Murat Fatih Ülkü, mezunları arasında yer aldığı Karşıyaka Lisesi'nin taş binasının geçtiğimiz eğitim yılında İmam Hatip Ortaokulu'na dönüştürülmesine karşı hukuk mücadelesi başlattı. Karşıyaka Lisesi gibi tarihsel önemi olan eğitim kurumlarının, bulundukları bölgenin ve sosyal yapının ayrılmaz bir parçası olduğunu belirten Avukat Murat Fatih Ülkü, bu bütünlüğün devam etmesinin, eğitim kurumu kadar, bölge ve sosyal yapı açısından da önemine dikkat çekip İzmir 3'üncü İdare Mahkemesi'nde dava açtı. Bazen, Karşıyaka Lisesi örneğinde olduğu gibi, eğitim kurumunun kullandığı binaların, bina olmanın üstüne çıktığını, eğitim kurumunu, tarihini, eğitim kavramını simgeleyen bir nitelik kazandığını söyleyen Ülkü dilekçesinde, "İşte, uzun yıllar Karşıyaka Lisesi tarafından kullanılan 'taş bina' tam böyle bir binadır. Bu bina, Karşıyaka Lisesi'nden de, Karşıyaka'dan da, Karşıyakalı'dan da ayrılamaz. Bu bütünlüğü ayırmak, sadece bir binayı başka bir okul için kullanmaktan çok daha büyük anlam taşır. Bu bütünlüğü ayırmak, Karşıyakalılık'tan bir şeyleri koparmak demektir" dedi.
Bu nedenle, taş binanın, bina ve derslik sıkıntısı çeken Karşıyaka Lisesi'ne yeniden tahsis edilmesi gerektiğini savunan Avukat Murat Fatih Ülkü, "Burası, Karşıyaka'daki sayılı tarihi binalardan birisidir. Karşıyaka'nın, Karşıyakalılığın, Karşıyaka'da eğitim kavramının simgesi olması bakımından müzeye dönüştürülmeli. Bu seçeneklerden biri ile değerlendirilmesi gerekirken, ülke genelinde de Karşıyaka'da da bir imam hatip ortaokuluna geresinim yokken, ortaokul olarak tahsisi, kamu yararı taşımayan, açıkça hukuka aykırı işlemdir" iddiasında bulundu. Dava dilekçesini inceleyen İzmir 3'üncü İdare Mahkemesi, avukat Ülkü'nün talebini reddetti.
Eski okulunun yeniden eski işlevine dönüştürülmesi talebinden vazgeçmeyen Avukat Murat Fatih Ülkü, bu kez konuyu Danıştay'a taşıdı. Ülkü, "Karşıyaka Lisesi'nin tarihsel simgesi 'taş bina'nın, taşıdığı bütünlük içinde Karşıyaka Lisesi'nden, Karşıyaka'dan, Karşıyakalılık'tan ayrılmaması için, hukuksal mücadeleme devam ediyorum" dedi.
Okulla ilgili talep konusunda son kararı Danıştay verecek.
SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!