığını değiştirmesine zaman tanımaya yardım eden bir yöntemdir. Nihai bir çözüm değildir" diye konuştu.

YÜKSEK ŞEKER İÇEREN YİYECEKLERDEN KAÇININ

Doktorların uyarılarına uymayan hastalarda farklı yan etkilerin de görülebileceğine dikkat çeken Doç.Dr. Kaçar, “İyileşme ve zayıflama dönemi çok hassas bir süreçtir. Mide kaçağı, barsaklarda dehidratasyon ve mide fıtığı bu yan etkilerden en sık görülenleridir. Komplikasyonları önlemek için, iyileşme sürecine harfiyen uymalı ve doktorunuzun önerdiği diyet programını istisnasız yerine getirmelisiniz. Ameliyat sonrası hassas olan midenizi genişletebilirsiniz. Çok büyük miktarlarda yememelisiniz. Sıvı ile başlayıp, kalın pürelere geçeceğiniz yemek programınıza sadık kalıp gün boyunca yumuşak ve protein açısından zengin yemekler tüketmelisiniz. Protein alımı bu kadar önemli iken proteinli içeceklere yönelmek hata olabilir. Zira bu içecekler sindirim sistemini olumsuz etkileyebilirler. Ayrıca; çikolatalı kek, kavun, vanilya, fıstık ezmesi ve kurabiye gibi yüksek şeker içeren yiyeceklerden kaçınılmalıdır” dedi.

OBEZİTE CERRAHİSİNDEN SONRA SPOR ŞART

Obezite ameliyatlarında sporun da çok önemli olduğunu vurgulayan Doç.Dr. Serdar Kaçar, “Sık sık yapılan fiziksel aktiviteler halsiz metabolizmaların hızlanmasına yardımcı olur. Bu ivmeli artış ile birlikte düzenli yapılan egzersizler kilo kaybı ve vücudun toparlanmasında çok önemlidir. Metabolizma, vücudunuzun enerjisini ya da depolanan yağı yakma oranıdır. Kendinize, günlük rutin basit yürüyüş programlarını ve hafif germe egzersizlerini içeren bir program yapmalısınız. Obezite cerrahisi sonrası vücut fonksiyonlarınız tamamen değişecektir. Bu nedenle kendinizi, yeni vücudunuzun fonksiyonlarına göre ayarlamalısınız. Daha az yemek yiyeceğinizden ve daha çok enerji harcayacağınızdan, diyetiniz de doğru besinleri içermelidir. Her yemekte mutlaka protein tüketin ve sarkmadan incelme için düzenli spor ve egzersiz yapın. Obezite cerrahisi size hayatınızı kısa sürede değiştirmek için çok önemli bir şanstır. Bu şansı kullanıp kısa sürede zayıflamak ya da kullanmamak size kalmış” diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir enflasyonda birinci
Sonraki Haber Kocan Kadar Konuş 2'nin İzmir galası yapıldı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?