Şölende dikkat çeken en önemli bölümlerden biri de sembolik olarak Türk devlet ve boylarını temsil eden çadırların kurulması olacak. Doğu ve Güneydoğu Türklüğünün çadırı da bunlardan biri… MHP İzmir’in Medya ve Tanıtımdan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Cumhur Bulut, “Türk Milliyetçileri, millet gerçeğimizden yola çıkarak her zaman birleştirici ve bütünleştiricidir. Her türlü ayrımcılıktan ve ötekileştirmeden uzak durmaktayız. Bizim için Türk Milleti’nin Doğulusu ve Batılısı yoktur. Geçmişten geleceğe birlik vardır, birlikte yaşama ülküsü vardır, kültür birliği ve kader birliği vardır. Buna göre tüm vilayetlerimizle beraber Güney Azerbaycan da, Irak Türkmenleri de, Suriye Türkmenleri de bu birliğin ve bütünlüğün parçasıdır. Üsküp gibi, Kosova gibi, Gagauzya gibi, Kırım ve Doğu Türkistan gibi…" dedi.
Türkmenistan Çadırında Yörükler
Şölende Türk boy ve temsilcilerin kaynaşması için de çeşitli organizasyonlar tertip ettiklerini söyleyen Cumhur Bulut, “Sembolik çadırlarımızın asıl amacı ne kadar büyük ve kuvvetli bir ailemizin olduğunu bir kez daha hatırlamaktır. Tuna’dan Altay’lara kadar bu topraklar bizim, bizim ailemizin… Aile fertlerinin birbirini çok iyi tanıması için de yakınlık etkinlikleri oluşturuyoruz. Çadırlarımızı aynı öz ve kök değerlerinden geldiğimiz akraba topluluklarımızla birleştiriyoruz. Türkmenistan çadırımız, aynı zamanda Yörük Türkmenlerin de çadırı olacak” diyerek organizasyon hakkında bilgi verdi.
Aşık Veysel İle Alevi Türklüğü
Şölende birleştirici ve bütünleştirici değerlerin yaşatılması için çalıştıklarını bu değerlerin başında da hiç şüphesiz Aşık Veysel’in geldiğini vurgulayan Bulut şunları söyledi; “Bizi biz yapan ne varsa takipçisi ve taşıyıcısıyız. Ortak değerlerimiz bizim varlık binamızın kolonlarıdır. Bu kolanların sağlamlığı bizi güçlendirir. Bizim için Aşık Veysel ile Yunus Emre’nin, Hacı Bayram ile Hacı Bektaş’ın hiçbir farkı yoktur. Bu yüzden sevincimiz de duamız da ortaktır bizim.”
SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!