Gündeme dair özel açıklamalarda bulunan Başkan Altuğ'un röportajından önemli satır başları şu şekilde:"Karşıyaka çok büyük bir camia. Atatürk'ün kulübü olarak anılan çok büyük marka ve değer. Karşıyaka'da şubelerimizde gönüllü yöneticilik anlayışımız devam ediyor. Fakat profesyonelleşmenin zamanı geldi. Bunun ihtiyacını görüyorum. Kulüp çok kötü dönem geçiriyordu, kayyuma gidecekti, o dönemde başkan oldum."
"Önemli çalışmalar süreç alıyor. Yarın mali kongremiz var. Her şeyden önce yeni bir sistemle yönetmek istiyoruz. Artık bozuk yapıda giden kulüp yönetimi basketbol şubesini etkiledi. Basketbol dibe vurdu. Basketbol bizim gözbebeğimiz fakat Karşıyaka taraftarı için futbol önemli. Biz tamamiyle kulübün satılmasını istemiyoruz"
"Futbolu, spor kulübü içerisinde yönetmek ve futbola sponsor bulmak istiyoruz. Basketbol şubesinin de özelleşmesi söz konusu olabilir. 'Başkan kulübü satacak' algısı oluşturuluyor. Fakat böyle bir şey yok! Ben kulübümüzün kapısına kadar 2-3 sponsor getirebilirim. Fakat burada kararları ben tek başıma alamam. Genel kurula şirket olacağız diye gitmeyeceğiz. Amacımız önümüzü açmak, sonlandırılması gereken görüşmeler için bir komite oluşturup 7 kişilik bir heyetle yürütmek. Görüştüğümüz birkaç tane şirket var. Komite hangisi Karşıyaka için değerliyse onu gündeme getirecek ve diğer kongrede bu şirketlerden birisi düşünülecektir."
"Şu anda tek adayım fakat Karşıyaka çok dinamik bir camia. Her an aday çıkabilir. Biz göreve geldiğimizde toplam borç 46 milyon TL'ydi. Fakat faizlerle gelen borç 54 milyon TL oldu. Bizim sıkıntımız 2005'ten bu yana oyuncu ve teknik adamlara ödenmeyen ücretler oldu. 2015/16'da basketbol şubesinde de sıkıntılar oldu. Biz tek başımıza bu süreci yürütmek istemiyoruz. Ayrı ayrı teklifler var. 105 yıllık bir camia olarak olmazsa olmazlarımız var. Rengimiz, adımız, logomuz asla değişmez. Dernek bizim için önemli bir konumdadır. Çözüm üreten insanlara güvensizlik oluyorsa bu duruma getiren insanlara ne demeliyiz? Ben hiçbir oyuncu transfer edemedim. Transfer yasağı vardı."
"Karşıyaka'nın özelliği var. Basketbol şubesi futbol şubesini destekliyor. Son birkaç yılda bunu diyemeyiz. Transfer yasağını bilen oyuncu forma garanti diyor. Teknik açıdan da sıkıntı yaşıyoruz. Amacımız ocak ayında transfer yasağını kaldırmak. Eğer biz hamle yapmazsak çok zorlanırız. Göztepe Başkanı Mehmet Sepil'le görüşüyoruz tabii ki. Ama o tek başına bir futbol kulübünün sahibi. Biz o model olmasın diye uğraşıyoruz. Biz beraber değer yaratalım düşüncesi içerisindeyiz. Yatırımcı arıyoruz fakat dernek statüsünde bu yatırımcı sadece bağış yapabilir. Kemik taraftarımız 20-30 bin kişidir bu bir tık başarı ile 100 bin olabilir. Bizim Karşıyaka Store mağazalarımız var fakat biz buradan da bir yatırım elde edemiyoruz."
Radyospor Genel Yayın Yönetmeni Barış Ertül'ün sorularına yanıt veren Altuğ, sözlerine şöyle devam etti: "Şu durumda kimse bağış yapmaz. Stadyum projesi devam ediyor. Biz Karşıyaka kulübünün hiçbir şeyini satmıyoruz. Kulübü ileri götürmek için bir çözüm ortağı arıyoruz. Bu kulübü 54 milyon borca getiren ben değilim. Basketbolda transfer yasağı bizim yüzümüzden gelmedi. Yönetimimiz kulübü prangalardan kurtarmaya çalışıyor. Stadın yapılması için onlarca kez Ankara'ya gittik. Yaşayan bir stat olacak. İkinci bir İnönü Stadı gibi olacak. 24 saat yaşanabilir bir merkez haline gelecek. Basketbolda şampiyonluk yaşadık, biz bunun marketingini yapamadık ve kulübe bir getirisi olmadı. Artık kulübümüzü profesyonelce yönetelim. Futbol dernek statüsünde kaldığı sürece yatırımcı bulamıyoruz. Karşıyaka taraftarı dünyada takımına en fazla sahip çıkan taraftarlardan birisi. Örneğin Karşıya Stadyumu'nda bir konser olsun oradan gelir önemli olacaktır. Yeni stadyum oluştuğunda böylede güzellikler olabilir"
"O kadar zor bir süreç yaşıyoruz ki arkadan bir tsunami geliyor, önümüz kapanıyor. Önümüzde 3 tane FIFA dosyası var. 293 bin, 410 bin ve 251 bin dolarlık borçlar burada duruyor. Karşıyaka'nın prangaları bunlar. Bunlardan kurtulamadığımız sürece sıkıntılar devam eder. Bizim misyonumuz ve vizyonumuz çok geniş. Kesinlikle kulübümüzü satmak istemiyoruz. Aslında Twitter'da TT olmamız bile Karşıyaka'ya neden talip olunur. Bunun göstergesi. Karşıyaka taraftarı kulübü için her şeyi yapar. Futbolu ayrı profesyonelleştirip bir CEO ile yönetmeyi düşünüyoruz. 7 kişilik bir yönetim kurulu olacak. 4'ü dernekten 3'ü de yatırımcı grubundan olacak. Biz değerimizi yükselten yatırımcı bir firmayla devam edeceğiz"
Selçuk Aytekin'in, sosyal medya aracılığı ile gelen taraftar mesajlarını okuması üstüne taraftarlara da cevap veren Altuğ'un açıklamaları şu şekildeydi: "Bu borç yerinde duramazdı. Biz göreve geldikten sonra, 21.05.2016 – 31.08.2016 arasında ödediğimiz toplam ödeme 27 milyon Lira idi. Kulübe sürekli hacizler geliyordu. Sadece futbolcuların sıkıntıları değil, başka sıkıntılar da vardı. Biz, aman takım düşmesin, aman kayyuma gitmesin diye uğraştık. Borç neden 48’den 54’e çıkıyor? Normal alacakların faizleri de var. Bunları da unutmamak lazım." Hedef ve planlamalar… "İlk hedefimiz transfer yasağını kaldırmak. FIFA dosyaları da beraber olacak. Daha sonra sistemi değiştireceğiz. Buna altyapı da dahil. Radikal değişiklikler olacak. Altyapı kadrolarında, profesyonel kadrolarda olabilir. İlk amacımız profesyonelleşip kurumsallaşmak. Karşıyaka bir markadır. Bir şirket gibi kulübümüzü yönetim istiyoruz. Bu durumlara kısa vadeli bakış açısıyla gelmişiz. Altyapıya da yatırım yapmak gibi bir niyet var. Biz Karşıyaka’nın geleceğini dizayn etmeye çalışıyoruz."
“Sistem üzerinde değişiklik yapacağız”
"Ben de tribünden geliyorum. 35 senedir aynı şeyleri yaşıyoruz. Sistem üzerinde değişiklikler yapmak ve pranga, borç batağından kurtulmak istiyoruz. 5-6 aydır ciddi çalışmalar içindeyiz. Maalesef İzmir’de bazı şeyler çok kolay işlemiyor. Hemen dedikodu ve karalama kampanyaları başlıyor. Kongrede, bir olur çıktıktan sonra Ocak ayına kadar transfer yasağı ve FIFA dosyaları temizlemek, takviyeler yapmak ve hedefi yükseğe koymak niyetimiz var." “350 tane dosyamız var” "Net rakamlardan bahsediliyor. Kulübün borcu belli. Borçlardan ne kadar arındırabiliriz, o da belli. Belgelerle bunlar görülebilir. Kulübün borç yükünden kurtulmak istiyoruz. Önce eksi puan almayalım, küme düşme olmasın. Önceliklerimiz var. Sonra transfer yasağını kaldırmak ve daha sonra sportif başarıyla borçları sıfırlamak. Hedef sıralamamız lazım. Biz görüşmelerimizi yapıyoruz. 350 tane dosyamız var. Bu dosyalarla uğraşıyoruz ve avukatlarla pazarlık yapıyoruz. Bunlar hayati önem taşıyor. 50 milyon borcu ne kadara kapatabiliriz diye çabalıyoruz."
"Bu kulübün basketboluyla birlikte 12-13 milyonluk bir geliri var. Bu geliri kullanamıyoruz. Bu paralar hep faizlere gidiyor. Söz konusu paralar elimize değmiyor. Galatasaray ile benzetiyorlar. Galatasaray’ın farkı Riva ve Florya olması. Bizim de kendimize aset yaratmamız lazım. Önce aciliyetlerden kurtulmak gerek. Artık günlük düşünmemek, geleceği dizayn edelim istiyorum. 20 senedir yenilip, yeniyoruz. Geldiğimiz nokta bu. Biraz daha profesyonel düşünmek lazım. Küçük düşünen organların provokasyonuna kapılmayalım. Mustafa Aşan ile anlaştık, protokol yaptık. Ama gitti diye haber yapıyorlar. Taraftarlarımız bunlara dikkat etsinler. Bu bilgiyi de paylaşmış olalım."
Basketbolda transfer yapılacak mı?
25 milyona inen borçla hayat devam etmeyecek. O borçlar da ödenecek. Bunun altını çizmek gerek. Basketbol konusuna gelince… 4 yabancı var. Karşıyaka’nın basketbolu gözbebeği. Şirketleşme operasyonu içinde basketbolu da işin içine katıp, basketbola da artı değer katacağız. 2015-2016 sezonundan oluşan yasağı kaldırıp takıma takviye yapacağız. Takımda yorgunluklar sebebiyle performans değişiklikleri oluyor. Basketbolda sağlam bir sponsorumuz var. Ama 3,5 milyonluk transfer yasağı yükü üstüne binince sıkıntı oluştu. Bütçeyi realize edeceğiz ve artı bir borç yükü çıkarmadan tamamlamaya çalışacağız. Basketbolda da takviyeler yapacağız. Bir kaynak sağlama durumumuz var.
“Amaç doğruyu yapabilmek”
Ben takımımızdan memnunum. Basketbolda yaşadığımız zorluk normal bütçemizin daralması. Zaten dar bir bütçemiz vardı. Daha da daraldı. Bunun üstesinden gelmek için uğraşıyoruz. Sponsorlarımızla görüşüyoruz, ayrıca kaynak oluşturma çabalarımız devam ediyor. Camianın geleceğini dizayn edecek riski camiamızla paylaşacağız. Bu riski tek başımıza almıyoruz. Maksat doğruyu yapabilmek ve kimsenin aklında soru işareti bırakmamak. Tek başıma bu süreci devam ettirirsem daha çok risk almış oluruz. Yarından itibaren çok daha şeffaf bir süreç başlıyor.
SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!