Açılış kokteylinde üç grup halinde sergilenen Çağdaş keman, çağdaş viyolonsel ve Antik viyolonsel yayları hakkında bilgi veren Andy Lim, serginin 23-27 Kasım 2015 tarihleri arasında İKSEV’de yapılan Uluslararası Keman ve Yay Yapım Atölyesi ile birleşmesinin anlamını artırdığını söyledi. Türkiye’de tanıdığı tek yay yapımcısı olan Murat Ufuk Güler’in öncülüğü ile İzmir’e gelen keman yapımcıları Nicolas Gilles ve Wolfram Neureither ve yay yapımcıları; Josef P. Gabriel ve Boris Fritsch’in günümüzün en usta yapımcıları olduğuna dikkat çeken Lim, “Bu büyük ustaların bilgi ve tecrübelerini genç Türk yapımcılarıyla paylaşması büyük önem taşıyor” dedi. Lim, bu fırsatı yaratan İKSEV’e ve Murat Ufuk Güler’e teşekkür etti.
Başlangıçta bir çellist olarak sadece antik viyolonsel yay koleksiyonu olarak başlayan merakının, sonrasında kendisini Çağdaş Yay yapımcılarının zengin dünyasına yönlendirdiğini anlatan Lim, “Yeni keşfettiğim bu dünyaya olan büyük heves ve hayranlığım sonucunda yaşayan yapımcıların şaheserleri de koleksiyonuma parça parça eklendi” dedi.
Açılış kokteylinin ardından; Şener Dinçer (kemençe), Ozan Pars (ritim), Kerem Duru (çello), Ayşe Küey (kanun), Özcan Abaylı’dan (tanbur) oluşan Ege Beşlisi, Oral Girginer ve Bilgen Güler’in de katılımıyla Ege’nin iki kıyısına ait ezgilerden oluşan bir konser verdi.
Türkiye’de ilk kez MÜZİKSEV’de açılan Yay Sergisi 26 Kasım akşamına kadar izlenebilecek.
SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!