Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ile Karşıyaka Kolektif Girişimleri olan Balwax, Bilet Hub, BisiKurye, egitimkooperatifi.com, GSD-Consultancy, kaasap.com, Nera, Öğrenci Yapar, Swatchloop, Tam Hasat, Ven-Us Plastic Freee, VisporClub ve VRFuture arasında yapılan tören öncesi, Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası (KODA) konseri gerçekleştirdi.
Karşıyaka Kolektif Girişimcilik Merkezi Koordinatörü Rafet Yacan’ın açılış konuşmasını üstlendiği imza töreninde, Karşıyaka Kolektif Yürütücü Kuruluna, Danışma Kuruluna ve Mentorlarına, merkeze olan destekleri ve kolaylaştırıcılıkları için teşekkürlerini sundu. Yacan, pandemi dolayısı ile ertelenen imza töreninde yaptığı sunumda, Kolektif’in çalışma yöntemi, 01 Mart 2021 tarihli açılıştan bu yana merkezde yapılan faaliyetler ve planlanan çalışmalarla ilgili bilgilendirme yaptı. Yakın bir zamanda, İzmir’de girişimcilik alanında faaliyet gösteren tüm oluşumları bir araya getirerek, ortak bir çalışmayla “İzmir Girişimcilik Buluşması” düzenlemek için yola çıktıklarının müjdesini verdi.
İmza töreninde konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Karşıyaka Kolektif’in kurulmasında belediye ve üniversite iş birliğinin çok değerli olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti: “Biz belediyeler çok güzel binalar yapabiliyoruz, onlara çok güzel isimler de veriyoruz ama esas hikâye oradan sonra başlıyor. Bir kamu kurumunun başarılı işlere imza atabilmesi için, sivil toplumla, üniversitelerle ve özel sektörle mutlaka iş birliği yapması gerekir. Çünkü gerçekten sorunların çözümünün tek yolu bu, hiçbir kamu kurumu sorunları tek başına çözemez. Karşıyaka Kolektif Girişimcilik Merkezi bunun bir örneği olduğu için, bu hikâyenin bir parçası olmaktan gurur duyuyorum. Çok değerli iki üniversitemizin de burada sağlamış olduğu katkı paha biçilemez.”
Konuşmasının bir bölümünde, mevcut yaşam şartları sebebiyle umutsuzluk içinde olan gençlere hitap eden Başkan Tugay şu ifadelere yer verdi: “Sorunlarla dolu bir dünyada yaşıyoruz. Kendimi 18, 20, 25 yaşlarında bir genç gibi düşündüğümde, gelecek ile ilgili ne kadar büyük bir endişe ile yaşadıklarını hissedebiliyorum. Kendi hayatları ile ilgili, acaba ben bireysel olarak hayatımı nasıl sürdüreceğim, beklediğim ve istediklerime sahip olabilecek miyim diye bir endişe varken, daha büyük endişe dünyayla ilgili. Dünyanın iyi yere gitmediğini, bizi yakın gelecekte çok ciddi sorunların beklediğini hepimiz biliyoruz. Bu ülkenin burada örneklerini gördüğümüz pırıl pırıl, gelecek için çok ciddi ümit vadeden, hayatlarını kendilerini yetiştirmek için çalışmaya adamış milyonlarca genci var. Ortada çözmemiz gereken ciddi sorunlar ve bu sorunlardan muzdarip büyük bir kitlemiz var. Aynı zamanda da bu sorunları çözme becerisine sahip bir nüfusumuz var. Başarı hikâyeleri yazılmak için akıllı insanların akıllı işler yapmasını bekliyor. Ben Karşıyaka’nın, İzmir’in, Türkiye’nin bu hikâyeleri yazmaya hazır insanlarla dolu olduğuna yürekten inanıyorum. O nedenle biz iki üniversitemiz ile birlikte bu yolu yürümekten gurur duyuyoruz; o nedenle biz Türkiye’de ilk olarak belediye ve üniversite iş birliğinde Kuzey İzmir TEKMER kuruluşunu Karşıyaka’da gerçekleştirdik, ikincisini de gerçekleştirme noktasındayız. Lütfen rica ediyorum, burayı terk etmeyin, güzel fikir ve projelerle bu sürecin ilerleyeceğine inanıyorum. Bizim insanlarımız, ülkemiz bunu hak ediyor.”
Karşıyaka Kolektif’in çok değerli bir merkez olduğunu dile getiren Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer, merkezden hizmet alan girişimcilerin başarılı işler yapacağına inandığını belirterek, “Karşıyaka Belediyesi, Yaşar Üniversitesi ve Kâtip Çelebi Üniversitesi ortaklığında kurulan ve Akıllı Şehirler, Akıllı Ulaşım, Akıllı Yaşam ile Akıllı Yönetişim temalarındaki projelere hizmet verecek olan Kuzey İzmir Teknoloji Geliştirme Merkezi’ni kurduk. Bu üçlünün tetiklediği Karşıyaka Kolektif Girişimcilik Merkezi’nin çalışmalarını da, içten tebrik ediyorum. Karşıyaka Belediyesi’ni candan kutluyorum, çünkü burada girişimcilik ruhunun esası olan tüm ögelerin mevcut olduğunu gördüm. Gördüğümüz başarılı işler başlarda kâğıt üstünde sadece birer fikirdi. Böyle destekler olmadığı sürece, o fikirlerin başarıya dönüşmesi zor. O yüzden bu mentorluklar, danışmanlıklar ve destekler çok önemli. İzmir’de ve bölgemizde yer alan inovasyon ekosistem aktörleriyle güçlü ve rekabetçi bir girişimcilik altyapı mekanizması oluşturulması, nitelikli girişimcilerin yetişmesi ve katma değer yaratacak fikirlerin ticarileşmesi için hayata geçirilen Karşıyaka Kolektif ile 6 aydır süregelen iş birliğimizle, bu merkeze başvuru yapan birçok girişimci arkadaşımız arasından 13 ekip merkeze kabul edilmiş durumda. Bu ekiplerimizi başarıya ulaştırmak için merkez ekibimiz, belediyemiz ve üniversitelerimizin iş birliği hız kesmeden devam edecek. Girişimcilerimize başarılar diliyorum” diye konuştu.
Bu merkezin İzmir için bir ihtiyaca cevap vereceğini belirten Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Kaya “Böyle bir merkezi hayata geçirdiği ve projeyi sahiplendiği için Karşıyaka Belediye Başkanı’mıza teşekkür ederim. Girişimcilik ekosistemine katkı sağlamak amacıyla yapılan projeler çok önemli. İzmir’in kuzeyinde de bu anlamda bir boşluk vardı. Başkanımız bunu gördü ve böyle bir yatırım yaptı, bence çok kıymetli ve değerli. Burası bir başlangıç noktası, umarım burada çok başarılı projeler üretilir ve pazarda yerini bulur. Yürütücü ekibe başarılar diliyorum, biz de elimizden gelen katkıyı sunacağız” dedi.
Törende konuşan girişimciler de, Başkan Tugay’a ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Törene Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Kaya, Karşıyaka Kolektif Yürütücü Kurul Üyeleri, Karşıyaka Kolektif Danışma Kurulu Üyeleri ve girişimciler katıldı.
SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!