Karşıyaka’nın kent içi ve kırsal bölgelerinde ikamet eden kadınlarımıza 10 Bin adet yerli ve milli domates, biber, salatalık (hıyar) fidesinin ücretsiz dağıtımını Karşıyaka Kaymakamı Ali Rıza Çalışır önderliğinde ve ilçe protokolü katılımı ile gerçekleştirildi..
Fide dağıtım etkinliğinde konuşan Karşıyaka Kaymakamı Ali Rıza Çalışır “Burada dağıtılan fidelerin tamamı yerli tohumlardan oluşuyor. Vatandaşlarımızın toprakla, tohumla, fideyle ve üretimle tanıştırılması, çocuklarımızın hem gıdaların yetişme aşamasını görmesi hem de doğal beslenmesinin sağlanması gibi birçok amaç var” dedi.
Karşıyaka Tarım ve Orman Müdürü Bülent Üngür, bugün başarılı bir çalışma gerçekleştirdiklerini ve başta Karşıyaka Kaymakamı Ali Rıza Çalışır olmak üzere protokolün katılımına teşekkür ederek, projeyi şöyle açıkladı:
“Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yerli ve milli tohumlarımızın sosyal sorumluluk projesi kapsamında tanıtılması ve farkındalık oluşturulması amacı ile; 2021 yılında İzmir, Ankara ve İstanbul İllerinde yürütülecek olan “Yerli ve Milli Çeşitleri İzmirli Kadınlarla Kentte; Taraçada Balkonda, Kırsalda; Bahçede Tarlada Toprakla Buluşturuyoruz Projesi” kapsamında bütçesi tamamen bakanlık tarafından karşılanan, TİGEM’ in ürettiği 320.000 adet domates, biber, patlıcan ve hıyar fideleri İlimizin 30 İlçesinde 15.000 kadına gerek gıda ihtiyaçlarını karşılamak gerekse de ev ekonomisine destek olmaları amacıyla ücretsiz olarak dağıtılacaktır.
Kentte ve kırsalda yaşayan İzmirli kadınlarımıza ulaştırılacak fideler sayesinde; kadınlarımız, kendi elleriyle dikip, yetiştireceği, dalından koparacağı sağlıklı ve güvenilir gıdayla tanışma olanağı bulacaktır. Ayrıca kentli çocukların bitkinin büyümesini, meyve vermesini görerek tarıma olan bağı ve ilgisi arttırılacak, doğa-kent hayatının birleşimine destek olunacaktır. Kırsalda ise; küçük aile işletmesi boyutundaki topraklarda yetiştiricilik yapmak isteyen kadınlara destek olunacaktır.
Proje İle;
• Yerli ve Milli Çeşit tohumlarının çoğalması ve yaygınlaşması,
• Kentli kadınların tarım faaliyetiyle kaynaşması,
• Kentsel tarım uygulama örneğinin gerçekleştirilmesi,
• Kentsel tarımın yaygınlaşması,
• Sağlıklı ve güvenilir ürünlerin arttırılması,
• Tüketicilerin sağlıklı beslenmesine katkıda bulunulması,
• Kırsalda ve kentte yaşayan kadınların gelirlerine katkıda bulunması,
• Tarım, yetiştiricilik konularında halkın bilinçlendirilmesi,
• Kırsalda küçük aile işletmesi boyutundaki topraklarda yetiştiricilik yapmak isteyen kadınlarımıza destek olunması,
• Kentli çocukların bitkinin nasıl büyüyüp ürün verdiğini yakından görerek tarımla olan ilgisinin oluşturulması,
Hedeflenmektedir.”
SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!