Milliyetçi Hareket Partisi Karşıyaka İlçe Teşkilatı, Başbuğ Alpaslan Türkeş'i anma programı çerçevesinde, "Başbuğ Alpaslan Türkeş ve Milli Şuur" konferansı düzenledi.
Karşıyaka Bahçelievler Öğretmenevi'nde, Cumhuriyet Üniversitesi Öğretim Görevlisi Kürşad Özkaynar'ın verdiği konferansa, MHP İl Başkan Vekili Veysel Şahin, İl Sekreteri Ali Peynirci, İl Disiplin Kurulu Başkanı Fikret Öner, MHP Karşıyaka İlçe Başkanı Akif Yılmaz, yönetim kurulu üyeleri, Karşıyaka Ülkü Ocağı Başkanı Halit Kılıç, Bayraklı Ülkü Ocağı Başkanı Tuncay Aslan, Helvacı Teşkilat Başkanı Orhan Ay, Yörükler Birliği Başkanı Kazım Çakır, Makedonya Göçmenleri Derneği Başkanı İlhamı Yıldız, Uzman Jandarma Emeklileri Derneği Başkanı Cemal Durmaz, Partililer, Ülkücü Gençler ve Karşıyakalılar katıldı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Başbuğ Alpaslan Türkeş ile Vatan için canlarını gözlerini kırpmaksızın veren şehitlerimiz için yapılan saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı hep birlikte okundu.
İbrahim Güneş Hoca’nın Kur’an Tilaveti’nin ardından, konferansın açılışında konuşan MHP Karşıyaka İlçe Başkanı Akif Yılmaz, konferansa gösterdikleri ilgiden dolayı katılımcılara teşekkür etti. Başkan Yılmaz, "Türk tarihinde Başbuğlar müstesna ve mümtaz bir yere sahiptirler. Milli felaketlerden kurtuluşumuzda ya da milli felaketlere gidişimizi önlemede Başbuğlar en müessir mitlerdir” dedi.
Emanet Olan Davayı Kucakladım
Türk Milletinin tarihinin biraz da Başbuğların Tarihi gibi olduğunu ifade eden Başkan Yılmaz, “1970 – 1980’li yılların Türkiyesi’nde akli olarak düşünüldüğü zaman Türk Milleti ve Türk devletini savunmak pek akıllıca bir iş değildi. Çünkü dış güçlerin taarruzuna, maddi gücüne, teknik üstünlüğüne, basın yayındaki etki ve tesirlerine, müthiş propaganda faaliyetlerine, içteki işbirlikçi ve korkakların ihanetlerine karşı koyabilmek mangal gibi yürek isterdi. Buna bir Başbuğ’dan başkasının karşı koyabilmesi mümkün değildi. Allah’ın lütfu olarak, Türklük semalarında kapkara bulutlar dolaşırken Başbuğun gür sesi Cihanı sarstı. ‘Emanet olan davayı kucakladım, Hiç arkama bakmadan yürüyorum…’ Ülkücü hareketin filizlenmesiyle Başbuğun liderliğinde dünya siyasetini yönlendirmesi çağımızın en mühim olaylarından biridir” diye konuştu.
Gençliği Kültür Emperyalizminden Kurtardı
Rahmetli Başbuğ Türkeş’in, fikir savaşına en güçlü fikirle mukabele ettiğini ve Türklüğün yeniden kendine gelişi ile gerçek şahsiyetini idrak etmesini sağladığını vurgulayan Başkan Akif Yılmaz şöyle devam etti: “Başbuğ Türkeş, Türk Milletinin, özellikle Türk gençliğinin kültür emperyalizminin etkisi altında şahsiyetini kaybederek aşağılık kompleksi içinde başka milletleri hayranı ve kölesi olmasını engellemiştir. Türk tarihinin derinliğini ve yüceliğini nesillerin beynine ve gönüllerine nakşederek gurur ve şuur içinde bir neslin doğmasına vesile olmuştur. Ülkücü harekete kadronun ehemmiyetini anlatarak Türk Devletinin emin ellerde kalmasını sağlamıştır. Türk Dünyası esaretten kurtularak hürriyete erişmiş; Emanet davası Turan hayal olmaktan çıkmıştır. Ruhun Şad mekânın cennet olsun Başbuğum."
Başbuğ Türkeş'in Fikirleri ve Yaşamı Anlatıldı
Açılış konuşmasının ardından konuşmasına başlayan Sivas Ülkü Ocakları Geçmiş Dönem Başkanı ve Cumhuriyet Üniversitesi Öğretim Görevlisi Kürşad Özkaynar, Başbuğ Türkeş’in bilinen askeri ve siyasi kimliğinin ve fırtınalı yaşamının yanında, bilinmeyen veya az bilinen özelliklerini de kronolojik bir sıralama ile dile getirdi. Dokuz Işık Doktrini’nin ortaya çıkışını, doktrininin ilk halini anlatan Özkaynar, Menderes’in idamına Türkeş'in ne dediğini, Başbuğ Türkeş'in kurduğu ve bugün de hala yaşayan kurumları, bazı üniversitelerin kurulmasındaki rolünü, sanatçılara emeklilik hakkı verilmesinde gösterdiği taviz vermez tavrı anlattı. Konuşmada özellikle Başbuğ Türkeş’in fikirlerinin devlet yaşamına, sosyal, ekonomik ve kültürel hayatımız ile siyasete katkıları anlatıldı.
Haç ile Türk’ün Savaşı
Başbuğ Türkeş’in yaşamından ve düşüncelerinden örnekler de veren Özkaynar, şunları söyledi: “Başbuğ Alpaslan Türkeş’in Harbiye’den Asteğmen olarak mezuniyet belgesinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün imzası vardır ve Başbuğ Türkeş bunu yaşamı boyunca çok önemli bir belge olarak saklamıştır. Alpaslan Türkeş’in Atatürk sevgisini anlamak demek, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesini ve ilkelerini anlamak demektir. Geçmiş de olduğu gibi bugün de dünyada Haç ile Hilal’in savaşı değil, Haç ile Türk’ün savaşı vardır.”
Türkeş'i Anlamak Türk Tarihini Anlamaktır
Gençlere mesajlar da veren Kürşad Özkaynar, şunları söyledi; “Kıymetli gençler, daha önümüzde yapacak çok işimiz var. Örneğin Türkeş kadınlar hakkında ne dedi, çocuk hakları konusunda ne gibi çalışmalar yaptı, İslamiyet ile ilgili düşünceleri neydi gibi konuları çalışmamız lazım. Çünkü Türkeş’i anlamak, bugünkü MHP’yi ve Lideri Bahçeli’yi anlamaktır. Çünkü Türkeş’i ve Bahçeli’yi anlamak 10 bin yıllık Türk Devlet geleneğini anlamak, önümüzdeki binlerce yıl için çalışmak demektir." Özkaynar, konuşmasını Atatürk’ün “Ne Mutlu Türk’üm Diyene” veciz sözü ile tamamladı.
Konferansın sonunda, İl Başkan Vekili Veysel Şahin tarafından plaket, Başkan Yılmaz tarafından da Başbuğ Türkeş’in fotoğrafı, Cumhuriyet Üniversitesi Öğretim Görevlisi Kürşad Özkaynar’a gönün hatırası olarak sunuldu. Daha sonra geçmiş dönem Ülkü Ocakları Başkanlarına Ülkü Ocakları Genel Genel Başkanı Olcay Kılavuz tarafından gönderilen Teşekkür Belgesi verildi.
SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!