ANA SAYFA > ÇEVRE > Karşıyaka'da yanan ormanlar için ''Fidan Dikim Şenliği'' düzenlenecek

Karşıyaka'da yanan ormanlar için ''Fidan Dikim Şenliği'' düzenlenecek

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'da yanan ormanlar için ''Fidan Dikim Şenliği'' düzenlenecek

Karşıyaka Kent Ormanı’nda tarihi yangın felaketinin izlerini silmek için çalışmalarını sürdüren Karşıyaka Belediyesi, 19 Ekim’de ‘Fidan Dikim Şenliği’ düzenleyecek. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın da katılacağı şenliğe tüm kentlileri davet eden Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal “El ele verecek; umudu, yaşamı ve doğayı yeniden yeşerteceğiz” dedi.

Geçen Ağustos ayında İzmir tarihinin en büyük orman yangınının meydana geldiği Karşıyaka’da doğa yeniden yeşeriyor. Yamanlar’da başlayan yangının yaklaşık bin adet ağaç ve bitkiyi küle döndürdüğü Kent Ormanı’nda, Karşıyaka Belediyesi tarafından ‘Fidan Dikim Şenliği’ düzenlenecek. Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal’ın ev sahipliğinde, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın da katılımıyla gerçekleştirilecek şenlik, 19 Ekim Cumartesi günü saat 13.00’da başlayacak. Etkinliğe katılmak isteyen vatandaşlar için saat 12.45’te Karşıyaka Belediyesi önünden Mustafa Kemal Mahallesi’ndeki orman alanına araç kaldırılacak. Çocuğuyla, genciyle, yaşlısıyla el ele verip 300 adet kızılçam, zeytin ve kara servi fidanını toprakla buluşturacak olan katılımcılar, ormana yeniden can suyu verecek. İlerleyen süreçte de ağaç ve bitki dikimine devam edilecek.

BİYOÇEŞİTLİLİK ARTACAK
Karşıyaka Belediyesi ayrıca, yangın felaketinin ardından gerçekleştirdiği çalışmalar kapsamında, kendi ekipleri ile üç adet polinatör evi üreterek orman alanına yerleştirdi. Bitkiler arasında polen transferini sağlayan polinatör böcekler ile biyoçeşitliliğin desteklenmesi hedeflendi. Polinatör evlerinin çevresinde aromatik bitkiler bahçesi de oluşturularak böcekler için çekim alanı yaratıldı. Ayrıca yanan alanların zeminine, orman bitkilerine uygun tohumlar atılarak, ormanın yeniden yeşermesine hız kazandırılması amaçlandı.

YEŞİL SEFERBERLİK
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal “Yüreklerimizi yakan tarihi yangın felaketinin ardından söz verdiğimiz gibi, yaşamı ve doğayı yeniden yeşertmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Yangının en fazla hasara yol açtığı yerlerden biri olan Kent Ormanımızı da seferberlik ruhuyla canlandırmaya kararlıyız. Yanan ağaç ve bitkileri temizleyip alanı hazır hale getirdikten sonra fidan dikim çalışmalarımızı başlatıyoruz. İlk uygulamamızı da halkımızla birlikte gerçekleştirmek, doğamıza hep birlikte sahip çıkmak istedik. ‘Orman Senin’ diyor, tüm vatandaşlarımızı bu anlamlı etkinlikte umudumuza ve coşkumuza ortak olmaya çağırıyoruz” diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber AK Partili Baran'dan partisine stat çıkışı!
Sonraki Haber İlker Ergüllü: Geleceklerin önünü açarız

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?