Görev yaptığı dönemle soru işareti olan konularla ilgili savunma istediği eski Başkan Mutlu Altuğ'u kulüp tüzüğünün 42. maddesi uyarınca disiplin kuruluna sevk eden yönetimin, disiplin kuruluna verdiği dosyada Altuğ'la ilgili iddialar var.
Karşıyaka Spor Kulübü Yönetim Kurulu, geride bıraktığımız 28 Kasım'da içecek firmasıyla yapılan anlaşmadan 896 bin TL (760 bin TL +KDV) alındığını ortaya çıkardı. Ancak bu rakam, kulüp kayıtlarında KDV dahil 760 bin TL olarak geçtiği görüldü. Araştırma sonucunda 896 bin TL, içecek firmasından o dönem Başkan Altuğ'a danışmanlık yapan Murat Şamil Şen'in şirketinin hesabına yatırılıp Şen'in firmasına 78 bin TL organizasyon ve hazırlık hizmet bedeli ödendikten sonra kulübe 685 bin TL olarak aktarıldığı, oysa ki alınan paranın kulübe kazandırılmasında danışma şirketinin hiç bir ilgisi olmadığı öğrenildi.
Mutlu Altuğ yönetiminin, futbol takımının en önemli oyuncularının tek taraflı fesih hakkı kazandığı, puanlarının silindiği, elektriklerinin kesildiği, antrenman sahasının sulanamadığı, personelin maaş alamadığı dönemde kulüp için ödenen 133 bin TL KDV'nin akıbetinin ne olduğunun yanı sıra, Şen'in firmasına ne sebep ile 78 bin TL ödendiğini, Şen'in kulüple danışmanlık anlaşması olup olmadığı da soruldu.
Yönetim Kurulu’nun bu konularda Şen'in firmasına yapılan tebligatların geri döndüğünü ifade edildi. Yine Altuğ döneminde daha önce TFF’de çalışırken milli futbolcular Hamit ve Halil Altıntop'un primlerini zimmetine geçirdiği iddiasıyla hapis yatan Cemile Aylin Arslan'ın aylık 5 bin euro maaşla 1 yıllığına hukuk işleri danışmanı yapıldığını belirlendi ve kulüp envanterinde bu yönde bir yönetim kurulu kararı ve anlaşma olmadığını tespit edildi. Alacak talep eden Arslan'ın akrabası Semiha Aydınay'a 18 Ağustos 2017'de 20 bin TL, 29 Aralık'ta ise 15 bin TL ödendiğini belirlendi. Ortada sözleme olmamasına rağmen 3. bir şahsa neden ödeme yapıldığını, bu rakamların hangi gerekçeyle Altuğ'un cari alacağına kaydettirildiğini soruldu. SGK ve vergi taksitlendirmesinin bozulmasıyla kulübün 3 milyon TL zarara uğratıldığını savunan yönetim, neden bu konuda adım atılmadığını da sorguladı.
Pınar Karşıyaka için, sezon başında başka bir kulübün sözleşmeli sporcusuyken alınıp lisansı çıkarılamadan ayrılan basketbolcu Dustin Hogue'la 50 bin doları bonservis olmak üzere 2 yıllık 592 bin dolarlık sözleşme yapılmasın sebebi de yine Altuğ'dan soruldu ve cevap vermesi istendi.
Dönemin kulüp çalışanı Tunç Kökbuğur'un yetkisi olmadan yüklü miktarda sözleşmelere imza attığını da iddia eden Büyükkarcı yönetimi, özel bir bankayla yapılan 100 bin TL artı KDV tutarındaki reklam sözleşmesinin sahte antentli kağıt ve sahte evrak çıkış numarasıyla Genç Karşıyakalılar Derneği'ne aktarıldığı, ardından kalan bakiyenin göreve geldiklerinde halen Kökbuğur'un üzerinde bulunduğunu tespit etti. Kökbuğur'un bu paradan SGK kayıtlarına göre 5 bin TL olan maaşını 7500 TL olarak açıklayıp 6 aylık maaşını tahsil ettiğini belirten yönetim, Altuğ'a konuyla ilgili bilgisi olup olmadığını sordu. Altuğ'dan iddialara gelen cevaplar sonrası dosya disipline teslim edildi. Kurulun önümüzdeki günlerde eski başkanla ilgili kararını açıklaması bekleniyor.
42. madde ne diyor?
Karşıyaka Spor Kulübü Tüzüğü'nün 42. maddesi, disiplin cezası uygulanması gereken tutum ve davranışları kapsıyor. Dernek malvarlığına kasten zarar verici eylem ve fiillerde bulunmak, dernek düzenini bozacak, itibarını zedeleyecek, dernek onur ve saygınlığına zarar verici, yönetim kurulu kararlarına aykırı, derneğe zarar veren söylem ve fiillerde bulunmak gibi konular, 42. maddenin kapsamları arasına giriyor. Bu fiilleri işleyenlere, uyarı, kınama ve üyelikten çıkarmaya kadar cezalar veriliyor.
SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!